Πως να βγούμε από αυτοκίνητο που βυθίζεται σώζοντας την ζωή μας και των συνεπιβατών

[27/02/2019 - 11:28]

Πως να βγούμε από αυτοκίνητο που βυθίζεται σώζοντας την ζωή μας και των συνεπιβατών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο επειδή τα αυτοκίνητά τους ξεφεύγουν από την πορεία τους ή παρασύρονται από νερά και τελικά καταλήγουν να βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια μεγάλης ποσότητας νερού. Ξέρετε πως μπορείτε να βγείτε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται;

Ο καιρός δεν είναι και τόσο αθώος όσο, ίσως, παλαιότερα, αλλά και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα τους συμβεί κάτι κακό, ή ότι εύκολα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες.

Δυστυχώς, όταν έρχεται αυτή η ώρα, δεν τα καταφέρνουν, απλά, γιατί δεν ξέρουν πως. Είναι καλό, λοιπόν, να ρίξετε μια ματιά στη συνέχεια, να την καταγράψετε στο μυαλό σας -και, μακάρι να μην σας συμβεί ποτέ.

Ο Geoff Fahringer, είναι ένας έμπειρος δύτης και διευκρινίζει, ανάμεσα σε άλλα, πως σε καταστάσεις όπως αυτές, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ειδοποιήσετε τους διασώστες, αλλά κι αν τα καταφέρετε, δεν θα φτάσουν εγκαίρως. Έχετε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά σας. Πρέπει να είστε σε θέση να σώσετε τον εαυτό σας και όλους τους επιβαίνοντες, από μόνοι σας.

Ο λίγος χρόνος που έχετε, για να καταφέρετε να σωθείτε, είναι πριν το όχημα βυθιστεί εντελώς, οπότε και πρέπει “σκαρώσετε” τη διαφυγή σας. Πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία και ισχυρός περιορισμός του πανικού.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Fahringer δείχνει τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε από ένα όχημα όταν αυτό βυθίζεται.

Σας παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Μην γίνετε ένας ακόμα αριθμός στη μακάβρια λίστα. Αυτή η γνώση θα μπορούσε να σώσει τη δική ζωή σας και όλων όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Το σημείο ενδιαφέροντος αρχίσει μετά το 1ο λεπτό:

What to Do: Car Sinking in Water, Only Seconds to React

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ