Ανέκδοτο: Πεθαίνει ένας “δραστήριος εpwτικά” και από λάθος πάει στον παράδεισο

Ο άγιος Πέτρος έχει πρόβλημα με κάποιον στον Παράδεισο, που είναι πολύ δραστήριος εpwτικά.

Όσο ήταν ζωντανός στη Γη, ένας άντρας ήταν πολύ δραστήριος στο κρεβάτι. Δεν είχε αφήσει ούτε θηλυκιά γάτα να του ξεφύγει, όπως λένε εκεί κάτω.

Κατά τα άλλα, όμως, ήταν καλός άνθρωπος και αυτό “βάρυνε” υπέρ του, ώστε να μπει στο δρομολόγιο για τον Παράδεισο όταν θα πέθαινε.

Έτσι, λοιπόν, όταν ήρθε αυτή η ώρα, πράγματι πήγε στον Παράδεισο. Τον υποδέχτηκαν με αγάπη και οι άγγελοι άρχισαν να το ξεναγούν σε κάθε άκρη για να μάθει τα κατατόπια.

Όμως, με κάθε ευκαιρία που του δινόταν, άρχισε να πειράζει τους αγγέλους αλλά και τις γυναίκες που τύχαινε να συναντήσει στη διαδρομή του.

Βλέπετε, οι μνήμες από τις “δραστηριότητές” του στην Γη δεν είχαν σβήσει.

Δεν κρατιόταν. Χούφτωνε τις γυναίκες, έβαζε χέρι στους άντρες του Παραδείσου – και δεν έφτανε μόνο αυτό- πείραζε και τους αγγέλους και, γενικότερα, με κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να συνευρεθεί μαζί τους. Ήταν ασυγκράτητος.

Μια και δυο, οι άγγελοι δεν μπορούσαν να βρουν ησυχία – όπως και κανείς άλλος – οπότε αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στον Άγιο Πέτρο.

– Μας παρενοχλεί όλους. Και τα αγγελάκια και τις γυναίκες και οτιδήποτε κινείται, ανέφεραν στον Άγιο Πέτρο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εκείνος, κοίταξε την λίστα και διαπίστωσε πως είχε γίνει λάθος και ότι ο “δραστήριος” αυτός άνθρωπος έπρεπε να είχε πάει στην Κόλαση και όχι στον Παράδεισο.

Έκανε τα δέοντα και αρχικά προσπάθησε να μιλήσει μαζί του. Παρά το λάθος που είχε γίνει, σκέφτηκε να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία και να παραμείνει στον Παράδεισο, εφόσον συνετιστεί.

Ενώ του τα έλεγε όλα αυτά, ο αθεόφοβος “δραστήριος” τύπος, πήγε να βάλει χέρι και στον ίδιο. Ε, αυτό ήταν! Φούντωσε ο Άγιος Πέτρος, είδε πως τα λόγια του πήγαιναν χαμένα και, τελικά, τον έπιασε και τον πήγε στην Κόλαση χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Η καυτή ζέστη που υπήρχε εκεί, δεν πολυάρεσε στον “δραστήριο” τύπο, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να είναι αυτός που ήταν στην γη αλλά και στον Παράδεισο.

Μετά από πολύ καιρό, ο Άγιος Πέτρος, είπε να πάει να δει τι γίνεται εκεί κάτω και πως αντιμετώπισαν την κατάσταση τα διαβολάκια.

Πήρε μαζί του ό,τι χρειαζόταν για να μπορέσει να αντέξει την μεγάλη και αφόρητη ζέστη που υπάρχει πάντα στην Κόλαση. Πήρε βαθιά ανάσα, άνοιξε την Πύλης της Κολάσεως και μπήκε μέσα.

Αμέσως, ο Αγιος Πέτρος, αντιλήφθηκε ότι τα πάντα ήταν παγωμένα, κρύο παντού. Η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή και από την Ανταρκτική, στη Γη!

Πάει και βρίσκει τον αρχιδιάβολο.

– Τι κατάσταση είναι αυτή; του λέει. Τι γίνεται εδώ πέρα και έπεσε η θερμοκρασία τόσο πολύ;

Ο αρχιδιάβολος γυρίζει απηυδισμένος και του λέει:

– Με αυτόν που μας έστειλες, εδώ κάτω, δεν τολμάει κανείς να σκύψει, να ανάψει τα καζάνια…