Image by lisa runnels from Pixabay

Γιατί στα Δάση να Μην Φοράτε Φωτεινά με Έντονα Χρώματα Ρούχα. Παράξενες ιστορίες και αστικοί θρύλοι εξαφανίσεων που παραβίασαν τον κανόνα

Τι συμβαίνει στα δάση, ή σε κάποια δάση στον κόσμο, και υπάρχει ο άγραφος νόμος του να μην φοράνε όσοι μπαίνουν σε αυτά φωτεινά με έντονα χρώματα ρούχα, ειδικά κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο; Δεισιδαιμονίες, αστικοί θρύλοι ή τι άλλο;-d-

Οι οπαδοί της σειράς X Files μάλλον θα θυμούνται ένα επεισόδιο, όταν ο Mulder και η Scully έφτασαν σε μια μικρή πόλη όπου όλα τα σπίτια ήταν τα ίδια, και ήταν αδύνατο να έχουν φωτεινά αντικείμενα κοντά στα σπίτι τους. Ειδικά τα κόκκινα. Όσοι παραβίαζαν την απαγόρευση είχαν μια τρομερή μοίρα – τη νύχτα ένα τέρας θα έβγαινε από το έδαφος και θα τους σκότωνε.

Ενοχλούσαν το τέρας τα έντονα έγχρωμα αντικείμενα. Αυτό είναι βέβαια μια ταινία, αλλά σε μερικά μέρη του πλανήτη μας υπάρχει ακόμα μια τέτοια δεισιδαιμονία ότι όταν πάτε στο δάσος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φοράτε φωτεινά και πολύχρωμα ρούχα.

Μερικές φορές ονομάζεται ο “Κύριος του Δάσους”, η Leshim και διάφορα άλλα ονόματα. Και στους περασμένους αιώνες, πολλοί χωρικοί είχαν την πεποίθηση οτι αν ντυθείτε με φωτεινά ρούχα και επιπλέον συμπεριφέρεστε άσχημα στο δάσος, ουρλιάζετε και κάνετε θόρυβο, η πετάτε σκουπίδια – δεν θα επιστρέψετε στο σπίτι σας ζωντανοί.

Υπάρχει ακόμη και μια υπόθεση ότι το διάσημο παραμύθι Little Red Riding Hood (Κοκκινοσκουφίτσα) ειναι από αυτή την ιστορία, το κορίτσι ειναι με φωτεινό κόκκινο φόρεμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέρεται να προσέλκυσε την προσοχή του λύκου.

Μπορείτε να το δείτε απλώς ως μια δεισιδαιμονία, αλλά ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις περίεργων εξαφανίσεων ανθρώπων στα δάση και η συντριπτική τους πλειοψηφία φορούσαν πολύ φωτεινά ρούχα: κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο.

Ένας Καναδός που ονομάζεται Alan Lamers δήλωσε ότι κάποτε που εργάστηκε στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας έμαθε τις τοπικές ιστορίες τρόμου ότι πολλοί χωρικοί πηγαίνουν στο δάσος και εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, επειδή παραβιάζουν την απαγόρευση να μην φοράνε φωτεινά ρούχα.

Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη στο χωριό Sandu Batu, όπου υπάρχει αυστηρός κανόνας όταν πηγαίνουν στο δάσος να φοράνε μόνο σε λευκά ή (κατά προτίμηση) μαύρα ρούχα. Ήταν ιδιαίτερα απαγορευμένο να ντυθεί κάποιος με ρούχα με κίτρινο χρώμα.

Όλα αυτά του φαινόταν πολύ παράξενα όταν είχε πάει εκεί, και όταν ρώτησε γιατί δεν πρέπει να φοράνε κίτρινα ρούχα, του είπαν ότι αλλιώς δεν θα επιστρέψετε από το δάσος και δεν θα βρεθείτε ούτε νεκρός ούτε ζωντανός.

Περιστασιακά, οι παραβάτες της απαγόρευσης επέστρεψαν, αλλά ήταν εντελώς αποπροσανατολισμένοι και δεν θυμούνται τίποτα και τι συνέβη. Αυτές οι ιστορίες τρόμου φόβισαν τον Lamers και τους συνεργάτες του τόσο πολύ που πήγαιναν στο δάσος αποκλειστικά με μαύρα ρούχα. Και έπρεπε να πηγαίνουν συχνά, δεδομένου ότι ο Lamers ηταν σε μια ομάδα υλοτόμων .

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Από το πρωί έως το βράδυ περιπλανιόταν μέσα στη ζούγκλα. Και μια μέρα, ένας από τους συναδέλφους του Lamers παραβίασε την απαγόρευση των κίτρινων ρούχων και έβαλε κίτρινες κάλτσες στο δάσος.

“Εκείνη τη μέρα εξετάσαμε το δάσος ως συνήθως και επιστρέψαμε και αυτός ο άνθρωπος ονόματι Budjis Makassar, με τις κίτρινες κάλτσες συμπεριφερόταν κάπως ασυνήθιστα και τη νύχτα ένιωθε πολύ άσχημα, είχε πυρετό και έκανε εμετό. Τον φροντίσαμε μια μέρα μεχρι να αισθανθεί καλύτερα και μετά είπε τι συνέβη στο δάσος.

Είπε ότι είχε μόλις εισέλθει στο δάσος όταν κάτι τον χτύπησε στη γνάθο, και στη συνέχεια στον μηρό. Και όταν κοίταξε τα πόδια του, είδε μακριές και βαθιές γρατσουνιές πάνω του. Μας τις έδειξε αυτές τις γρατζουνιές και τις είδαμε. Είπε επίσης ότι δεν είδε κανέναν που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Οι ντόπιοι αγρότες που στέκονταν διπλά και άκουγαν τι έλεγε είπαν ότι ήταν πολύ τυχερός, συνήθως τα θύματα απλά εξαφανίζονται.

Γιατί κάτι στο δάσος μισεί τα φωτεινά χρώματα και ειδικά το κίτρινο;
Όλα αυτά είναι πολύ ασυνήθιστα και ακατανόητα. Ο Lamers ακούει αργότερα και άλλες ιστορίες εκείνων που παραβίασαν την απαγόρευση των χρωμάτων. Τέσσερις τουρίστες είχαν πάει στην περιοχή για κάμπινγκ. Φορούσαν φωτεινά ρούχα. Μόνο ένας επέστρεψε πολλές μέρες αργότερα και ήταν πολύ αδύνατος και ετοιμοθάνατος.

Στο ερώτημα τι συνέβη, δεν μπορούσε να απαντήσει δεν θυμόταν τίποτα . Ο Lamers ρώτησε έναν μηχανικό που εργάζεται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για τους ανθρώπους που εξαφανίζονται στα δάση και είπε ότι κοντά βρίσκεται ένα χωριό όπου όλοι οι κάτοικοι φορούν αποκλειστικά μαύρα ρούχα, κατά τη γνώμη τους, είναι το μονο ασφαλές χρώμα μέσα στη ζούγκλα.

Κάτι φοβερό ζει στα δάση του Sulawesi, αλλά οι τοπικές φυλές έχουν βρει έναν τρόπο να συνυπάρξουν. Αυτό συνέβη πριν από πολλές γενιές και πέρασε σταθερά στην τοπική κουλτούρα. Σύμφωνα με τον Lamers, τα τοπικά χωριά πιστεύουν επίσης σε κάποιου είδους δαίμονα που ζει στα δάση.

Το περίεργο είναι ότι διπλά από την Ινδονησία ειναι το Βιετνάμ και εκεί υπήρχε ένας άλλος “δαίμονας” τους δάσους, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, οι Αμερικανοί στρατιώτες συνάντησαν πολλά παράξενα εκεί μεταξύ αυτών και ένα ον που έμοιαζε με αυτό στην ταινία Predator. (Διαβάστε επίσης: Κάτι Παράξενο Συμβαίνεi: Άνθρωποι εξαφανίζονται. Κάποιες Υπηρεσίες Γνωρίζουν)

©AETOS NEWS / Image by lisa runnels from Pixabay