Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας, ο γιος του, μία ξανθιά και οι διαστάσεις

Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας, ο γιος του, μία ξανθιά και οι διαστάσεις

Ο Γιωρίκας και ο γιος του στεκόντουσαν κάτω από ένα στύλο και τον κοίταζαν με πολύ απορία. Περνάει μια ξανθιά με το αυτοκίνητο, τους βλέπει εκεί κολλημένους και τους ρωτάει τι μπορεί να συμβαίνει, αν έπαθαν κάτι.

– Προσπαθούμε να βρούμε το ύψος του στύλου αυτού, αλλά δεν έχουμε σκάλα, της λένε.

Η ξανθιά, βγαίνει από το αμάξι, κατεβαίνει και ανοίγει το πορτμπαγκάζ που ήταν γεμάτο εργαλεία. Ο Γιωρίκας και ο γιος του την κοιτούσαν με απορία.

Η ξανθιά, διαλέγει μερικά κλειδιά, λύνει το στύλο από τη βάση του, τον ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο, παίρνει την μετροταινία και τον μετράει: «Έξι μέτρα και τριάντα εκατοστά» τους λέει.

– Πιάνουν τα χέρια σας, είπε ο Γιωρίκας. Κακώς λένε αυτά τα ανέκδοτα για τις ξανθιές!

Η ξανθιά μπαίνει στο αμάξι και φεύγει. Ο Γιωρίκας προς είχε μείνει κόκαλο, αλλά ξαφνικά ξεκαρδίζεται στα γέλια.

– Τι τρέχει πατέρα; Γιατί έσκασες στα γέλια; ρωτάει ο γιος του.

– Τι χαζές τελικά αυτές οι ξανθιές, βρε παιδάκι μου. Τους ζητάς το ύψος και αυτές σου μετράνε το μήκος! katharmata.net

Διαβάστε άλλο ένα:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ανέκδοτο: Ο επιβάτης, το λεωφορείο και τα λουλούδια

Ένας επιβάτης ανεβαίνει στο λεωφορείο και κάθεται σε μια μπροστινή θέση. Βγάζοντας από το πορτοφόλι του το εισιτήριο θέλει να παρακαλέσει τον επιβάτη που κάθεται πίσω του να το ακυρώσει στο μηχάνημα που είναι δίπλα του.

Παρατηρεί ότι είναι ένας κύριος ο οποίος κρατάει μια ανθοδέσμη και αμέσως αναρωτιέται που να τα πηγαίνει τα λουλούδια. Γυρίζει και ρίχνει μία ακόμα κλεφτή ματιά. Ο τύπος είναι καλοντυμένος και όμορφα αρωματισμένος.

Τότε σκέφτεται:

“Ο τύπος πηγαίνει σε γυναίκα και για να της δωρίζει ωραία λουλούδια και να είναι έτσι καλοντυμένος και παρφουμαρισμένος, σημαίνει ότι η γυναίκα είναι αρκετά όμορφη και θέλει να της κάνει εντύπωση. Έχουμε ακόμα τέσσερις στάσεις για να φτάσουμε στο τέρμα. Αν δεν κατέβει στην επόμενη τότε μάλλον θα κατέβει στο τέλος της διαδρομής. Δεν τον βλέπω, όμως, σε ετοιμότητα για να μην χάσει την στάση, άρα έχω δίκιο.

Το λοιπόν: τα λουλούδια τα πηγαίνει σε κάποια που μένει εκεί. Εκεί μένω και εγώ. Στη συνοικία μου, όμως, υπάρχουν μόνο δύο όμορφες γυναίκες: η γυναίκα μου και η γκόμενα μου.

Εγώ, τώρα, πηγαίνω στη γκόμενα, άρα αυτός πηγαίνει στη γυναίκα μου. Από όσο ξέρω, η γυναίκα μου έχει κι εκείνη, με τη σειρά της, δύο γκόμενους τον Γιάννη και τον Κώστα. Αλλά ο Γιάννης είναι σε ταξίδι, άρα αυτός είναι ο Κώστας”.

Γυρίζει, λοιπόν, με σιγουριά προς τον επιβάτη του πίσω καθίσματος και του λέει:

– Κώστα, μου “χτυπάς” το εισιτήριο, σε παρακαλώ;… prototupo.gr