Ανέκδοτο. Ένας καταζητούμενος φτάνει σε ένα γυναικείο μοναστήρι και ζητάει άσυλο

Ένας φυλακισμένος μόλις το είχε σκάσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ούτε και ο ίδιος ήξερε πως τα είχε καταφέρει μετά από πολλές τυχερές στιγμές που τον βοήθησαν να τα δραπετεύσει.

Όμως, πολύ γρήγορα η αστυνομία είχε εντοπίσει τα ίχνη του, ωστόσο και πάλι στάθηκε τυχερός καθώς μετά από ένα πολύωρο κυνηγητό, φαίνεται, πως είχε καταφέρει να τους ξεφύγει.

Ήταν νύχτα πια και η περιοχή κατασκότεινη εκεί που είχε φτάσει. Ούτε και ήξερε που βρισκόταν. Από μακριά είδε κάτι φώτα να τρεμοπαίζουν. Πρέπει να ήταν φως σε κάποια παράθυρα.

Τρέχει γρήγορα προς τα εκεί. Ευτυχώς οι σειρήνες από τα περιπολικά είχαν πάψει να ακούγονται και τελικά φαίνεται πως είχε καταφέρει να τον χάσουν εντελώς. Πλησιάζει στο κτίριο και διαπιστώνει πως ήταν ένα μοναστήρι.

Χτυπάει την πόρτα και μετά από λίγη ώρα του ανοίγει η Ηγουμένη. Χωρίς να της εξηγήσει ποιος είναι, της ζητάει άσυλο προσωρινά.

Η Ηγουμένη, μετά από αρκετή σκέψη τον δέχεται, αλλά του εξήγησε ότι θα περάσει μόνο μία νύχτα στο μοναστήρι. Αυτός συμφώνησε και εκείνη τον ρώτησε αν πεινούσε. “Σαν λύκος” της εξήγησε και καθώς εκείνη τον οδηγούσε στην τραπεζαρία, του έκανε μία μικρή ξενάγηση ενώ προχωρούσαν.

Ανάμεσα σε άλλα, του εξήγησε πως βρισκόταν σε ένα γυναικείο μοναστήρι, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών – όπως και η ίδια- είχαν μεγαλώσει από πολύ μικρές εκεί και δεν είχαν ιδέα τι γίνεται στον έξω κόσμο, για να αποφεύγουν κάθε είδους πειρασμό.

Όλες οι καλόγριες – όπως και η ίδια – ο μόνος άντρας που είχαν δει ήταν ο κηπουρός που ερχόταν μόνο μία φορά την εβδομάδα και καθόταν αυστηρά μόνο για δύο ώρες να περιποιείται τον κήπο και τον λαχανόκηπο.

Όταν ο καταζητούμενος έφαγε, η Ηγουμένη του είπε ότι θα τον φιλοξενήσει στο κελί της, γιατί δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα για να κοιμηθεί. Του έσρωσε στο πάτωμα και του εξήγησε πως η ώρα ήταν ήδη περασμένη και έπρεπε να κοιμηθούν αμέσως. Εξάλλου όλη αυτή η καθυστέρηση που την έβγαλε εκτός προγράμματος, της είχε δημιουργήσει ένα φοβερό πονοκέφαλο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο καταζητούμενος για να την ευχαριστήσει και να της ανταποδώσει την φιλοξενία και το άσυλο, της είπε ότι γνώριζε ένα κόλπο για να της περάσει γρήγορα ο πονοκέφαλος. Πράγματι, με αυτό τον τρόπο της πέρασε, κοιμήθηκε σαν πουλάκι και την επόμενη μέρα ξύπνησε φρέσκια-φρέσκια.

Το πρωί, όμως, όταν σηκώθηκε, παρατήρησε ότι άντρας δεν βρισκόταν στο δωμάτιό της και άρχισε να τον ψάχνει. Πήγε πρώτα στην τραπεζαρία, αλλά πουθενά. Μετά άρχισε να πηγαίνει στα κελιά των καλογριών.

Ανοίγει το πρώτο, δεν ήταν εκεί. Ανοίγει το δεύτερο τίποτα, ανοίγοντας όμως το τρίτο, τι να δει! Ο καταζητούμενος γυμνός στο κρεβάτι και η καλόγρια, επίσης, να έχει το όργανό του στο στόμα της

– Μοναχή, τι κάνεις εκεί; Δεν ντρέπεσαι; την επέπληξε.

– Αγία Ηγουμένη μου, μου είπε ότι είναι γλειφιτζούρι και επέμενε να το γλύφω.

– Ααα, τον αθεόφοβο, τον παλιοψευτερά! Κι εμένα μου έλεγε το βράδυ ότι είναι υπόθετο για τον πονοκέφαλο!

diadrastika / Image by Prettysleepy from Pixabay