Κέρμα των Ναζί κοπής 2039 Πυροδοτεί Θεωρίες για Ταξίδια στο Χρόνο και Νίκης τους σε ένα Παράλληλο Σύμπαν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι δυνατόν να έχει βρεθεί ένα νόμισμα των Ναζί με ημερομηνία 2039, το οποίο θα μπορούσε να αποδεικνύει την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου οι Ναζί κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέπτυξαν χωροχρονικά ταξίδια; Αυτή είναι μία πολύ παράξενη αξίωση μίας θεωρίας που βασίζεται σε ένα νόμισμα των ναζί του μέλλοντος, το οποίο υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο στο Μεξικό.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη των εναλλακτικών κόσμων, ή των παράλληλων συμπάντων, ή ακόμα και ταξιδιών στο χρόνο έχουν χρησιμοποιηθεί ως δομή για ένα μυθιστόρημα ή απλά για μια ιστορία σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται ποια θα ήταν η ζωή τους σε ένα παράλληλο σύμπαν ή αν υπάρχει μια εναλλακτική εκδοχή του προσώπου τους σε μια άλλη διάσταση.

Κατά καιρούς, οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει και διατυπώσει πολλές επιστημονικές θεωρίες που αφορούν τις δυνατότητες εναλλακτικών πραγματικοτήτων, εδώ και δεκαετίες. Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες των εναλλακτικών συμπάντων είναι η θεωρία χορδών. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ζούμε σε ένα κόσμο με εννέα διαστάσεις, με ορατές μόνο τρεις από αυτές. Όμως, όπως αυτή, έτσι και άλλες, δεν παύουν να είναι θεωρίες, έστω και επιστημονικές.

Αλλά τι θα συμβεί αν κάποιος ανακαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων; Θα μπορούσε να συμβεί, ένας άνθρωπος από το μέλλον να του πέσει ένα κέρμα στο παρελθόν του, δηλαδή στο δικό μας παρόν; Το μυστήριο κέρμα λέγεται ότι βρέθηκε από τον Diego Avilés σε ένα εργοτάξιο στο Μεξικό. Ο Aviles εξηγεί ότι αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή του, δεν ήταν το ίδιο το νόμισμα, αλλά όταν διάβασε τις επιγραφές και είδε την ανάγλυφη ημερομηνία της Reichsmark να λέει “2039”. Το νόμισμα περιείχε, επίσης, το σύμβολο του Ναζιστικού Κόμματος, τον αετό και την σβάστικα, και μερικές λέξεις γραμμένες στα ισπανικά, όπως “Nueva Alemania”, δηλαδή “Νέα Γερμανία”

Στο Μεξικό υπάρχει μία περιοχή που ονομάζεται Nueva Alemania, η οποία βρίσκεται στο Δήμο La Concordia, στην πολιτεία Chiapas, αλλά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει αρχείο για την άφιξη οποιουδήποτε ναζιστικού νομίσματος. Το Μεξικό δεν ήταν ποτέ σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας. Μια εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι να θεωρηθεί ως αναμνηστικό νόμισμα, αλλά το Μεξικό και η Γερμανία δεν είχαν καμία συμμαχία. Επιπλέον, το Μεξικό κήρυξε πόλεμο στη Γερμανία το 1942.

Στο πίσω μέρος του κέρματος βρίσκεται ο σιδερένιος σταυρός και η φράση “alle in einer nation” που μεταφράζεται ως “όλα σε ένα έθνος”, ένα σύνθημα που εξυπηρετεί τέλεια μια χώρα που κυριάρχησε στον κόσμο. Πολλοί συνωμοσιογράφοι έχουν υποστηρίξει ότι αυτό είναι κέρμα ενός «εναλλακτικού» μέλλοντος όπου οι Ναζί κατέλαβαν τον κόσμο, ανέπτυξαν ταξίδια στο χρόνο οπότε ορισμένα νομίσματα κατέληξαν στην πραγματικότητα μας. (Διαβάστε επίσης: Χρονοταξιδιώτης Αποκαλύπτει ότι οι Γερμανοί Κέρδισαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο).

Τι άλλη εξήγηση θα μπορούσε να δοθεί; Μπορεί να διαδίδεται ότι αναγράφει ως έτος κοπής το 2039, αλλά ουσιαστικά μόνο το “39” είναι ευδιάκριτο και λίγο από το “0”, οπότε θα μπορούσε να αναφέρεται άνετα στο έτος 1939. Το υποτιθέμενο νόμισμα λέγεται ότι έχει σταλεί σε πανεπιστήμιο του Μεξικού για εξέταση, ώστε να διαλευκανθούν τα δύο πρώτα νούμερα, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα, όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, γεγονός που σημαίνει πως είτε δεν έχει εξακριβωθεί κάτι ακόμα, είτε δεν εστάλη ποτέ γιατί απλά, ενδεχομένως, πρόκειται για απάτη.

*Με πληροφορίες από dailystar.co.uk, infinityexplorers.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika