Μυστηριώδη Αντικείμενα Εκτός του Κόσμου μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ήταν οι αρχαίοι πολιτισμοί “πρωτόγονοι” ή είχαν γνώση κάποιων τεχνολογιών; Διέθεταν ιπτάμενα αντικείμενα, υποβρύχια, εξαρτήματα και εξοπλισμό που θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα σύγχρονα δικά μας; Κι αν ναι, τα εμπνεύστηκαν και τα έφτιαξαν οι ίδιοι, ή μήπως τα δανείστηκαν ή τους δόθηκαν από αλλού;

H “Κυρία του Elche”, Lady of Elche, είναι μία περίεργη προτομή γυναίκας που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1897, καθώς βρέθηκε σε έναν αρχαιολογικό χώρο σε ιδιωτικό κτήμα, δύο χιλιόμετρα νότια του Elche, εντός της Ισπανίας. Σήμερα, εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Μαδρίτης.

Ο σχεδιασμός της έχει προκαλέσει έντονες αμφιλεγόμενες συζητήσεις, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της που παραπέμπει σε μία φουτουριστική απεικόνιση μίας γυναίκας από το μέλλον με προηγμένο, για την εποχή της, εξοπλισμό.Η Lady of Elche, πιστεύεται ότι έχει άμεση σχέση με τη Tanit, τη θεά της Καρχηδόνας, ενώ άλλοι έχουν προτείνει ότι το έργο αντικατοπτρίζει μια μακράν χαμένη Ατλαντική θεά. (Διαβάστε επίσης: Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους)

Αλλά, αυτό δεν είναι το μόνο περίεργο αντικείμενο “εκτός χρόνου και τόπου”, καθώς όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, υπάρχουν πάρα πολλά, τα οποία για πολλούς συμπληρώνουν ή παραπέμπουν άμεσα στο παζλ της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών. Κι όμως, ενώ πολλά από αυτά εκτίθενται σε μουσεία ή ιδιωτικές συλλογές, ταυτόχρονα, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στον πολύ κόσμο. (Διαβάστε επίσης: Η ιστορία του υποβρυχίου από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Άραγε, πρόκειται για μυστηριώδη αντικείμενα εκτός του κόσμου μας; Ποια μπορεί να είναι η αλήθεια για αυτά που θα δείτε στο βίντεο με τίτλο “More Rarely Shared Out Of Place Ancient Artifacts”; Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.