Τι Κοινό Συνδέει τη Μεγάλη Σφίγγα με το Πρόσωπο στον Άρη! Μία Εξωφρενική Θεωρία;

[16/03/2019 - 09:48]

Τι Κοινό Συνδέει τη Μεγάλη Σφίγγα με το Πρόσωπο στον Άρη!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Αίγυπτος και ο Άρης θα μπορούσαν να μοιράζονται ένα απίθανο κοινό στοιχείο, καθώς δύο ερευνητές προτείνουν ότι έχουν μια “κοινή καταγωγή που συνδέει το “Πρόσωπο στον Άρη” και τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, μαζί.

Όπως αναφέρει η βρετανική express.co.uk, το 1975, το διαστημικό σκάφος Viking 1 της NASA “τριγυρίζει” τον πλανήτη Άρη, τραβώντας φωτογραφίες από πιθανές περιοχές προσγείωσης για το “αδελφάκι” του Viking 2. Κάποια στιγμή αποθανάτισε μία σκιώδη ομοιότητα με ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Ένα τεράστιο κεφάλι, έκτασης περίπου δύο μιλίων, που φαινόταν να κοιτάζει τις κάμερες που το φωτογράφιζαν, σε μια περιοχή του Κόκκινου Πλανήτη που ονομάζεται Κυδωνία.

Ο David S. Percy και η Mary DM Bennett, συγγραφέας του “Dark Moon: Apollo and the Whistle-blowers”, σύμφωνα με εξωφρενικές αξιώσεις τους, ισχυρίζονται ότι οι αρχικές εικόνες της NASA έδειξαν ότι το “πρόσωπο στον Άρη” ήταν “συμμετρικό”.

Ο κ. Percy και η κ. Bennett είπαν στο βιβλίο του 1999:

«Είναι πιθανό ότι το Πρόσωπο στον Άρη να είναι στην πραγματικότητα μια Σφίγγα. Ενσωματώνει τόσο τον άνθρωπο όσο και το λιοντάρι στο σχεδιασμό του» .

Το καλύτερο παράδειγμα ότι η Γη έχει μια Σφίγγα είναι βέβαια το γλυπτό που βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Αναφορικά με την παρατήρηση στη σχέση που έχει ο Άρης και η Γη, ο κ. Percy και η κ. Bennett προτείνουν ότι «η Μεγάλη Σφίγγα (στην Αίγυπτο) συνδέεται τόσο με την ουσία όσο και με μαθηματική σχέση με το Πρόσωπο στον Άρη».

Οι συντάκτες κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Υποστηρίζουμε ότι αυτές οι δύο δομές τύπου Σφίγγας έχουν κοινή καταγωγή.”

Διαβάστε επίσης: ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες, το «Πρόσωπο στον Άρη» έχει Ελληνική Καταγωγή, αλλά με βάση τις επίσημες κατοπινές φωτογραφίσεις που έγιναν το 1998 και 2001, εκείνο που αρχικά φάνηκε σαν πρόσωπο δεν είναι παρά ένα φυσικός γεωλογικός σχηματισμός που μας ξεγέλασε, όπως φαίνεται παρακάτω:

Πρόσωπο στον Άρη

Εσείς τι νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει;

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ