Το Υποβρύχιο Νεκροταφείο της NASA, εκεί που Πάνε Όλα τα Τελειωμένα Διαστημόπλοια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τις τελευταίες έξι δεκαετίες, χώρες από όλο τον κόσμο διερευνούν το διάστημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το τι βρίσκεται πέρα ​​από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι στέλνουμε διαστημικά οχήματα, κάμερες, ρομποτικούς ανιχνευτές για να ξεδιπλωθούν όσο γίνεται περισσότερα μυστήρια.

Διαβάστε επίσης: Τι Κρύβεται στα Βάθη του πιο Απομακρυσμένου Σημείου του Πλανήτη;

Ωστόσο, αυτά τα μηχανήματα ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους κι ας φαίνονται χαριτωμένα και ελαφριά στις φωτογραφίες. Τι γίνεται, όμως, όταν βγαίνουν εκτός λειτουργίας; Μήπως εκτίθενται σε μουσεία, όπου θα μπορούσε να τα βλέπει ο κόσμος;

Η συντριπτική πλειοψηφία τους καταλήγει σε ένα υποβρύχιο νεκροταφείο, το οποίο η NASA δεν θέλει να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, αυτό το νεκροταφείο διαστημικών συσκευών υπάρχει πραγματικά και βρίσκεται στη μέση του ωκεανού.

Ακριβώς λίγο πιο πέρα ​​από τη Νέα Ζηλανδία είναι μια έκταση ωκεανού που είναι γνωστή ως South Pacific Ocean Uninhabited Area (SPOUA), δηλαδή η ακατοίκητη περιοχή του νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι επίσης γνωστή ως Point Nemo.

Εκεί, τα περισσότερα κράτη σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα για την έκταση του ωκεανού και το γνωρίζουν επίσης ως το «νεκροταφείο διαστημοπλοίων».

Για σχεδόν 50 χρόνια, αυτός ο τόπος αποτελεί την τελευταία κατοικία, τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης για διαστημικά σκάφη από διάφορες χώρες και υπάρχει ένας λόγος που οι εμπειρογνώμονες επέλεξαν αυτή την περιοχή: επειδή είναι το μοναδικό σημείο στον ωκεανό που είναι το πιο απομακρυσμένο από από κάθε ξηρά, από όλες τις πλευρές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό το καθιστά ένα μοναδικό σκουπιδότοπο, ή νεκτροταφείο διαστημοσυσκευών και οι συντεταγμένες του είναι: 43°34’48” S, 142°43’12” W.

Το Mir είναι μόνο ένα από αυτά που βρίσκονται εκεί στον πάτο του ωκεανού. Υπάρχουν επίσης έξι σταθμοί Salyut, το ρωσικό φορτηγό σκάφος Progress, το ιαπωνικό όχημα μεταφοράς H-II και το Jules Verne ATV της ESA.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες:

The Underwater Cemetery That NASA Doesn’t Want People to Know About

diadrastika