Καλλιτεχνική απεικόνιση από ArtTower στο Pixabay

Σκάφος Εξωγήινης Προέλευσης Εξερράγη στην Ατμόσφαιρά μας. Η NASA το παραδέχτηκε
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Η θεωρία ότι μια διαστημική μάχη λαμβάνει χώρα στο σύμπαν γίνεται όλο και ισχυρότερη. Η φαντασία, ωστόσο, ξεπερνάει τις φήμες θέτοντας τα δικά της ανύπαρκτα όρια. Τώρα, στα πλαίσια αυτά, η NASA δημοσίευσε πριν δύο ημέρες του τρέχοντος έτους, με την υπογραφή του Scott Richards, του νέου CEO, ένα άρθρο που εξηγεί την έκρηξη ενός άγνωστου αντικειμένου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Ήταν μια πάρα πολλή δυνατή έκρηξη και αρχικά έγινε η υπόθεση ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη που έσκασε ψηλά στον αέρα. Όμως κάτι δεν έστεκε και τόσο καλά σε αυτή την προσπάθεια να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη.

Η έκρηξη εντοπίστηκε από πολλούς αμερικανικούς στρατιωτικούς αλλά και ρωσικούς δορυφόρους. Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα στίγμα στον αέρα πάνω από την ατμόσφαιρα, θα λέγαμε ότι σε μια νοητή ευθεία γραμμή από το σημείο προς το κέντρο της Γης, τότε αυτή θα περνούσε μέσα από τα παράλια της Κωνσταντινούπολης, οπότε η μυστηριώδης έκρηξη σημειώθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στον Εύξεινο Πόντο και σε ύψος 38,3 χλμ πάνω από την επιφάνεια της ξηράς.

Πριν συμβεί η έκρηξη, το άγνωστο αντικείμενο σε σχήμα υποβρυχίου με μήκος όσο περίπου η Κέρκυρα είχε παρατηρηθεί ξαφνικά στα ραντάρ με κατεύθυνση από την Σιβηρία και ταξίδευε νότια με ταχύτητα περίπου 44 χλμ το δευτερόλεπτο, ενώ από το τόξο που έγραψε στην ατμόσφαιρα είναι πιθανό πως ήταν ήδη σε τροχιά ή πορεία γύρω από την Γη, δηλαδή δεν ήρθε από το διάστημα. Υποστηρίχτηκε από πολλούς επιφανείς επιστήμονες της NASA αλλά και από Ρώσους που επικοινώνησαν με τον αμερικάνικο οργανισμό ότι επρόκειτο για ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

Διαβάστε μια ιστορία φαντασίας: Βρέθηκαν Πυθάρια 6.000 ετών στην Ελλάδα με Κρασί που είχε Ωριμάσει στο Διάστημα

Χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν σκάφος εξωγήινης προέλευσης

Μελέτες ανέφεραν ότι το υπό εξέταση μυστηριώδες αντικείμενο δεν μπορεί να ήταν ένας μετεωρίτης για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως πήρε αυτή τη συγκεκριμένη τροχιά ή πορεία. Ούτε μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο της συντριβής του σε ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος πάνω από την επιφάνεια της γης, σαν να συγκρούστηκε πάνω σε κάτι ή σαν κάποια αόρατη δύναμη να το έπληξε από μακριά. Το πρώτο δεν μπορεί να συνέβη. Δηλαδή αποκλείεται να έπεσε πάνω στην κορυφή κάποιου βουνού, γιατί απλά δεν υπάρχει τόσο ψηλό. Ούτε μπορεί να συγκρούστηκε με κάποιο γήινο αεροπλάνο. Ο όγκος και το μέγεθος του υπό εξέταση αντικειμένου δεν θα επέτρεπε την καταστροφή του σε αντίθεση με την γήινη κατασκευή του αεροσκάφους.

Δεν μένει, λοιπόν, παρά η υπόθεση ότι κάποιος, οποιοσδήποτε, αφενός έβλαψε το υπό εξέταση αντικείμενο στον αέρα ώστε, αφενός να μην συντριβεί στο έδαφος ή τη θάλασσα και προκαλέσει υλικές ζημιές και θανάτους, αφετέρου για να αποφευχθεί η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων αυτού που εξερράγη.

Ωστόσο, ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες έχουν καταφτάσει στην Κωνσταντινούπολη και τις γειτονικές περιοχές, όπου σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές διερευνούν για πιθανά σκόρπια συντρίμμια που έπεσαν στο έδαφος σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων, αν και το γεγονός ότι το υπό εξέταση αντικείμενο υπέστη έκρηξη στον αέρα δεν αφήνει περιθώρια για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Διαβάστε μια ιστορία φαντασίας: Στην Κρήτη εμφανίζεται δεύτερος Ήλιος

Συμβαίνει ένας διαστημικός πόλεμος στη Γη;

Όπως αναφέρθηκε παλαιότερα, είναι γνωστή σε αρκετά μεγάλο πληθυσμό η θεωρία συνωμοσίας ότι ένας σιωπηλός πόλεμος λαμβάνει χώρα στο διάστημα – αν και τα επίσημα μέσα αρνούνται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, όμως, δεν το βάζουν κάτω και την επικαιροποιούν υποστηρίζοντας την πολύ μεγάλη, γι’ αυτούς, πιθανότητα ότι η μάχη αυτή να “κινείται” και αυτή τη στιγμή είναι πολύ κοντά στη Γη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μιλούσαμε για την ύπαρξη εξωγήινων προσεγγίσεων σκαφών στον κόσμο μας, που δεν θα ήταν πλέον περιστασιακή. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με την πιθανότητα ότι αυτές οι παράξενες εκρήξεις να αυξάνονται εκθετικά. Αυτό θα σήμαινε ότι περισσότερα εξωγήινα σκάφη θα μπορούσαν να πέσουν στον πλανήτη μέσα στα επόμενα χρόνια. Όμως, στην πραγματικότητα, δεν συμβαίνει κάποιος διαστημικός πόλεμος κανενός είδους, ούτε μεταξύ εξωγήινων ούτε μεταξύ αυτών και μαζί μας. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε, όπως ήδη αναφέρθηκε επανειλημμένα, ότι το αεροδιαστημικό πρόγραμμα, γνωστό ως Solar Warden, εξειδικεύεται ειδικά στην επιτήρηση του ηλιακού μας συστήματος.

Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε σχετικά με το υπό εξέταση αντικείμενο, ότι είναι επίσης απίθανο να αφορά γήινη κατασκευή όπως ένα πλοίο διαστημικής άμυνας που εξερράγη εξαιτίας ενός σφάλματος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν ακόμα στην Γη, σε κανένα κράτος του κόσμου, τεχνολογίες και εταιρίες που να κατασκευάζουν τόσο μεγάλα γιγαντιαία σκάφη που να πετούν και, μάλιστα, να τρέχουν τόσο γρήγορα, όπως περιεγράφηκε ανωτέρω. Κάπως έτσι τελειώνει και η αναφορά του Scott Richards του CEO της NASA.

Ωστόσο, παρά την έμμεση παραδοχή του συμβάντος από τη NASA, το θέμα περιορίστηκε χωρίς να πάρει διαστάσεις από τους κυνηγούς τέτοιων θεμάτων όπως θα αναμενόταν. Πολύ γρήγορα το θέμα αποσιωπήθηκε και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη, δεν πήρε μυρωδιά.

*Η ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και μυθοπλασίας, όπως επίσης το όνομα του Scott Richards της NASA και όσα διαβάσατε, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ από το 2018 για την δημιουργία ενός έκτου κλάδου των ενόπλων δυνάμεων, στο Διάστημα, αλλά και την επιμονή του γερουσιαστή Ted Cruz σχετικά με τη δημιουργία μίας Διαστημικής Δύναμης (Space Force) για να αντιμετωπίσει κάποιους “Πειρατές του Διαστήματος”, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει.

diadrastika / Image by ArtTower from Pixabay