Ανέκδοτο: Πλούσιος Έλληνας πάει σε μια τράπεζα και ζητάει δάνειο

Ανέκδοτο: Πλούσιος Έλληνας πάει σε μια τράπεζα και ζητάει δάνειο

Ένας Έλληνας μπαίνει μέσα μια τράπεζα στο Σίδνεϊ και ζητάει να πάρει ένα δάνειο. Εξηγεί στον τραπεζικό υπάλληλο που τον ρώτησε ότι θα κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ελλάδα για 15 μέρες και ότι θα χρειαστεί 6.000 δολάρια.

Ο υπάλληλος του αναφέρει ότι η τράπεζα, σύμφωνα με την πολιτική της, χρειάζεται μία κάποια εγγύηση για το δάνειο κι έτσι ο Έλληνας του δείχνει τα κλειδιά της ολοκαίνουριας Porsche του.

Ο υπάλληλος το συζητάει με τον διευθυντή της τράπεζας ο οποίος συμφωνεί να δεχτεί το αυτοκίνητο ως εγγύηση για το δάνειο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν έφυγε ο Έλληνας πελάτης, όλοι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν επειδή έβαλε ως εγγύηση μια Porsche 300.000 δολαρίων για ένα δάνειο μόλις 6.000!

Τέλος πάντων, πήραν λοιπόν την Porsche και την πάρκαραν στο γκαράζ της τράπεζας.

Μετά από 15 μέρες επιστρέφει ο Έλληνας από το ταξίδι του, ξεπληρώνει τα 6.000 δολάρια και τον τόκο, ο οποίος δεν ήταν περισσότερο από 18,50 δολάρια.

Ο τραπεζικός υπάλληλος του χαμογελάει με μία απορία:

«Κύριε, σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία αλλά μας έχετε μπερδέψει λίγο. Όταν φύγατε, όπως ήταν αναμενόμενο, ελέγξαμε τα περιουσιακά σας στοιχεία και είδαμε ότι είστε ένας εκατομμυριούχος! Για ποιο λόγο πήρατε ένα τόσο μικρό δάνειο;»

Και του απαντάει ο Έλληνας με ανάλογο χαμόγελο:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Επειδή εδώ στο Σίδνεϊ δε θα έβρισκα πουθενά αλλού να παρκάρω την αστραφτερή και ολοκαίνουργια Porsche μου, κοντά στο αεροδρόμιο, για 15 μέρες με μόνο 18,50 δολάρια! Πολύ απλό» poly-gelio.gr