Τι θα συμβεί αν σταθούμε στην ενέργεια ενός δέντρου για αρκετή ώρα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα δέντρα είναι τα πιο πνευματικά προηγμένα ζωντανά όντα στη Γη τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή “επαφή” την οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε εύκολα, καθώς κανείς δεν μας την δίδαξε.

Τα δέντρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε το ενεργειακό σας κανάλι και αμοιβαία να επουλώσετε κάποια τραύματα.

Διαβάζοντας παρακάτω, ίσως, περάσει από το μυαλό σας ότι αυτοί που τα σκέφτηκαν όλα αυτά είναι τρελοί, αλλά αυτό θα είναι ένα πολύ πρόχειρο συμπέρασμα.

Οι θεραπευτικές ικανότητες ενός δέντρου

Οι Δάσκαλοι του Ταοϊσμού παρατηρούν ότι τα δέντρα δεν έχουν μόνο τη δύναμη να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, αλλά έχουν την ικανότητα να απορροφούν οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια και να την μετατρέπουν σε κάτι, επιπλέον, χρήσιμο για τον άνθρωπο.

Τα δέντρα έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν τις ζωτικές ενέργειες από τη γη και τις καθολικές δυνάμεις από τις ανώτερες διαστάσεις.

Αν το δείτε από μία άλλη πλευρά, ίσως, δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές που ταλαιπωρούν συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη μας.

Τα δέντρα είναι θεραπευτές και φίλοι μας

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ως πνευματικά προηγμένα ζωντανά όντα, συνυπάρχουν με τη Φύση και τους ανθρώπους. Τα δέντρα είναι αρκετά έξυπνα και έχουν μια αίσθηση αφής ενώ παράλληλα διαθέτουν και συνειδητά συναισθήματα.

Έχουν την ικανότητα να σας ηρεμούν και μπορούν επίσης να τερματίσουν όλες τις δυστυχίες σας, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί αναμεταξύ σας μία σχέση.

Αν επιλέξτε ένα δέντρο για να συνεργαστείτε

Μέσα στο χρόνο και την ιστορία, τα δέντρα έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορες θεραπευτικές και ιατρικές χρήσεις και γι ‘αυτό κάποια δέντρα όπως ειδικότερα τα πεύκα, ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή.

Ακτινοβολούν το Τσι, τροφοδοτούν το σύστημα αίματος, ενισχύουν το νευρικό σύστημα και εξασφαλίζουν μακροζωία. Αυτά τα δέντρα γεμίζουν την ψυχή και το πνεύμα μας. Τα πεύκα είναι αθάνατα δέντρα.

Αν και τα πεύκα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά άλλα δέντρα ή φυτά. Τα μεγαλύτερα δέντρα περιέχουν την περισσότερη ενέργεια. Μεταξύ των πιο ισχυρών είναι τα δέντρα που αναπτύσσονται κοντά σε τρεχούμενο νερό.

Δημιουργία επικοινωνίας με ένα δέντρο

Για να επικοινωνήσετε με ένα δέντρο, θα πρέπει να έχετε το σθένος και την καρδιά να καταλάβετε ότι και αυτά τρέφουν συναισθήματα. Όσο το πιστεύετε τόσο καλύτερη θα είναι η επικοινωνία σας. Όταν μιλάτε σε ένα δέντρο, θα παρατηρήσετε ότι απαντούν.

Καθώς επιλέγετε να αρχίσετε μία “συνεργασία” με ένα δέντρο, θα διαπιστώσετε στην πορεία το γεγονός ότι ανταποκρίνονται, ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας, ότι είναι πολύ ¨ανθρώπινα” εφόσον και εσείς τους φέρεστε ανθρώπινα και ταπεινά.

Θα διαπιστώσετε ακόμα ότι έχουν τη δύναμη να ξεκλειδώσουν τη διαίσθησή σας και να σας βοηθήσουν στο πνευματικό σας ταξίδι.

Ίσως, είναι δύσκολο να βρείτε κάποια συγκεκριμένα δέντρα, αλλά αν το αποφασίσετε πλησιάστε ένα πεύκο. Καθίστε από κάτω, νιώστε σαν να είστε παρέα με ένα φιλαράκι σας. Μιλήστε του νοητικά, πείτε του τα θέματά σας.

Μπορεί να μην “ακούσετε” αμέσως την ανταπόκρισή του, αλλά σταδιακά, τις επόμενες φορές, θα νιώσετε ότι δεν είναι άψυχο, ότι μπορεί να σας νιώσει και να σας βοηθήσει σαν να ήταν ο καλύτερος φίλος που είχατε ποτέ.

Δέντρα που έχουν την ενέργεια για να θεραπεύσουν και μπορείτε να επιλέξετε:

  • 1. Τα κυπαρίσσια και οι κέδροι μειώνουν τη θερμοκρασία και τροφοδοτούν την ενέργεια Yin.
  • 2. Οι ιτιές βοηθούν στην καταπολέμηση των ξηρών ανέμων, στην εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας από το σώμα, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση του ουροποιητικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης.
  • 3. Οι φτελιές καλμάρουν το μυαλό και ενισχύουν το στομάχι.
  • 4. Ο σφένδαμος καταπολεμά τους ξηρούς ανέμους και βοηθά στη μείωση του πόνου
  • 5. Η ινδική συκιά καθαρίζει την καρδιά σας και βοηθά στην εξάλειψη της σωματικής υγρασίας.
  • 6. Η κανέλα μπορεί να αφαιρέσει το κρύο από την καρδιά και το στομάχι
  • 7. Τα έλατα βοηθούν στην απορρόφηση των μωλώπων, στην μείωση της εφίδρωσης και στην θεραπεία από τα κατάγματα των οστών.
  • 8. Ο κράταιγος βοηθά στην πέψη, ενισχύει το έντερο και καταπολεμά τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.
  • 9. Η σημύδα χαμηλώνει τη θερμοκρασία, εξαλείφει την υγρασία και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.
  • 10. Οι δαμασκηνιές τρέφουν τη σπλήνα, το στομάχι, το πάγκρεας και ηρεμούν το μυαλό.

diadrastika / Image by Picography from Pixabay