Συντριβή UFO στο Όρος Μακεδονία της Αυστραλίας με Ολοκάθαρες Φωτογραφίες; Πρόκειται για απομεινάρια από κινηματογραφικό σετ. Άλλη μια απάτη.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εκείνοι που λένε ότι οι φωτογραφίες με UFO είναι πάντα θολές και πολύ μακριά για να μπορέσουν να αναγνωρίσουν, τώρα, δεν μπορούν να πουν το ίδιο για τις εικόνες που τραβήχτηκαν από δύο άνδρες στην Αυστραλία. Είναι τόσο καθαρές οι φωτογραφίες, από ένα μεγάλο αντικείμενο που θεωρείται ως εξωγήινο διαστημικό όχημα, όπου – τρόπος του λέγειν – θα μπορούσε κάποιος να δει και το κουτάκι μπύρας που θα έπινε ο εξωγήινος πιλότος του. Η περίπτωση αυτή έχει συγκαταλεχθεί στη MUFON, όπως υποστηρίζεται, με τον “στρογγυλό” αριθμό 99.500, ενώ υπάρχει και στον ιστότοπο του UFO Stalker. Ποια είναι, λοιπόν, η υποτιθέμενη ιστορία του και πως προέκυψαν αυτές οι εικόνες τόσο καθαρές και “ζωντανές”;

Διαβάστε επίσης: Έφτασαν οι Αρχαίοι Έλληνες στην Αυστραλία; Τι Αποκαλύπτει Νόμισμα 2.200 ετών

Όταν έγινε ο εντοπισμός από τους δύο άντρες, έβγαλαν φωτογραφίες και έφυγαν από το σημείο για να φέρουν μαζί και κάποιους ακόμα φίλους τους και να τους δείξουν το μυστηριώδες αντικείμενο. Όταν επέστρεψαν, λίγες ώρες αργότερα, ο χώρος είχε καθαριστεί και δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε τριγύρω η κίτρινη ταινία ασφαλείας της αστυνομίας, αλλά όλα τα άλλα εξαφανίστηκαν. Ευτυχώς, όμως, οι ίδιοι είχαν τις φωτογραφίες.

Συντριβή UFO στο Όρος Μακεδονία της Αυστραλίας με Ολοκάθαρες Φωτογραφίες

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που απεικονίζεται και έχει “ανέβει” σε πάμπολες ιστοσελίδες που ασχολούνται με UFOs, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα; Οι σκεπτικιστές επικεντρώθηκαν στην ιδέα ότι τα υποτιθέμενα συντρίμμια φαινόταν να προέρχονται από μια ταινία. Θα μπορούσε να έχει πιθανότητες μία τέτοια εκδοχή, καθώς το Όρος Μακεδονία χρησιμοποιήθηκε το 2009 για σκηνές της ταινίας επιστημονικής φαντασίας “Knowing” και της ταινίας τρόμου “Do not be afraid of the dark”. Ωστόσο, αυτές οι σκηνές γυρίστηκαν τέσσερα χρόνια πριν ανακαλυφθεί η υποτιθέμενη συντριβή του UFO, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε τα “σκηνικά” που ξεχάστηκαν να μαζευτούν από τα κινηματογραφικά συνεργεία, να διαβρωθούν, να σκουριάσουν και να ξεφτίσουν από τις καιρικές συνθήκες, ή να βανδαλιστούν.

Αλλά διάφοροι λάτρεις ταινιών και σειρών επιστημονικής φαντασίας οι οποίοι το έψαξαν περισσότερο, βρήκαν μία σχεδόν πανομοιότυπη εικόνα με το υπό εξέταση περιεχόμενο των φωτογραφιών και πιστεύουν ότι προέρχεται από τη σειρά Hunters. Σε αυτή την εικόνα φαίνεται ένας άντρας να βγαίνει γυμνός από ένα κάτι που θα είναι αυτό που εικονίζεται, από άλλη οπτική γωνία. Την εικόνα μπορείτε να την δείτε και εδώ.

Από αυτή και μόνο την πληροφορία γίνεται σαφές πως η όλη υπόθεση αποτελεί μια φάρσα ή – αν προτιμάτε – μια εξαπάτηση του κοινού που είναι δεκτικό σε ιστορίες με εξωγήινους και τα διαστημόπλοιά τους ενώ ψάχνουν και αποδεικτικά στοιχεία υπέρ αυτών. Κατά συνέπεια, η “κίτρινη ταινία ασφαλείας της αστυνομίας”, είναι μέρος της φάρσας/απάτης. Ούτε βοηθάει καθόλου ότι το Όρος Μακεδονία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την τοποθεσία Hanging Rock, το διάσημο γεωλογικό σχηματισμό που έχει μεγάλη πνευματική και πολιτιστική σημασία για τις φυλές Dja Dja Wurrung, Woi Wurrung και Taungurung.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.