Η Αίγυπτος Πριν τους Φαραώ αλλά όχι σύμφωνα με τους αρχαιολόγους
Καλλιτεχνική απεικόνιση από LionFive στο Pixabay

Η Αίγυπτος Πριν τους Φαραώ αλλά όχι σύμφωνα με τους αρχαιολόγους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

περιεχόμενο υποθέσεων, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ο Ρα αναχώρησε στους ουρανούς και ο Όσιρις έγινε Φαραώ της Αιγύπτου με την Ίσιδα και έχτισαν τη Θήβα. – Πλούταρχος

Έχετε σκεφτεί ποτέ την Προ-Φαραωνική Αίγυπτο και τους ηγεμόνες της, αλλά όχι σύμφωνα με τους μελετητές; Στη συνέχεια θα δούμε πως ήταν η Αίγυπτος πριν τους Φαραώ, χρησιμοποιώντας σαν βάση αρχαία κείμενα που γράφτηκαν πριν από πολλά πολλά χρόνια, μύθους και παραδόσεις που δεν εκλαμβάνονται ως ιστορία, προσωπικά συμπεράσματα και δικιές μου σκέψεις, συνδεδεμένα όλα μαζί σε μία ενιαία ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Η «Χαμένη Πυραμίδα» στο Abu Rawash της Αιγύπτου. Μια ακραία υπόθεση πέρα από την κλασική αρχαιολογία

Στην Αρχαία Αιγυπτιακή εποχή, πριν ο πρώτος «θνητός» Φαραώ “Menes-Narmer” κυβερνήσει τα εδάφη της Αιγύπτου, υπήρχαν άλλοι βασιλιάδες ή/και θεότητες και, ειδικότερα: “Εκείνοι που ήρθαν από ψηλά” που κυβέρνησαν πάνω σε αυτή τη γη. Αυτή τη φορά η προφαραονική Αίγυπτος παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο για τους περισσότερους Αιγυπτιολόγους, επειδή δεν μπορούν να δεχτούν αυτά που γράφονται στα αρχαία κείμενα, για το λόγο ότι πηγαίνουν άμεσα ενάντια στις πεποιθήσεις των περισσότερων ιστορικών, αρχαιολόγων και αιγυπτιολόγων.

Ο χρόνος πριν από το 3000 π.Χ. , η ημερομηνία που εμφανίστηκε ο πρώτος Φαραώ στην Αίγυπτο είναι ένα μεγάλο αίνιγμα. Δεν είναι μυστικό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούν τον πολιτισμό τους ως την κληρονομιά των Θεών, οι οποίοι δεν ήταν ντόπιοι, ούτε ήρθαν από κάποιο άλλος μέρος της Γης, αλλά ήρθαν από “αλλού”. Από το διάστημα; Η Προφαραονική Αίγυπτος φαίνεται να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία.

Ένα από τα σημαντικότερα αρχαία κείμενα που μας λέει περισσότερα για την ιστορία είναι ο “Πάπυρος του Τορίνου, ο οποίος  απαριθμεί τους Φαραώ που κυβέρνησαν την Αρχαία Αίγυπτο. Όχι μόνο περιλαμβάνει όλους τους «επίσημους» ιστορικούς Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου, αλλά αναφέρει και θεότητες ή «Θεούς» που ήρθαν από Πάνω, οι οποίοι προσγειώθηκαν στην Αίγυπτο, πριν από τον πρώτο θνητό Φαραώ της Αιγύπτου, με μια γενεαλογία που εξαπλώνεται πάνω από 13.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες θεωρούν αυτό το αρχαίο κείμενο ως καθαρό μύθο και οι περισσότερες λεπτομέρειές του έχουν χαθεί ή/και παραλειφθεί από τα βιβλία της ιστορίας.

Φαίνεται ότι δεν έχουν προγόνους ή περιόδους ανάπτυξης. Φαίνεται να έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. – Άγγλος Αιγυπτιολόγος, Toby Wilkinson

Διαβάστε επίσης: Τα 24 «εξωγήινα» μαύρα κουτιά από γρανίτη στην Αίγυπτο

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Υπάρχουν μερικοί ερευνητές που πιστεύουν ότι με τον υπολογισμό των πληροφοριών που αποκτήθηκαν από τον Παπύριο του Τορίνου αναφέρεται ως το βασίλειο του Ptah, ο οποίος είναι ο δημιουργός και πρώτος κυβερνήτης της αρχαίας Αιγύπτου, που χρονολογείται πριν από 39.000 χρόνια.

Η Αιγυπτολογία και η ιστοριογραφία μας μαθαίνουν ότι η προδυναστική εποχή θεωρείται μύθος, χωρίς πολύ ιστορική αξία. Ωστόσο, το Palermo stele είναι ένα άλλο απίστευτο αρχαίο κείμενο που αναφέρει τους προ-δυναστικούς ηγεμόνες της Αρχαίας Αιγύπτου, το οποίο κάνει αναφορά και στον Αιγύπτιο Θεό Horus, ο οποίος έχει έναν φυσικό κυβερνήτη της Αρχαίας Αιγύπτου, χιλιάδες χρόνια πριν.

Ένας άλλος αιγυπτιακός Θεός, ο Thoth λέγεται ότι βασίλεψε στα εδάφη της Αρχαίας Αιγύπτου από το 8670 έως το 7100 π.Χ. Δηλαδή 1570 χρόνια! Είναι ενδιαφέρον ότι ο Αιγύπτιος Αρχιερέας Μανέθων, ο οποίος είχε πρόσβαση σε απεριόριστα αρχαία κείμενα από την Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και που έγραψε για τον Φαραώ την ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου σε 30 τόμους, κάνει αναφορά στα θεϊκά όντα που κυριαρχούσαν κατά την Προ-φαραωνική Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης: Πανάρχαια Γρανάζια Εκτίθενται σε Μουσείο του Καίρου; Ποιά η χρήση και η προέλευσή τους;

Αν κοιτάξετε τους σημερινούς Αιγυπολόγους, θα διαπιστώσετε ότι και αυτοί κάνουν χρήση της χρονολόγησης του Μανέθωνα ως πολύ αξιόπιστο εργαλείο κατά τη μελέτη, αλλά για κάποιο λόγο οι ίδιοι Αιγυπτολόγοι αποφάσισαν να αποφύγουν οτιδήποτε σχετίζεται με τις προϊστορικές δυναστείες, επιλέγοντας προσεκτικά τις λεπτομέρειες, υιοθετώντας ό,τι τους βολεύει και απορρίπτοντας οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην «άποψή τους».

Μπορούμε να εντοπίσουμε τους ηγέτες της Αιγύπτου, του πολύ μακρινού παρελθόντος, σε μια σειρά από αρχαίες “Βασικές Λίστες “. Ο βασιλικός κατάλογος της Αβύδου, για παράδειγμα, που βρίσκεται στον τοίχο του Ναού του Sethos Α, προσφέρει μια χρονολογική σειρά από εβδομήντα έξι ηγεμόνες.

Επιπλέον, ο Βασιλικός Κατάλογος του Καρνάκ, ο οποίος βρίσκεται στο Λούβρο, έχει εξήντα ένα κυβερνήτες, από τον Menee μέχρι τον Tuthmosis ΙΙΙ. Αυτοί οι δύο κατάλογοι μας προσφέρουν την παράδοση της Άνω Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης: Αθήνα και Ατλαντίδα. Όσα είπαν οι Αιγύπτιοι Ιερείς

Ο Βασιλικός Κατάλογος της Σακκάρα εμφανίζει σαράντα επτά βασιλιάδες πριν και, μεταξύ άλλων, τον Ραμσή Β. Στην αρχική του κατάσταση, ο παπύρος πρέπει να ήταν ένα όμορφο υπόδειγμα, καθώς το σενάριο είναι εξαιρετικά καλό. Περιέχει τα ονόματα βασιλιάδων, πάνω από 300, με τη διάρκεια κάθε βασιλείας σε χρόνια, μήνες και ημέρες. Η οριστική έκδοση του παπύρου δεν έχει ακόμη γίνει, καθώς περαιτέρω μελέτη αναμένεται να έχει περισσότερα αποτελέσματα.

Ο παπύρος αρχίζει, όπως εκείνος του Μανέθωνα, με τις δυναστείες των θεών, ακολουθούμενο από θνητούς βασιλιάδες. Η διάταξη στον πάπυρο είναι πολύ παρόμοια με εκείνη της Επιτομής του Μανέθωνα. Ο Μανέθωνας μας παρέχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους λεγόμενους «θεϊκούς» ηγέτες της Αρχαίας Αιγύπτου και τις δυναστείες τους, τις οποίες χωρίζει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

• τους Θεούς 
• τους Ήρωες 
• τους «Μάνες» 

Αλλά πολλοί άλλοι συγγραφείς, ο Ευσέβιος, ο επίσκοπος της Καισάρειας στην Παλαιστίνη και ο Σύγγελος, μιλούν για μια σειρά από Θεούς που βασίλευαν στη Γη για συνολικά 36.600 χρόνια. Μετά από αυτή την εποχή έρχονται οι θνητοί Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος γίγαντας που κυβέρνησε την Αίγυπτο πριν 5000 χρόνια

Ποιοί ήταν, λοιπόν, αυτοί που ήρθαν από Ψηλά, από τους Ουρανούς και κυβέρνησαν στην Αίγυπτο πριν από 36 και πλέον χιλιάδες χρόνια και κάποιοι από αυτούς για πάνω από 1500 χρόνια; Είναι γεγονός πως η Αίγυπτος έχει πολλά μυστικά ακόμα να φανερώσει.

diadrastika / Image by LionFive from Pixabay