Προσγειώθηκαν κάπου στη Μέση Ανατολή. Τότε τα Πράγματα Έγιναν Περίεργα.

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σύνθεσης μύθων και θρύλων, με στοιχεία δημιουργικής σκέψης

Προσγειώθηκαν κάπου στη Μέση Ανατολή και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αντιμετωπίστηκαν ως οι απόλυτοι θεοί. Κατά την επαφή με τους τότε γήινους ανθρώπους, δίδαξαν τις γνώσεις τους στους διάφορους πολιτισμούς, που υπήρχαν εκείνη τη χρονική εποχή, μερικές φορές για όφελος των ντόπιων και μερικές φορές για όφελος δικό τους. Κάθε γήινος πολιτισμός που τους συστήθηκε, τους πρότεινε τον δικό του τρόπο ζωής, συνηθειών και εθίμων και έγινε μία ανταλλαγή γνώσεων. Υπήρξαν αρκετοί που διαφωνούσαν με όλο αυτό, αλλά ήταν μεμονωμένα άτομα.

Οι ξένοι που ήρθαν από αλλού, συνέβαλαν στο χτίσιμο μεγαλιθικών και μονολιθικών δομών και ναών. Αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό στη Γη έφεραν μαζί τη δική τους γνώση των μαθηματικών, αστρονομίας, ιατρικής, μεταλλουργίας, γραφής, μουσικής, ποίησης, γεωργίας, ζωοτεχνίας, μηχανικής, δημόσιας διοίκησης και διακυβέρνησης.

Αναμείχθηκαν με τις γνώσεις των ντόπιων γήινων και υπήρξε μία τεράστια άνοδος της ανθρωπότητας, η οποία έγινε “εν μία νυκτί”, όπως θα λέγαμε σήμερα, καθώς ο πληθυσμός της ανθρωπότητας αυξήθηκε και εξαπλώθηκε ακόμα περισσότερο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ανώτατοι άρχοντες αυτών των όντων από τα άστρα, άφησαν πίσω τους απογόνους που τους όρισαν ως αρχηγούς ή βασιλείς σε διάφορες περιοχές και ηπείρους της Γης. Πολλά από τα χαρακτηριστικά των αρχαίων επισκεπτών, των εξοπλισμών τους, της τεχνολογίας τους, πέρασαν στις τέχνες, τα έθιμα και τις τελετουργίες των γήινων εκείνων, αλλά τα προσάρμοσαν στην δική τους κουλτούρα.

Οι βασιλιάδες, απόγονοι των ουράνιων, που διοικούσαν και διαχειρίζονταν τους ανθρώπους, άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς τους σαν θεούς και σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να λατρεύονται και ως τέτοιοι. Τότε, κάποια στιγμή, αποφάσισαν να αναμιχθούν και να αναπαραχθούν με τους γήινους και οι αρσενικοί επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τις κόρες των ανθρώπων, γεγονός που μέχρι πριν απαγορευόταν. Αυτή η περίοδος, όμως, ήταν μία άτυχη στιγμή για όλους. Αφενός είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν νέα ταξίδια σε άλλους πλανήτες, αφετέρου νέοι επισκέπτες έρχονταν με όχι ιδιαίτερα καλές διαθέσεις. Δημιουργήθηκε ένας πανικός, ένας μεγάλος πόλεμος, ένας κατακλυσμός και όλα άλλαξαν. Κάποιοι έφυγαν και ταξίδεψαν σε άλλους κόσμους, κάποιοι έμειναν.

Τα γεγονότα περιγράφονται με διαφορετικούς αλλά, ταυτόχρονα, με παρόμοιους τρόπους στις μυθολογίες των απανταχού ιθαγενών που φτάνουν με πολλές ελλείψεις στο σήμερα. Στους Πρώτους Αρχαίους Αστροναύτες που έφτασαν στην Γη, δόθηκαν από τους πολύ μεταγενέστερους ονομασίες όπως Ψηλοί Λευκοί, Νορβηγικοί θεοί, Ολύμπιοι Θεοί, Ανουνάκι, Πλειάδιοι, Λύριοι, Σείριοι, Ανδρομέδιοι και πολλά άλλα.

Τα πράγματα από τότε είναι πολύ συγκεχυμένα. Ο τόπος προσγείωσης διαφέρει, ανάλογα με την προέλευση της παράδοσης. Ειπώθηκε, ότι έπλασαν τον άνθρωπο, ότι τον χρησιμοποίησαν ως σκλάβο, ότι τον απελευθέρωσαν, ότι τον εξύψωσαν, ότι τον έδιωξαν, ότι τον πρόδωσαν, ότι εκείνοι που έφυγαν θα επιστρέψουν ξανά.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.