Η Φωτογραφία του Εξωγήινου που Δημοσιεύτηκε σε Συστημικό Περιοδικό και Πιστεύεται ότι Είναι Αληθινή

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Νοέμβριο του 1989, η AMOCO, μία εταιρία χημικών και πετρελαϊκών, δημοσίευσε μια διαφήμιση πλήρους σελίδας στο περιοδικό Aviation Week and Space Technology με τίτλο:

“Technology so advanced it will help you answer some big questions”

Δηλαδή: “Τεχνολογία τόσο προηγμένη που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις”.

Αυτή η διαφήμιση εμφανίστηκε στη σελίδα 51, ενώ από την άλλη πλευρά της σελίδας υπήρχε μια έγχρωμη εικόνα από το πάνω μέρος ενός ανθρωπόμορφου εξωγήινου, όπου διακρίνονται το κεφάλι, οι ώμοι, ο μισός θώρακας και ένα χέρι του που σηκώνεται σε χαιρετισμό ένδειξης φιλίας, όπου φαίνονται τέσσερα δάχτυλα.

Η Φωτογραφία του Εξωγήινου που Δημοσιεύτηκε σε Συστημικό Περιοδικό και Πιστεύεται ότι Είναι Αληθινή

Οι εκπρόσωποι της AMOCO είπαν ότι πρόκειται για μια φωτογραφία από ένα γλυπτό ύψους δέκα ιντσών, δηλαδή περίπου 25 εκατοστών.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο ενός συνεδρίου UFO, ο ομιλητής William Cooper, δηλώνει ότι η επίσημη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μια εικόνα ενός μπρούτζινου αγάλματος.

Αλλά, πως μπορεί να είναι μπρούτζινο αγαλματίδιο, αναρωτιέται, αφού αν κοιτάξετε προσεκτικά μπορείτε να δείτε τους πόρους στο δέρμα, τις λεπτές τρίχες, το χνούδι, στην πλευρά του λαιμού, την υγρασία στα μάτια και τα ρουθούνια;

Η Φωτογραφία του Εξωγήινου που Δημοσιεύτηκε σε Συστημικό Περιοδικό και Πιστεύεται ότι Είναι Αληθινή

Η Linda Howe Moulton λέει ότι είδε το άγαλμα, αλλά δεν μπορούσε να είναι σίγουρη ότι ήταν αυτό το αντικείμενο στην εικόνα της διαφήμισης. Αυτές οι αμφιβολίες της βραβευμένης με Emmy Αμερικανίδας ερευνήτριας και δημοσιογράφου επηρέασαν πολλούς.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σε ένα άλλο βίντεο, αυτή τη φορά από ένα συνέδριο UFO στο Brisbane το 1996, ο Robert Dean δείχνει την ίδια εικόνα αλλά έχει μια διαφορετική εκδοχή. Λέει ότι η φωτογραφία “υποτίθεται” είναι από ένα γλυπτό από πηλό.

Ο καλλιτέχνης, αυτή τη φορά είναι μια γυναίκα που ρωτήθηκε αν θα το πουλούσε για 100.000 δολάρια. Ωστόσο, ποτέ η «προτομή» δεν βγήκε προς πώληση.

Ο Dean λέει ότι δεν πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι εκείνη ενός καλλιτεχνήματος, ενώ στη συνέχεια δείχνει μια φωτογραφία ενός αρχαίου κρανίου, που μοιάζει με το σχήμα της “εξωγήινης” εικόνας ειδικά στην κορυφή του κεφαλιού.

Με δυο λόγια, υπάρχουν κάποιοι που ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται ή πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη εικόνα που δημοσιεύτηκε μοιάζει πολύ πραγματική για να είναι ψεύτικη. Και αυτό είναι όλο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να επιβεβαιωθούν αυτές οι θεωρίες και οι εκτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Φωτογραφία του Εξωγήινου που Όλοι Νομίζουν ότι Είναι Ψεύτικη Αλλά Είναι 100% Αληθινή

Εσείς, τι πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει; Θα μπορούσε η φωτογραφία αυτή να είναι πράγματι ενός αληθινού ανθρωπόμορφου εξωγήινου; Κι αν, ναι, τι λόγους θα είχαν και τι θα κέρδιζαν οι αρμόδιοι που την πρόβαλαν, με την δημοσίευση μιας φωτογραφίας ενός υπαρκτού εξωγήινου όντος, σε μία εποχή που ήδη το ζήτημα υποβιβαζόταν σταθερά – όπως άλλωστε συμβαίνει ακόμα και στις μέρες μας;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες από τον Bill Cooper:

Bill Cooper explains the Amoco Alien

diadrastika / Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay