Κέρμα των Ναζί «κοπής 2039» Πυροδοτεί Θεωρίες για Ταξίδια στο Χρόνο και Νίκης τους σε ένα Παράλληλο Σύμπαν

Κέρμα των Ναζί «κοπής 2039» Πυροδοτεί Θεωρίες για Ταξίδια στο Χρόνο και Νίκης τους σε ένα Παράλληλο Σύμπαν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι δυνατόν να έχει βρεθεί ένα νόμισμα των Ναζί με ημερομηνία 2039, το οποίο θα μπορούσε να αποδεικνύει την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου οι Ναζί κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέπτυξαν χωροχρονικά ταξίδια; Αυτή είναι μία πολύ παράξενη αξίωση μίας θεωρίας που βασίζεται σε ένα νόμισμα των ναζί του μέλλοντος, το οποίο υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο στο Μεξικό.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη των εναλλακτικών κόσμων, ή των παράλληλων συμπάντων, ή ακόμα και ταξιδιών στο χρόνο έχουν χρησιμοποιηθεί ως δομή για ένα μυθιστόρημα ή απλά για μια ιστορία σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται ποια θα ήταν η ζωή τους σε ένα παράλληλο σύμπαν ή αν υπάρχει μια εναλλακτική εκδοχή του προσώπου τους σε μια άλλη διάσταση.

Κατά καιρούς, οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει και διατυπώσει πολλές επιστημονικές θεωρίες που αφορούν τις δυνατότητες εναλλακτικών πραγματικοτήτων, εδώ και δεκαετίες. Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες των εναλλακτικών συμπάντων είναι η θεωρία χορδών. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ζούμε σε ένα κόσμο με εννέα διαστάσεις, με ορατές μόνο τρεις από αυτές. Όμως, όπως αυτή, έτσι και άλλες, δεν παύουν να είναι θεωρίες, έστω και επιστημονικές.

Αλλά τι θα συμβεί αν κάποιος ανακαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων; Θα μπορούσε να συμβεί, ένας άνθρωπος από το μέλλον να του πέσει ένα κέρμα στο παρελθόν του, δηλαδή στο δικό μας παρόν; Το μυστήριο κέρμα λέγεται ότι βρέθηκε από τον Diego Avilés σε ένα εργοτάξιο στο Μεξικό. Ο Aviles εξηγεί ότι αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή του, δεν ήταν το ίδιο το νόμισμα, αλλά όταν διάβασε τις επιγραφές και είδε την ανάγλυφη ημερομηνία της Reichsmark να λέει “2039”. Το νόμισμα περιείχε, επίσης, το σύμβολο του Ναζιστικού Κόμματος, τον αετό και την σβάστικα, και μερικές λέξεις γραμμένες στα ισπανικά, όπως “Nueva Alemania”, δηλαδή “Νέα Γερμανία”

Στο Μεξικό υπάρχει μία περιοχή που ονομάζεται Nueva Alemania, η οποία βρίσκεται στο Δήμο La Concordia, στην πολιτεία Chiapas, αλλά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει αρχείο για την άφιξη οποιουδήποτε ναζιστικού νομίσματος. Το Μεξικό δεν ήταν ποτέ σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας. Μια εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι να θεωρηθεί ως αναμνηστικό νόμισμα, αλλά το Μεξικό και η Γερμανία δεν είχαν καμία συμμαχία. Επιπλέον, το Μεξικό κήρυξε πόλεμο στη Γερμανία το 1942.

Στο πίσω μέρος του κέρματος βρίσκεται ο σιδερένιος σταυρός και η φράση «alle in einer nation» που μεταφράζεται ως “όλα σε ένα έθνος”, ένα σύνθημα που εξυπηρετεί τέλεια μια χώρα που κυριάρχησε στον κόσμο. Πολλοί συνωμοσιογράφοι έχουν υποστηρίξει ότι αυτό είναι κέρμα ενός «εναλλακτικού» μέλλοντος όπου οι Ναζί κατέλαβαν τον κόσμο, ανέπτυξαν ταξίδια στο χρόνο οπότε ορισμένα νομίσματα κατέληξαν στην πραγματικότητα μας. (Διαβάστε επίσης: Χρονοταξιδιώτης Αποκαλύπτει ότι οι Γερμανοί Κέρδισαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο).

Τι άλλη εξήγηση θα μπορούσε να δοθεί; Μπορεί να διαδίδεται ότι αναγράφει ως έτος κοπής το 2039, αλλά ουσιαστικά μόνο το “39” είναι ευδιάκριτο και λίγο από το “0”, οπότε θα μπορούσε να αναφέρεται άνετα στο έτος 1939. Το προς εξέταση κέρμα λέγεται ότι έχει σταλεί σε πανεπιστήμιο του Μεξικού για εξέταση, ώστε να διαλευκανθούν τα δύο πρώτα νούμερα. Όμως, δεν θα μπορούσε να είναι αλήθεια, ούτε αυτό για το πανεπιστήμιο, ούτε οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν κάποια θέματα που ακυρώνουν το αφήγημα περί νομίσματος των ναζί από το μέλλον.

Πρώτον, Το γεγονός ότι το Μεξικό δεν υπήρξε ποτέ σύμμαχος των Ναζί μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επιγραφή στα ισπανικά στο νόμισμα, που λέει «Νέα Γερμανία». Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι το νόμισμα μπορεί να ήταν αναμνηστικό, αλλά το Μεξικό κήρυξε ακόμη και τον πόλεμο στη Γερμανία το 1942.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δεύτερον, δεν υπάρχει κανένα γνωστό ναζιστικό νόμισμα που να έχει την αποτύπωση «alle in einer nation», οπότε είναι πιθανό ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει και στο μέλλον ανάλογη επιγραφή αφού θα έπρεπε να ήταν ανάλογη του μέλλοντος που θα είχε διαμορφωθεί, οπότε δεν θα αποτύπωνε μια προσδοκία, αλλά μια βεβαιότητα.

Τρίτον και πιο πρακτικό, αν το προς εξέταση κέρμα ήταν πράγματι από το έτος 2039, σίγουρα θα ήταν πολύ πιο εξελιγμένο – όπως τα σύγχρονα κέρματα που χρησιμοποιούμε όλοι – ενημερωμένο και επικαιροποιημένο με τη τεχνολογία του μέλλοντος – ανάλογη ή πολύ πιο προχωρημένη από την εποχή μας – οπότε δεν θα χρησιμοποιούσε ασημένια νομίσματα με αυτή τη χάραξη. Ο λόγος; Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια προηγμένη τεχνολογικά χώρα που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο χρόνο να χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία κοπής νομισμάτων που διέθετε πριν 100 χρόνια – ακόμα και στις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας κάτι τέτοιο προβλέπεται προκειμένου να φανεί η πρόοδος και όχι το πισωγύρισμα. Με αυτό το σκεπτικό είναι προφανές ότι το προς εξέταση αντικείμενο, αποτελεί προϊόν φάρσας ή απάτης.

*Με πληροφορίες από dailystar.co.uk, infinityexplorers.com και aubtu.biz

diadrastika