Πως να Στείλετε Μήνυμα σε Νοήμονες Εξωγήινους Πολιτισμούς στα Πέρατα του Διαστήματος με την Ταχύτητα του Φωτός

Πως να Στείλετε Μήνυμα σε Νοήμονες Εξωγήινους Πολιτισμούς στα Πέρατα του Διαστήματος με την Ταχύτητα του Φωτός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όσοι πιστεύουν στην εξωγήινη ζωή και ιδίως στην ύπαρξη ευφυούς και νοήμονος εξωγήινου πολιτισμού, τότε, ενδεχομένως, θα λατρέψουν αυτό που ακολουθεί στην συνέχεια.

Υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος να στείλετε μηνύματα στο βαθύ διάστημα με την ταχύτητα του φωτός! Το φως θα ταξιδέυει για πάντα στο σύμπαν μέχρι τις άκρες του, οι οποίες, σύμφωνα με σύγχρονες μετρήσεις, είναι περίπου 14 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Όταν το φως φτάσει εκεί, τότε, πιθανώς να αναπηδήσει και να επιστρέψει ή να ανακατευθυνθεί. Αυτό, ακόμα, κανείς δεν το ξέρει.

Πως γίνεται;

Τα ραδιοκύματα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός. Τα ραδιο-μηνύματα που μεταδίδονται στο διάστημα θα ταξιδεύουν 186.000 μίλια μετά το πρώτο δευτερόλεπτο μετάδοσης. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα αυτό το μήνυμα θα έχει περάσει την τροχιά της Σελήνης. 

Σε περίπου τρία λεπτά θα περάσει πέρα ​​από την τροχιά του Άρη. Και σε 1,87 χρόνια το μήνυμα θα επιταχύνει πέρα ​​από την εξωτερική άκρη του Oort Cloud και θα βγει στο διαστρικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, θα έχει ταξιδέψει το 45% του δρόμου προς το Proxima Centari, το πλησιέστερο αστέρι στον ήλιο μας.

Το SpaceSpeak χρησιμοποιεί έναν ισχυρό πομπό WiFi συνδεδεμένο σε ένα παραβολικό πιάτο, για να εστιάσει το σήμα σε μια αυστηρότερη δέσμη. Η συχνότητα είναι 2,5-5 Ghz.

Αν και ένα ραδιοσήμα μειώνεται σε ένταση καθώς εξαπλώνεται προς τα έξω με το χρόνο, δεν υπάρχει πρακτικά κανένα θεωρητικό όριο στο πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει ένα ραδιοσήμα. Τα μηνύματά σας θα συνεχίσουν να πετούν μέσα στο διάστημα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι επιστήμονες αναζητούν ραδιοσήματα για σημάδια ζωής σε άλλους πλανήτες εδώ και χρόνια. Η αναζήτηση για την ExtraTerrenial Intelligence (SETI) αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων που λαμβάνονται από ραδιοτηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο αναζητώντας σημάδια ραδιοσήματος που δημιουργήθηκαν από έναν προηγμένο πολιτισμό.

Στην διάρκεια του ταξιδιού, ενδεχομένως το μήνυμά σας να συναντήσει έναν μήνυμα, από κάποιον εξελιγμένο πολιτισμό, ή ακόμα να ληφθεί από ένα αντίστοιχο εξωγήινο SETI.

Το Μήνυμά σας

Μπορείτε να στείλετε ένα όμορφο μήνυμα, ένα ποίημα, στιχάκια, μία ευχαρίστησή σας, τον αιώνιο ερωτά σας, προειδοποιήσεις, καταγγελίες, προσευχές, ευχές ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, μέχρι 2000 χαρακτήρες, εντελώς δωρεάν. 

Σε περίπτωση που θα θέλατε να στείλετε μεγαλύτερα αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο κλπ, τότε υπάρχει μία μικρή χρέωση.

Για να στείλετε το μήνυμά σας πηγαίνετε:

ΕΔΩ: https://www.spacespeak.com 

Πληκτρολογήστε το μήνυμα, κάντε αποστολή και αμέσως αποστέλλεται στον πομπό που θα στείλει το μήνυμά σας στην αιωνιότητα, με την ταχύτητα του φωτός.

Αργότερα, μπορείτε να επιστρέψετε στο μήνυμά σας, όσες φορές θέλετε, και κάθε φορά να βλέπετε πόσο μακριά έχει φτάσει.

Σημ. Αν υποψιάζεστε ότι το μήνυμά σας μπορεί να πέσει στα χέρια εχθρικών εξωγήινων και ότι έτσι θα εντοπίσουν το στίγμα της Γης, για να εισβάλουν, να είστε βέβαιοι ότι ένας τόσο εξελιγμένος και προηγμένος πολιτισμός, δεν περιμένει από ένα απλό και απειροελάχιστο διαστημικό ταχυδρομείο να εντοπίσει ολόκληρο ηλιακό σύστημα! Εξάλλου, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, τόσο κάποιοι καλοί όσο και κάποιοι κακοί, ζουν ήδη ανάμεσά μας!

diadrastika.com