Το Υποβρύχιο Νεκροταφείο της NASA, εκεί που Πάνε Όλα τα Τελειωμένα Διαστημόπλοια (video)

[18/07/2019 - 10:20]

Το Υποβρύχιο Νεκροταφείο της NASA, εκεί που Πάνε Όλα τα Τελειωμένα Διαστημόπλοια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τις τελευταίες έξι δεκαετίες, χώρες από όλο τον κόσμο διερευνούν το διάστημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το τι βρίσκεται πέρα ​​από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι στέλνουμε διαστημικά οχήματα, κάμερες, ρομποτικούς ανιχνευτές για να ξεδιπλωθούν όσο γίνεται περισσότερα μυστήρια.

Ωστόσο, αυτά τα μηχανήματα ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους κι ας φαίνονται χαριτωμένα και ελαφριά στις φωτογραφίες. Τι γίνεται, όμως, όταν βγαίνουν εκτός λειτουργίας; Μήπως εκτίθενται σε μουσεία, όπου θα μπορούσε να τα βλέπει ο κόσμος;

Η συντριπτική πλειοψηφία τους καταλήγει σε ένα υποβρύχιο νεκροταφείο, το οποίο η NASA δεν θέλει να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, αυτό το νεκροταφείο διαστημικών συσκευών υπάρχει πραγματικά και βρίσκεται στη μέση του ωκεανού.

Ακριβώς λίγο πιο πέρα ​​από τη Νέα Ζηλανδία είναι μια έκταση ωκεανού που είναι γνωστή ως South Pacific Ocean Uninhabited Area (SPOUA), δηλαδή η ακατοίκητη περιοχή του νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι επίσης γνωστή ως Point Nemo.

Εκεί, τα περισσότερα κράτη σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα για την έκταση του ωκεανού και το γνωρίζουν επίσης ως το «νεκροταφείο διαστημοπλοίων».

Για σχεδόν 50 χρόνια, αυτός ο τόπος αποτελεί την τελευταία κατοικία, τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης για διαστημικά σκάφη από διάφορες χώρες και υπάρχει ένας λόγος που οι εμπειρογνώμονες επέλεξαν αυτή την περιοχή: επειδή είναι το μοναδικό σημείο στον ωκεανό που είναι το πιο απομακρυσμένο από από κάθε ξηρά, από όλες τις πλευρές.

Αυτό το καθιστά ένα μοναδικό σκουπιδότοπο, ή νεκτροταφείο διαστημοσυσκευών και οι συντεταγμένες του είναι: 43°34’48” S, 142°43’12” W.

Το Mir είναι μόνο ένα από αυτά που βρίσκονται εκεί στον πάτο του ωκεανού. Υπάρχουν επίσης έξι σταθμοί Salyut, το ρωσικό φορτηγό σκάφος Progress, το ιαπωνικό όχημα μεταφοράς H-II και το Jules Verne ATV της ESA.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

The Underwater Cemetery That NASA Doesn’t Want People to Know About

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ