Το πρώτο 100% βίντεο ιπτάμενου δίσκου ανθρώπινης κατασκευής που κάνει μοναδικούς ελιγμούς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τελικά, έχουμε την πρώτη απολύτως 100% επιβεβαιωμένη εμφάνιση ενός πλήρως λειτουργικού ιπτάμενου δίσκου. Όχι, δεν πρόκειται για εξωγήινο διαστημόπλοιο που ήρθε από άλλους κόσμους, πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, ούτε εισχώρησε στον πλανήτη μας από κάποια Πύλη άλλης διάστασης.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, για να αποφύγουμε κάθε είδους παρεξήγηση, ότι αυτός ο συγκεκριμένος ιπτάμενος δίσκος δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκε από ανθρώπους.

Μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών στη Ρουμανία έχει αναπτύξει τον πρώτο στο είδος του, ιπτάμενο δίσκο με φοβερούς ελιγμούς.

Αποδεικνύοντας ένα πρωτότυπο ADIFO – All Direction Flying Object (Προς Κάθε Κατεύθυνση Ιπτάμενο Αντικείμενο), η ομάδα λέει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας και ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα “νέο και επαναστατικό πρότυπο πτήσης” καθώς θα είναι δυνατό να πετάει όπως ακριβώς τα UFO όπως περιγράφονται στη μυθοπλασία εδώ και δεκαετίες – ασχέτως αν πιθανότατα κάποια δεν είναι μύθοι.

Σε χαμηλά υψόμετρα και ταχύτητες, ο ανθρώπινης κατασκευής ιπτάμενος δίσκος χρησιμοποιεί έλικες, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες και υψόμετρα, χρησιμοποιεί μηχανές αεριωθουμένων φορτωμένες στο πίσω μέρος του δίσκου.

Το όχημα έχει επίσης πλευρικά ακροφύσια, τα οποία του επιτρέπουν να εκτελεί ξαφνικές κατακόρυφες ή οριζόντιες κινήσεις σε υψηλές ταχύτητες, όπως και οι ιπτάμενοι δίσκοι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η κατασκευαστική ομάδα υποστηρίζει ότι χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους ώθησης ταυτόχρονα, το ADIFO μπορεί να εκτελεί μοναδικούς χειρισμούς σε ελιγμούς “ανώτερους από οποιοδήποτε γνωστό αεροσκάφος”, συμπεριλαμβανομένων των ξαφνικών και ακαριαίων σταματημάτων στην ταχύτητα διατηρώντας παράλληλα το υψόμετρο και την πλήρη ευελιξία ενώ μπορεί να εκτελεί πτήση και ανάποδα.

Ο Ρουμάνος μηχανικός Razvan Sabie και ο “αεροδυναμικός” Iosif Taposu, οι οποίοι αποτελούν το μυαλό και τον σχεδιασμό του ανθρώπινης κατασκευής ιπτάμενου δίσκου ADIFO, λένε ότι σε μια έκδοση πλήρους μεγέθους του αεροσκάφους “το μόνο όριο για ελιγμούς είναι η φαντασία του πιλότου”.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Το όνομα ADIFO προέρχεται από το All Direction Flying Object. Το ADIFO είναι το πρώτο αεροσκάφος που φέρει VTOL στον κόσμο, ικανό να πετάξει προς όλες τις κατευθύνσεις, με τα ίδια αεροδυναμικά χαρακτηριστικά”, αναφέρει η ομάδα στο βίντεο που ακολουθεί, σε ένα πρότζεκτ με περισσότερο από δύο δεκαετίες εργασίας για την τελειοποίησή του.

Η ομάδα λέει ότι το ADIFO μπορεί να έχει πιθανές εφαρμογές ως μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο μάχης ή ακόμα και ως μαχητικό αεροσκάφος, δεδομένης της χαμηλής υπογραφής του σε ραντάρ, καθώς είναι γνωστό ότι σε αντικείμενα σε σχήμα δίσκου όπως αυτό, τα σήματα ραντάρ εξασθενούν και δεν τα πιάνουν εύκολα ή και καθόλου.

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές προσπάθειες για τη δημιουργία ιπτάμενων δίσκων που, όμως, ποτέ δεν έχουν απογειωθεί ή κι αν τα κατάφεραν δεν είχαν τις αναμενόμενες επιδόσεις και προσδοκίες των κατασκευαστών τους.

Δείτε το ADIFO ιπτάμενο δίσκο ανθρώπινης κατασκευής στο βίντεο που ακολουθεί:

diadrastika / Image by kalhh from Pixabay