Βασίλισσα Νεφερτίτη

Βασίλισσα Νεφερτίτη και η μυστηριώδης καταγωγή

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ποια ήταν η αιγύπτια βασίλισσα Νεφερτίτη; Ιστορικοί και αρχαιολόγοι έχουν διατυπώσει τις εκτιμήσεις τους σχετικά με αυτό το ιστορικό πρόσωπο, σε σχέση πάντα με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους. Αρκετοί, όμως, συγγραφείς και άλλοι διακεκριμένοι ερευνητές, με βάση τα ίδια στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, αλλά και σε συνδυασμό με νεότερες και πιο σύγχρονες μελέτες, έχουν υπαινιχθεί ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Το 2015, η τεχνολογία έχει αποκαλύψει ότι μπορεί να υπάρχουν επιπρόσθετοι θάλαμοι που περιβάλλουν τον τάφο του βασιλιά Τουτατχαμών οι οποίοι μπορεί να συνδέονται με τον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτη.

Τελευταία, έχει ανακοινωθεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάλογους θαλάμους, ωστόσο αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό των ερευνητών που επισημαίνουν ότι η Βασίλισσα Νεφερτίτη θα μπορούσε να μην είναι από αυτόν τον κόσμο. Όλη αυτή η προσπάθεια και η έρευνα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν εξετάζεται από το History Channel στη σειρά Ancient Aliens.

Διαβάστε επίσης: Πέτρινα κουτιά της Αιγύπτου: Αρχαίες μπαταρίες;

Μία αρχική ένδειξη πως η βασίλισσα Νεφερτίτη πιθανόν δεν ήταν από αυτόν τον κόσμο είναι ότι οι γονείς της είναι εντελώς άγνωστοι, σα να μην υπήρξαν. Η καταγωγή της δεν είναι εξακριβωμένη, λες και βρέθηκε ξαφνικά και από το πουθενά ως “Μεγάλη Βασιλική Σύζυγος” του Ακενατόν, ένας τίτλος που έφερε η ίδια, ενώ είναι γνωστό ότι μαζί του απέκτησε έξι κόρες. Ο Έριχ φον Νταίνικεν, ο πασίγνωστος Ελβετός συγγραφέας για τις απόψεις του, σχετικά με την επίδραση εξωγήινων στους αρχαίους πολιτισμούς, αναφέρει πως σύμφωνα με τα Κείμενα των Πυραμίδων, μερικές φορές οι αρχαίοι Φαραώ έφευγαν από τη Γη και μετά επέστρεφαν ξανά. Ίσως, λοιπόν, οι γονείς της Νεφερτίτη να έφυγαν και να μην ξαναγύρισαν. Ίσως, να μην ήταν από αυτόν τον πλανήτη.

Ένας ακόμα λόγος πως η Βασίλισσα Νεφερτίτη μπορεί να μην ήταν από τη Γη, θα μπορούσε να είναι το γεγονός πως εμφανίζεται πάντα σα να διαθέτει μακρύ και επίμηκες κρανίο, όπως εκείνα της χερσονήσου Παράκας στο Περού. Το ίδιο και ο βασιλιάς Ακενατόν: πάντα απεικονίζεται με μακρόστενο κρανίο, μεγαλύτερου μεγέθους από το συνηθισμένο σε σύγκριση με όλους τους άλλους αρχαίους Αιγύπτιους βασιλιάδες. Ο ίδιος ο Ακενατόν, μάλιστα, σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο Ramy Romany, πίστευε ότι δεν ήταν άντρας, δεν ήταν ούτε γυναίκα αλλά δεν ήταν ούτε βασιλιάς, ήταν απλώς κάτι άλλο.

O Robert Bauval, Βέλγος συγγραφέας και λέκτορας, διευκρινίζει πως έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το τι σήμαιναν αυτά που φορούσαν στο κεφάλι, τόση η Βασίλισσα Νεφερτίτη όσο και ο Βασιλιάς Ακενατόν, ώστε να δείχνουν ότι μπορεί να διαθέτουν κυριολεκτικά επιμήκη κρανία. Παράλληλα, υπάρχει και η προσγειωμένη άποψη ότι απλά μπορεί να ήταν διακοσμητικά στοιχεία της κεφαλής, ίσως, μόνο και μόνο για να ξεχωρίζουν. Αυτό είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον, καθώς δεν εμφανίζονται αυτά τα χαρακτηριστικά πριν ή μετά, οπότε υπάρχει κάτι μάλλον περίεργο σε όλο αυτό.

Πάντως, είναι γεγονός πως στη βασιλεία των Ακενατόν και Νεφερτίτη εισήχθηκε μια νέα και αμφιλεγόμενη μονοθεϊστική πίστη στην Αίγυπτο, η λατρεία του θεού ήλιου, Aten, σε σχήμα δίσκου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Giorgio Tsoukalos, (Διαβάστε επίσης: Γεώργιος Τσούκαλος, ο μισός Έλληνας που βρίσκει ίχνη αρχαίων εξωγήινων) λέει ότι ο Aten περιγράφεται ως ιπτάμενος δίσκος του Ήλιου. Οι αιγυπτιολόγοι απλώς λένε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον γνωστό σε όλους μας Ήλιο. Το ερώτημα είναι το εξής: μπορεί ο Ήλιος (ως θεότητα) να σε διδάξει ή να σε καθοδηγεί, με κάποιο τρόπο; Η απάντηση είναι όχι. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα αν, κάποια στιγμή στην ιστορία τους, οι πρόγονοι των Αιγύπτιων βασιλέων, ήρθαν αντιμέτωποι με κάποια εξωγήινη τεχνολογία και κοινωνία, ή αν παρερμήνευσαν κάτι στη φύση.

Επίσης, εμείς οι σύγχρονοι – αιγυπτιολόγοι και μη – θα πρέπει να συναναστραφούμε με την πιθανότητα να ερμηνεύουμε λάθος κάποια πράγματα για τους αρχαίους λαούς, γενικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που αφορά τη Βασίλισσα Νεφερτίτη, από όπου προέκυψαν τα παραπάνω, με τίτλο Ancient Aliens: Was Queen Nefertiti of This World? (Season 11, Episode 4) | History. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά.

diadrastika / Image by 6557056 from Pixabay