Η Γη μας Δεν είναι Γαλάζια ούτε Γαλανοπράσινη, όπως την Παρουσιάζουν

[15/07/2015 - 12:08]

Η Γη μας Δεν είναι Γαλάζια ούτε Γαλανοπράσινη, όπως την Παρουσιάζουν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε είναι γαλανόλευκος ή γαλανοπράσινος. Γαλανός εξαιτίας της θάλασσας, λευκός από τα σύννεφα που τον περιβάλλουν και πράσινος λόγω της ανθισμένης ξηράς.

Όμως, τελικά, φαίνεται πως αυτή η ιδέα, μας έχει λανθασμένα εντυπωθεί εξαιτίας διαφόρων φίλτρων και άλλων βελτιώσεων μέσα από τις οποίες περνούν οι φωτογραφίες που στέλνουν οι εκάστοτε δορυφόροι.

Η πραγματικότητα φαίνεται τελείως διαφορετική σύμφωνα με την Βρετανική σελίδα dailymail.co.uk και τον Ιαπωνικό δορυφόρο Himawari-8, ο οποίος από απόσταση 35.790 χλμ, κατέγραψε την εικόνα της Γης, όπως είναι στην πραγματικότητα χωρίς τις έξτρα προσθήκες και επεξεργασίες.

Η Γη είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ ότι φαντάζεστε…

Και, αν κάποιος το σκεφτεί λογικά, έτσι είναι, καθώς επάνω στην επιφάνειά της, βλέπουμε την θάλασσα γαλάζια αφού καθρεφτίζει τον γαλάζιο ουρανό, ενώ αλλάζει αποχρώσεις, ανάλογα με αυτόν και την διάθλαση του ηλιακού φωτός στην ατμόσφαιρα.

Αλλά, στο άπειρο και σκοτεινό διάστημα, οι θάλασσες, οι ξηρές και ο ουρανός (η ατμόσφαιρα) είναι… αλλιώς…

Ακολουθεί η εικόνα από τον δορυφόρο:

Η ΓΗ μας ΔΕΝ είναι ΓΑΛΑΖΙΑ ούτε ΓΑΛΑΝΟΠΡΑΣΙΝΗ
Η Γη σύμφωνα με την dailymail.co.uk

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ