τερματοφύλακας πετάγεται να πιάσει τη μπάλα
Image by yuran78 from depositphotos

Παράξενο Φαινόμενο Αλλάζει την Πορεία της Μπάλας σε Ποδοσφαιρικό Αγώνα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά τη διάρκεια ενός βραζιλιάνικου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Chapecoens και της Atletico Mineiro, ένα απίστευτο πράγμα συνέβη στο 41ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου.

Η μπάλα, ενώ βρίσκεται στον αέρα, αλλάζει κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της πτήσης και κανείς δεν μπορεί να πει πώς ακριβώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν ήταν σε κάποια μεριά η Ερμιόνη Γκρέιντζερ, με το ραβδάκι της να κάνει τα μαγικά της, από την γνωστή σειρά ταινιών Χάρρυ Πότερ!

Η περίεργη κίνηση της μπάλας παρατηρήθηκε από τρεις φορείς της Grupo Globo, οι οποίοι απόρριψαν την οφθαλμαπάτη ή σφάλμα της κάμερας και σημείωσαν ότι ποτέ δεν το είχαν ξαναδεί. Κατά τη γνώμη τους, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια ριπή αέρα, αλλά κάτι τέτοιο είναι απλά μία υπόθεση.

Ένας καθηγητής φυσικής από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο της Santa Catarina (IFSC), ο Alencar Millawacca, προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει το φυσικό φαινόμενο.

Πρώτα απέρριψε το φαινόμενο Magnus – ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν ένα ρευστό ή αέριο ρέει γύρω από ένα περιστρεφόμενο σώμα, που απεικονίζεται σε αυτό το εκπληκτικό επιστημονικό gif, εδώ.

Ωστόσο, δεν κατάληξε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα και είπε ότι απαιτείται μια εις βάθος έρευνα του βίντεο. Τι άλλαξε την τροχιά της μπάλας; Δείτε το παράξενο φαινόμενο στο βίντεο που ακολουθεί:

Mysterious phenomenon during a football game in Brazil

diadrastika / Image by yuran78 from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.