Πως Ήταν στην Πραγματικότητα οι Άτλαντες Εμφανισιακά;

[06/03/2019 - 11:12]

Πως Ήταν στην Πραγματικότητα οι Άτλαντες Εμφανισιακά;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Γενικότερα, επικρατεί μία παράξενη αντίληψη, ότι οι Άτλαντες είχαν μπλε δέρμα, βράγχια, ότι μπορούσαν άνετα να ζουν κάτω από το νερό. Ίσως, επειδή κάπως έτσι προωθείται από διάφορα comics.

Τι μπορεί να ήταν, λοιπόν; Όντα που μπορούσαν να επιβιώσουν στις θάλασσες σαν να ήταν το σπίτι τους; Ήταν εξωγήινοι που ήρθαν από κάπου αλλού; Μπορεί να είχαν προηγμένη τεχνολογία, όπως παρουσιάζεται;

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο Πλάτωνας διαφωνεί αρκετά με ό,τι κυκλοφορεί, καθώς μας δίνει πλήρη περιγραφή του οπλισμού τους, για το ποια ήταν τα υπερόπλα της Ατλαντίδας.

Μήπως, οι Άτλαντες ήταν απλοί άνθρωποι, όπως όλοι μας; Μία θεωρία τους θέλει να συνδέονται με τους αρχαίους Guanches και Berbers, των οποίων η προέλευση είναι κάπως αόριστη για τους ανθρωπολόγους.

Οι Guanches (Γουάντσε) περιγράφηκαν από έναν γεωγράφο, τον Muhammad Al-Idrisi (12ος αιώνας) ο οποίος επισκέφθηκε τα Κανάρια Νησιά και βρήκε έναν μυστηριώδη ιθαγενή πληθυσμό. 

Έγραψε για την επίσκεψή του σε ένα χωριό “των οποίων οι κάτοικοι έχουν μακριά ανοιχτόχρωμα μαλλιά και οι γυναίκες είναι σπάνιας ομορφιάς.” Κανείς δεν ξέρει πώς έφτασαν οι Guanches στο νησί του Ατλαντικού.

Παρόμοιοι στην όψη και οι αρχαίους Berbers (Βέρβεροι) οι οποίοι ζούσαν στα ονομαζόμενα βουνά Άτλας της Βόρειας Αφρικής.

Οι Γουάντσε και οι Βέρβεροι, φαίνεται να έχουν κοινά φυσικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, ενώ είναι εντελώς διαφορετικοί από τους γείτονες μεσογειακούς και βορειοαφρικανούς λαούς.

Είχαν, όμως, ηλιοκαμένη επιδερμίδα, ήταν ψηλοί με λαμπερά, ίσως ξανθά, μακριά μαλλιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρονται για μια πλούσια μυθολογία, που θα μπορούσε να υποστηρίξει την εμφάνιση των Ατλάντων.

Θα μπορούσαν, άραγε να αποτελούν μέρος των απογόνων όσων επιβίωσαν από την μυθική Ατλαντίδα; Είναι οι γιοι των θεών που κατάφεραν να επιβιώσουν;

Αυτή ήταν μία θεωρία για το ποιοι και πως θα μπορούσαν να είναι οι Άτλαντες, από την ανθρώπινη πλευρά, χωρίς προσθήκες με εξωγήινους και διάφορα άλλα μυστήρια.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ