Ένα τυπικό άλογο
Ένα τυπικό άλογο. Image by Džoko Stach from Pixabay

Μοιάζει με Τυπικό Άλογο Μέχρι να Γυρίσει το Κεφάλι
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στο απέραντο βασίλειο της ομορφιάς των ιπποειδών, ένα άλογο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα – ο Φρειδερίκος ο Μέγας (Frederick the Great).

Με το εκφραστικό του πρόσωπο, το δυνατό σώμα και το γυαλιστερό μαύρο τρίχωμά του, ο Φρειδερίκος είναι ένα μεγαλειώδες πλάσμα που αιχμαλωτίζει τις καρδιές όλων όσων τον βλέπουν.

Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει σε αυτό το αξιοσημείωτο άλογο είναι η φιλική και ευγενική του φύση, που τον κάνει να μην μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο της ιππασίας.

Διαβάστε επίσης: Πήγασος. Ο Μύθος του Φτερωτού Αλόγου. Συμβολισμοί

Η ιστορία του Φρειδερίκου του Μεγάλου

Η ιστορία του Φρειδερίκου του Μεγάλου ξεκίνησε σε ένα γραφικό αγρόκτημα. Προέρχεται από το Friesland της Ολλανδίας. Ο Frederick the Great είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό άλογο και ζει στο Pinnacle Friesians που βρίσκεται στο Ozarks και μοιράζεται το χώρο του με μια ομάδα άλλων καθαρόαιμων.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, ήταν ξεκάθαρο ότι διέθετε μια εξαιρετική γοητεία. Με την εντυπωσιακή χαίτη και την κυματιστή ουρά του, το τρίχωμά του να λάμπει σαν τα μεσάνυχτα κάτω από το φως του φεγγαριού, ο Φρειδερίκος απέπνεε μια αύρα κομψότητας και χάρης.

Μια μοναδική ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους

Ήταν όμως το εκφραστικό του πρόσωπο που πραγματικά έκλεψε την παράσταση.

Τα μεγάλα, έμψυχα μάτια του έμοιαζαν να κρατούν μια βαθιά σοφία και το βελούδινο ρύγχος του ήταν πάντα έτοιμο για ένα φιλικό φιλί.

Ήταν λες και ο Φρειδερίκος είχε μια μοναδική ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους, σφυρηλατώντας έναν δεσμό που ξεπερνούσε τα εμπόδια μεταξύ των ειδών.

Διαβάστε επίσης: Ο αρχαίος ελληνοκινεζικός πόλεμος για τα «Ουράνια Άλογα»

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα έργο τέχνης σε κίνηση

Πέρα από τη σαγηνευτική του εμφάνιση, η δύναμη του Μεγάλου Φρειδερίκου είναι απαράμιλλη, με το σώμα του σμιλεμένο με δυνατούς μύες, απόδειξη της αθλητικότητας και της χάρης του.

Το να τον βλέπεις να καλπάζει στα ανοιχτά χωράφια μοιάζει με το να βλέπεις ένα έργο τέχνης σε κίνηση. Κάθε βήμα είναι μια επίδειξη της τεράστιας δύναμης και ευκινησίας του, αφήνοντας τους θεατές με δέος για τις ικανότητές του.

Τον Μάιο του 2016, έγινε γνωστός ανεπίσημα ως το «πιο όμορφο άλογο του κόσμου». Από τότε, εμφανίστηκε στο Late Show με τον Stephen Colbert και έλαβε προσφορές για να εμφανιστεί σε ταινίες. Από τις 31 Μαΐου 2016, η σελίδα του στο Facebook είχε ήδη πάνω από 35.000 likes.

Φιλική και ευγενική του συμπεριφορά

Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχώριζε τον Φρειδερίκο από τα υπόλοιπα ήταν η φιλική και ευγενική του συμπεριφορά.

Σε αντίθεση με ορισμένα άλογα, που μπορεί να είναι σκανταλιάρικα ή απόμακρα, ο Φρειδερίκος είχε έναν τρόπο να διευκολύνει τους ανθρώπους.

Πάντα πρόθυμος να χαιρετήσει τους επισκέπτες του με ένα φιλικό νεύμα, πάντα πρόθυμος να κάνει νέους φίλους.

Είτε με ένα απαλό χτύπημα στον μυώδη λαιμό του, είτε με ένα ψιθύρισμα στο αυτί του, η γνήσια γοητεία του Φρέντερικ κάνει όλους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στην παρουσία του.

Πέρα από την ομορφιά του, αυτός ο συνδυασμός των εκπληκτικών φυσικών ιδιοτήτων και ενός φιλικού ταμπεραμέντου είναι που κάνουν τον Φρειδερίκο τον Μέγα ένα άλογο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Ως απόδειξη της εξαιρετικής του απήχησης, ο Frederick έχει συγκεντρώσει τεράστιους ακόλουθους στα social media, με τους θαυμαστές να περιμένουν ανυπόμονα ενημερώσεις για τις περιπέτειές του. Οι φωτογραφίες και τα βίντεό του δείχνουν όχι μόνο την εμφάνισή του που κόβει την ανάσα αλλά και την παιχνιδιάρικη και στοργική του φύση.

Διαβάστε επίσης: Τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκαναν μία τεράστια ανακάλυψη

Σύμβολο ομορφιάς και καλοσύνης, έμπνευσης και συντροφικότητας

Έχει γίνει κάτι σαν πρεσβευτής της φυλής του, αιχμαλωτίζοντας τις καρδιές όσων είναι λάτρεις των αλόγων σε όλο τον κόσμο. Με το εκφραστικό του πρόσωπο, το δυνατό σώμα και το γυαλιστερό μαύρο τρίχωμά του, ο Φρειδερίκος έχει γίνει ένα σύμβολο ομορφιάς και καλοσύνης.

Ο Φρειδερίκος έχει γίνει, επίσης, σύμβολο ελπίδας και έμπνευσης, υπενθυμίζοντάς μας τις βαθιές σχέσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε με τα ζώα.

Σε έναν κόσμο γεμάτο χάος και αβεβαιότητα, ο Φρειδερίκος ο Μέγας λειτουργεί ως μια απόδειξη της μεταμορφωτικής δύναμης της αγάπης και της συντροφικότητας, εκδηλώνοντας την ομορφιά που υπάρχει κρυμμένη μέσα σε όλους μας.

Όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, γι’ αυτό δείτε τον Frederick the Great, στο βίντεο με τίτλο This Amazing Horse Looks Like Typical Horse Until He Turns His Head, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από wikipedia.org, horseyhooves.com, abcnews.go.com/
diadrastika / Image by Džoko Stach from Pixabay