Καλλιτεχνική απεικόνιση από Carroll MacDonald στο Pixabay

Αναχώρηση Προς την Πέμπτη Διάσταση. Το Ταξίδι Αρχίζει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι είναι η πέμπτη διάσταση; Έχουν γραφεί και λεχθεί πολλά για την Πέμπτη Διάσταση. Πολλοί την βλέπουμε ως μια νέα πραγματικότητα όπου εμείς οι άνθρωποι θα ζήσουμε όταν ο μετασχηματισμός του πλανήτη μας πλησιάσει σε ένα τέλος. Τι είναι η Πέμπτη Διάσταση; Πολλοί την ταυτίζουν με τον Παράδεισο, επειδή ταιριάζει με τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Άλλοι την ταυτίζουν με την προσωπική ή/και πνευματική τους εξέλιξη. Άλλοι θεωρούν ότι είναι μια διάσταση, δυο επίπεδα πάνω από την τρίτη διάσταση όπως λογαριάζεται επιστημονικά ο κόσμος που ζούμε τώρα.

Πάρα πολλά μπορεί να πει ο καθένας ή τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα, για το τι είναι η Πέμπτη Διάσταση. Δεν γίνεται, όμως, να τα πιάσω όλα και να τα αναλύσω. Θα σας πω, λοιπόν, την δική μου οπτική γωνία, την δική μου άποψη, την δική μου σκέψη, σχετικά με αυτό το θέμα και τη νέα διάσταση της ύπαρξης. Όλα βασίζονται σε έναν κοινό παρονομαστή.

Αναχώρηση προς την Πέμπτη Διάσταση

Η Πέμπτη Διάσταση, για μένα, δεν είναι ένα εντελώς νέο επίπεδο πραγματικότητας κάπου αλλού στο διάστημα, ή ανάμεσα σε χιλιάδες πιθανές διαστάσεις που μπορεί να έχει το πολυδιάστατο Σύμπαν. Δεν θα αλλάξουμε πλανήτη, ούτε θα μεταμορφωθούμε σε κάτι άλλο, ούτε θα μεταβούμε κάπου αλλού, ούτε θα μας απαγάγουν όντα άλλων διαστάσεων ή της δικής μας για να μας μεταφέρουν σπίτι τους και να μας συστήσουν τον κόσμο τους, με τον οποίο πιθανότατα δεν θα μπορούμε εναρμονιστούμε ή να αντιληφθούμε, αφού θα είναι κάτι ασύλληπτο για το νου μας και τις δυνατότητες των αισθήσεων που διαθέτουμε.

Για μένα, η Πέμπτη Διάσταση είναι μια κατάσταση της ύπαρξης η οποία βασίζεται στη συνείδηση ​​ενότητας, το κοινό συλλογικό ασυνείδητο, την πλήρη αρμονία με τον εαυτό μας, εσώτερο και ανώτερο. Αυτογνωσία και αντίληψη ότι όλα είναι ένα και συνδεδεμένα με τρόπο που μόνο επιφανειακά μπορούν να διαχωριστούν. Όπως όταν βλέπουμε ένα αντικείμενο π.χ. ένα πίνακα ζωγραφικής: αποτελείται από μπογιές, κάποιες τρίχες που ξέφτισαν από το πινέλο, χρώματα, πολλά χρώματα. Αυτό δεν αναιρεί ότι όλα τα χρώματα είναι ταιριασμένα σε ένα καμβά που δεν τον βλέπουμε, ούτε αναιρεί ότι όλα είναι στερεωμένα σε ξύλινη κορνίζα που δεν βλέπουμε. Επίσης, δεν αναιρεί τις διαφορετικές συχνότητες των διαφορετικών υλικών που δεν βλέπουμε, ούτε αναιρεί πως χιλιάδες άτομα και ηλεκτρόνια περιστρέφονται σε στοιβάδες που δεν βλέπουμε. Όμως, αυτό που βλέπουμε είναι ένας πίνακας.

Ο καμβάς, τα χρώματα, η ξύλινη κορνίζα, δεν μαλώνουν μεταξύ τους, βιώνουν μία πλήρη αρμονία και ενότητα με όλα τα υλικά αναμεταξύ τους. Μέσα σε αυτά υπάρχουν κόσμοι που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί ακόμα και τα πιο ισχυρά μικροσκόπια δεν μπορούν να φτάσουν ως αυτούς. Αυτοί οι κόσμοι – αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρώπινες ορολογίες από τον δικό μας ανθρώπινο κόσμο – θα λέγαμε υποθετικά ότι ζουν με δικαιοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό και με πλήρη αφύπνιση στη συνείδηση ​​του εαυτού τους, ως πολυδιάστατες, ενεργειακές και φωτεινές υπάρξεις. Γιατί; Επειδή είναι κατασκευασμένα από την ίδια ενέργεια και επειδή όλα αποδέχονται πλήρως και αγαπούν τους εαυτούς τους. Διότι είναι όλα συνδεδεμένα.

Πότε θα γίνει η Μετάβαση;

Για μένα, αυτή είναι μία κατάσταση της ύπαρξης, την οποία πολλοί ονομάζουν Πέμπτη Διάσταση, Παράδεισο κλπ. Πως θα γίνει η μετάβαση; Πως θα φτάσουμε εκεί; Είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να μην τρέχουμε μακριά από τον εαυτό μας. Αρκεί να αναζητήσουμε τους λόγους της εδώ ύπαρξής μας, του πεπρωμένου μας – αν προτιμάτε αυτή τη λέξη/έννοια. Αρκεί να κοιτάξουμε στον εξωτερικό κόσμο ή να κοιτάξουμε εντός μας, οπότε να θεραπεύσουμε τις πλευρές μας που χρειάζονται θεραπεία ώστε να προσαρμοστούν στην Πέμπτη Διάσταση.

Αυτό είναι για μένα το ταξίδι προς την Πέμπτη Διάσταση: να δούμε μέσα μας, να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας και να τον αφήσουμε να ρέει, ομαλά, σε πλήρη αρμονία, ώστε να εναρμονιστεί με τις αρμονίες που υπάρχουν δίπλα μας, σε άλλους ανθρώπους, αλλά και πέρα από εμάς, τις οποίες δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε με την έκταση των αισθήσεων που διαθέτουμε. Όταν το καταφέρουμε, τότε είμαστε ελεύθεροι και πετάμε. Δύσκολο ταξίδι, θα μου πείτε. Ίσως, όχι και τόσο, όσο φαίνεται. Η μετάβαση στην Πέμπτη Διάσταση, μπορεί να γίνει στον κόσμο που ζούμε και όχι μετά θάνατο, ή σε κάποιο άλλο πλανήτη, ή σε κάποια άλλη διάσταση. Είναι μέσα στις προθέσεις του τώρα και ξεκινάει όταν το πάρουμε απόφαση να το πράξουμε.

diadrastika / Image by Carroll MacDonald from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.