κρύσταλλοι
Image by wacomka from depositphotos

9 Κρύσταλλοι για Ενίσχυση της Ενέργειας, Καριέρα, Δημιουργικότητα, Άγχος και άλλα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας

Οι κρύσταλλοι και οι λίθοι, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι, αναφέρονται ήδη από τα χρόνια του Ορφέα στα “Λιθικά” γεγονός που φανερώνει ότι οι ιδιότητές τους ήταν ήδη γνωστές από τότε.-d-

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν κρυστάλλους για να απελευθερώσουν μπλοκαρισμένες φυσικές και πνευματικές δυνάμεις. Επειδή οι κρύσταλλοι προέρχονται από τη Γη, μας βοηθούν να συνδεθούμε με την θεραπευτική ενέργεια του πλανήτη μας, γεγονός που μας κάνει πιο ήρεμους και ισορροπημένους.

Δεν χρειάζεται να είμαστε πνευματικοί τύποι για να απολαύσουμε τα οφέλη τους, που είναι πολλά – και ο κάθε κρύσταλλος προσφέρει μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν διάφορες πτυχές της ζωής σας.

Διαβάστε επίσης: Xρήση κρυστάλλων από την Λεμουρία ως την Ατλαντίδα

Η δύναμη των κρυστάλλων και άλλων λίθων είναι αιώνες τώρα αναγνωρισμένη –  και είναι πολύτιμοι όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά για τη θεραπευτική και πνευματική τους δύναμη – άλλωστε οι σαμάνοι και οι ιερείς χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους ακριβώς για αυτές τις ιδιότητες.

Θεωρείται ότι οι κρύσταλλοι δονούνται στον ίδιο ρυθμό με τον άνθρωπο – έτσι ώστε ο συντονισμός μεταξύ του λίθου και του ανθρώπου καταπολεμά δονήσεις που προκαλούν ασθένειες, ενισχύοντας δονήσεις υγείας κι ευημερίας.

Υπάρχουν κρύσταλλοι ειδικοί για τον έρωτα, το χρήμα, την καριέρα, ή άλλοι που βοηθούν στον έλεγχο του θυμού, της θλίψης κ.α. Ας δούμε πιο προσεκτικά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κρυστάλλους και να αλλάξουμε τη ζωή μας.

  • Ενίσχυση της Ενέργειας

Αν νιώθετε άδειοι από ενέργεια, ο αιματόλιθος μπορεί όχι μόνο να σας δώσει ενέργεια, αλλά να αυξήσει την κινητικότητα και τον ενθουσιασμό σας, να σας βγάλει από τον λήθαργο και να διώξει τυχόν αρνητικές σκέψεις. Στην αρχαιότητα, λέγεται ότι τον φορούσαν συχνά ως φυλαχτό για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αίματος, διότι όταν η κυκλοφορία του αίματος είναι ομαλή, ενισχύεται η δύναμη της ζωής μας.

Οι κόκκινοι κρύσταλλοι, γενικά, είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν και διεγείρουν, οπότε συνδέονται με την κίνηση και τα κίνητρα. Το ρουμπίνι είναι άλλο ένα όμορφο παράδειγμα κόκκινου κρυστάλλου που ενεργοποιεί τις δυνάμεις μας ενώ παρέχει ισορροπία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

  • Πνευματική κάθαρση, βελτίωση της υγείας

Όταν ένας κρύσταλλος χαλαζία, φτιαγμένος από σίλικα, το πιο άφθονο στοιχείο στη Γη, αγγίζει το δέρμα σας, σας χαρίζει ενέργεια, η οποία πιστεύεται ότι βελτιώνει την υγεία και την επούλωση. Οι αρχαίοι πολιτισμοί το χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν το μυαλό και να εξισορροπήσουν τις δυνάμεις του σώματος. Είναι ένας πολύ ισχυρός κρύσταλλος που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις δονήσεις σας και καθαρίσετε το μυαλό σας.

Διαβάστε επίσης: Θεραπευτικοί Κρύσταλλοι και η Σημασία τους

Ο Rose χαλαζίας είναι μια δημοφιλής ροζ πέτρα με ισχυρά αποτελέσματα και βοηθά στην απελευθέρωση των ανεξήγητων συναισθημάτων.

  • Αφήστε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας

Ο καρνέλιος, (σάρδιος λίθος) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πορτοκαλί κρυστάλλους, που χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση θαλπωρής. Το ζωντανό αυτό χρώμα υποκινεί το πάθος και μας ενεργοποιεί να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, δίνοντάς μας ενθουσιασμό και κίνητρα. Ο καρνέλιος, σε φυσικό επίπεδο, συμβάλλει στην προαγωγή της ζωτικότητας με τη βελτίωση της απορρόφησης βιταμινών και μετάλλων, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

  • Διώξτε το άγχος και το στρες

Στον σύγχρονο και, συχνά χαοτικό, κόσμο μας, οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε από άγχος και στρες. Ευτυχώς, οι κρύσταλλοι μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό. Υπάρχουν διαφορετικοί κρύσταλλοι που προσφέρουν ανακούφιση, όπως ο αμέθυστος, ο οποίος θεωρείται ότι καταπολεμά το άγχος της μάχης, διαλύει τον φόβο, την οργή και ενισχύει τη διάθεση και τη θετική ενέργεια, διώχνοντας κάθε κακή ενέργεια, προσελκύοντας παράλληλα θετική ενέργεια. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας τη νύχτα, και θα σας ανακουφίσει ακόμη και από τους εφιάλτες.

Εάν υποφέρετε από μυϊκή ένταση και άγχος, τοποθετήστε τον σελεστίτη απευθείας στην πληγείσα περιοχή για ανακούφιση. Το όνομα του «Celestite» προέρχεται από το λατινικό caelestis, που σημαίνει ουράνιο – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον κοιτάξετε και  – όπως λέγεται – θα σας φέρει βαθιά ειρήνη και ευτυχία. Εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο λόγω άγχους, τοποθετήστε το κάτω από το μαξιλάρι σας.

  • Διώξτε την οργή και τη μνησικακία

Εάν δυσκολεύεστε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας ή τους άλλους, υπάρχουν κρύσταλλοι που μπορεί να σπάσουν τα εμπόδια της συγχώρεσης, τη μνησικακία, τον θυμό, τη θλίψη. Ένας από αυτούς είναι ο ροδονίτης, που λέγεται ότι μας βοηθά να αγκαλιάσουμε μια κατάσταση που μας προκάλεσε θυμό ή θλίψη και να επιστρέψουμε αγάπη.

Διαβάστε επίσης: Κιτρίνης. Ο Λίθος του Πλούτου και της Καλοτυχίας

Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό τραύμα, χρησιμοποιήστε το μαλαχίτη σε κατάσταση διαλογισμού. Φανταστείτε τον άνθρωπο που θέλετε να συγχωρέσετε και φανταστείτε τον εαυτό σας να προσφέρει τον κρύσταλλο ως σύμβολο συγχώρεσης και στη συνέχεια φανταστείτε τον θυμό σας να γίνεται πουλί και να πετάει μακριά. Ο σμιθσονίτης μπορεί να ανακουφίσει την ψυχή σας εάν περάσατε οδυνηρή παιδική ηλικία.

  • Βελτίωση της καριέρας

Οι κρύσταλλοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καριέρα μας. Εάν αγωνίζεστε με μια επαγγελματική προσπάθεια και βρίσκετε παντού εμπόδια τοποθετήστε στο γραφείο σας ένα πρε-παπιε από αιματόλιθο, καθώς είναι γνωστό ότι εξαλείφει τα εμπόδια της επιτυχίας. Θεωρείται ο κρύσταλλος του θάρρους, οπότε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να αντέξετε τυχόν εκφοβισμό στον χώρο εργασίας, ενώ παράλληλα σας ανακουφίζει από την πίεση.

Χρησιμοποιήστε τον οψιανό για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά, αν είστε στη διαδικασία εκπόνησης ενός μεγάλου έργου. Ενδυναμώνει επίσης την άμυνα όταν χρειαστεί να παλέψουμε με μεγάλες δυνάμεις (εταιρείες, ανθρώπους κ.λπ.) και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μας. Εάν μόλις ξεκινήσατε μια νέα δουλειά ή μια νέα θέση, ο σερπενίτης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αλλαγή.

  • Αφθονία και ευημερία

Οι κρύσταλλοι φέρνουν αφθονία και ευημερία. Εάν έχετε τη συνήθεια να ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα, προσπαθείτε να τοποθετήσετε σιτρίνη στο πορτοφόλι σας. Το σιτρίν είναι γνωστό ως «πέτρα του εμπόρου» και βοηθά κι όταν έχουμε μια δική μας επιχείρηση.

Ο μαλαχίτης είναι επίσης μια πανέμορφη πέτρα που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη βελτίωση των επιχειρηματικών προοπτικών – είναι υπέροχο να το φοράτε ή να το έχετε μαζί σας σε μια οικονομική συμφωνία ή σε συνεντεύξεις για μια δουλειά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προστατεύοντάς σας από ανέντιμους ανθρώπους, προσελκύοντας άτομα που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Ο περιδοτίτης είναι ένα πράσινο κρύσταλλο που μοιάζει με σμαράγδι. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύει την ευημερία και τα προγονικά χρήματα – αν παλεύετε με χρέη, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αυτήν την πέτρα. Το μάτι του τίγρη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει – είναι γνωστό ότι προσελκύει αφθονία και βελτιώνει την υπομονή καθώς και τις ικανότητές σας για τη δημιουργία χρημάτων.

Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα και να επωφεληθείτε από τις καλύτερες ευκαιρίες όταν προκύψουν. Η αβεντουρίνη είναι ένα άλλο κρύσταλλο που είναι γνωστό ότι βοηθά να προσελκύσει κανείς νέες ευκαιρίες ανοίγοντας τους ορίζοντες της τέχνης, αυξάνει την αυτοεκτίμηση, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. Με το άνοιγμα του νου και του ενεργειακού σας πεδίου, θα μπορείτε να δείτε τις άπειρες ευκαιρίες που είναι γύρω σας για να προσελκύσετε αφθονία.

  • Αφήστε μακριά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα

Οι ηλεκτρονικές συσκευές, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο είτε για φούρνο μικροκυμάτων, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Είναι αδύνατο να τα αποφύγετε, καθώς είναι γύρω μας και, δυστυχώς, ενδεχομένως να  έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ο σουνγκίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρή ασπίδα κατά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, καθώς βοηθά στην απορρόφηση της αρνητικής ενέργειας, των τοξινών και των ρύπων. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σουνγκίτη κοντά στον υπολογιστή σας ενώ εργάζεστε ή να το φοράτε πάνω σας ως ασπίδα.

  • Αγάπη και πάλι αγάπη

Ο ροζ χαλαζίας θεωρείται ο κρύσταλλος της άνευ όρων αγάπης. Θεωρείται ότι θεραπεύει την ενέργεια της καρδιάς. Εκπέμπει δονήσεις συμπόνιας, ομορφιάς και αγάπης. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε την πιο ισχυρή ενέργεια του σύμπαντος: την αγάπη. Δεν θα σας φέρει μόνο αγάπη, αλλά θα σας ενθαρρύνει να αγαπάτε τον εαυτό σας, το οποίο φυσικά είναι το μυστικό για την εξεύρεση της πραγματικής αγάπης.

Εάν είστε ακόμη πληγωμένοι από παλιά τραύματα, μπορεί να σας βοηθήσει  να θεραπεύσετε αυτές τις πληγές, να συγχωρήσετε παλιούς εραστές, και να απελευθερώσετε συναισθηματικά βάρη, ώστε να είστε έτοιμοι να κάνετε μια σχέση που θα διαρκέσει.

Αν είστε μόνοι και αναζητάτε το έτερο ήμισυ, τοποθετήστε δύο ροζ χαλαζίες κοντά στο κρεβάτι σας. Χρησιμοποιήστε το μαλαχίτη επίσης καθώς αυτή η πέτρα εξισορρόπησης θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε την καρδιά σας σε όλα τα είδη αγάπης.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ. naturalsoul.gr / Image by wacomka from depositphotos.com