Ανέκδοτο: Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στην ρεσεψιόν της κόλασης

Μόλις τον βλέπει ο ρεσεψιονίστ της Κόλασης του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.

Σκέφτεται λίγο ο Έλληνας και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική.  Οργανωμένη χώρα σου λέει… Τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα; Μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση.

Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει…. Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.

-Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι. 

– Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!

Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός… Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις… τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!

Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ.

– Ελληνική ανοργανωσιά….μουρμουρίζει. Κλασικά πράγματα…

Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι γνώριμους ήχους… Μοιάζουν με μουσική. Μπα… Αποκλείεται, σκέφτεται. Κάτι άλλο θα είναι…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει την πόρτα…

Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι, εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.

– Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα… Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια… Γενικώς, μπάχαλο. Τρελαίνεται ο Έλληνας…

– Τι γίνεται εδώ; ρωτά.

– Aσε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά. Ύστερα μας καίνε, μας ζεματάνε με κάτι κάρβουνα… Γυναίκες έρχονται και μας βασανίζουν με τα θέλγητρά τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να τις…

– Πλάκα μου κάνεις; ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε…

– Εεε, να μωρέ… ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα… Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη τελειώνουν τα καυτά κάρβουνα, άλλοτε κάνουν απεργία οι μαστιγωτές… Τίποτε δεν λειτουργεί όπως πρέπει!

tilestwra.com και athensmagazine.gr / Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay