Ανέκδοτο: Ένα πλοίο γεμάτο άντρες και μία γυναίκα

Ανέκδοτο: Ένα πλοίο γεμάτο άντρες και μία γυναίκα

Ένα τεράστιο πετρελαιοφόρο διασχίζει τον ωκεανό. Το ταξίδι είναι πολυήμερο. Ανάμεσα στο ανδρικό πλήρωμα, όμως, υπάρχει αυτή τη φορά και μια γυναίκα.

Η παρουσία της δεσποινίδας ασυνήθιστη καθώς είναι, έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις… Τις πρώτες μέρες όλα κυλάνε ομαλά και ο αντρικός πληθυσμός της φέρεται ήρεμα και ευγενικά. Καθώς, όμως, κυλούν οι μέρες και οι εβδομάδες αρχίζουν να διακρίνονται κάποιοι εκνευρισμοί. Έχει μπει η πέμπτη εβδομάδα και τα πρώτα ξεσπάσματα προμηνύουν θύελλα…

Την κατάσταση προσπαθεί να προλάβει ο πλοίαρχος. Μαζεύει τους άντρες του πληρώματος και τους λέει:

– «Κύριοι, μετά από τόσες μέρες, η κυρία αισθάνεται ανία και για να σας φύγει ο πειρασμός που είναι μόνη της αποφάσισα να τη φλερτάρω εγώ, σαν καπετάνιος όλων που είμαι.»

– «Τι είπες;», πετάγεται ένας θερμόαιμος Ιταλός, «υπάρχει Ιταλός επάνω στο πλοίο και θα δοκιμάσει άλλος να φλερτάρει; Δεν θα είστε καλά!»

– «Κύριοι, σας παρακαλώ», πετάγεται ο Γάλλος, «το φλερτ, ως γνωστόν, είναι ειδικότητα των Γάλλων.»

Ο καβγάς δεν αργεί να ανάψει. Κάθε ένας, για τους δικούς του λόγους υποστηρίζει ότι το φλερτάρισμα είναι προσωπική του υπόθεση. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ένας Έλληνας κάθετε αδιάφορος, μασουλάει πασατέμπο και αγναντεύει το πέλαγος.

Το βλέπει ο καπετάνιος και εκνευρισμένος του φωνάζει:

– «Εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να φλερτάρεις την κυρία;»

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

– «Τι να σας πω κύριε πλοίαρχε, τρεις εβδομάδες, τώρα, το κάνουμε οι δυο μας… Αλλά, αν θέλετε, μπορώ να την φλερτάρω κιόλας».

katharmata.net