Οι Επιστήμονες θα Επιχειρήσουν να Ανοίξουν μία Πύλη στα Παράλληλα Σύμπαντα, μία

Οι Επιστήμονες θα Επιχειρήσουν να Ανοίξουν μία Πύλη στα Παράλληλα Σύμπαντα, μία “StarGate”

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι επιστήμονες στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge θα δοκιμάσουν μια ομάδα τεχνικών, μηχανικών και φυσικών που θα τους βοηθήσουν να δουν για πρώτη φορά παράλληλους κόσμους και ίσως κάποιος να είναι πολύ παρόμοιος με τον δικό μας.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη του NBC από τη Leah Broussard, μία από τους φυσικούς που είναι υπεύθυνοι για το έργο, αυτή θα είναι μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί μια κρυμμένη πραγματικότητα.

Η ανακάλυψη των παράλληλων κόσμων μπορεί να μοιάζει με την ιστορία μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι εμπειρογνώμονες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μέσο εξήγησης των φαινομένων που μέχρι τώρα παραμένουν χωρίς εξήγηση.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου, οπότε όλοι επιστήμονες έχουν περιοριστεί μόνο στις θεωρίες.

Το σύνολο των περίεργων αποτελεσμάτων που ενέπνευσαν αυτή τη νέα έρευνα προέρχεται από τη δεκαετία του ’90.

Το νέο πείραμα θα εκτινάξει μια δέσμη νετρονίων σε ένα αδιαπέραστο τοίχο. Από την άλλη πλευρά, θα τοποθετηθεί ένας ανιχνευτής νετρονίων, ο οποίος κανονικά δεν πρέπει να ανιχνεύσει τίποτα. Αλλά αν συμβεί, αν ανιχνευτεί νετρόνιο στην άλλη πλευρά του τοίχου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ από ότι νομίζετε.

Θα μπορούσε να σημαίνει την ύπαρξη “παράλληλων κόσμων” ή “κόσμων καθρέφτη”, οπότε με τη σειρά τους θα μπορούσαν να εξηγήσουν και άλλες ανωμαλίες που συμβαίνουν στον κόσμο μας.

Η ομάδα θα εγκαταστήσει επίσης μαγνητικά πεδία στις πλευρές του τοίχου, τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν τη δύναμή τους. Ορισμένες δυνάμεις αναμένεται να βοηθήσουν την ταλάντωση των σωματιδίων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν και η θεωρία και το πείραμα έχουν αντιμετωπιστεί σοβαρά, οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν ένα παράλληλο σύμπαν.

Αλλά αν τα καταφέρουν, οι ανιχνεύσεις των τεράστιων κοσμικών ενεργειακών ακτίνων που προέρχονται από πέρα ​​από τον γαλαξία μας, για παράδειγμα, θα μπορούσαν επίσης να εξηγηθούν μέσω των παράλληλων συμπάντων.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα παρόμοιο πείραμα, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να επιδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων.

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο, όπου σκηνές από την σειρά Stranger Things, του Netflix, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι ακριβώς προσπαθούν να κάνουν. Το περίεργο είναι ότι και στην συγκεκριμένη σειρά, αναφέρονται, με ένα δικό της τρόπο, σε ένα παράλληλο σύμπαν καθρέφτη:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Intentan Abrir un PORTAL a un UNIVERSO PARALELO

diadrastika.com

loading...