Ανέκδοτο: Πλούσιος Έλληνας πάει σε μια τράπεζα και ζητάει δάνειο

[21/09/2019 - 08:09]

Ανέκδοτο: Πλούσιος Έλληνας πάει σε μια τράπεζα και ζητάει δάνειο

Ένας Έλληνας μπαίνει μέσα μια τράπεζα στο Σίδνεϊ και ζητάει να πάρει ένα δάνειο. Εξηγεί στον τραπεζικό υπάλληλο που τον ρώτησε ότι θα κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ελλάδα για 15 μέρες και ότι θα χρειαστεί 6.000 δολάρια.

Ο υπάλληλος του αναφέρει ότι η τράπεζα, σύμφωνα με την πολιτική της, χρειάζεται μία κάποια εγγύηση για το δάνειο κι έτσι ο Έλληνας του δείχνει τα κλειδιά της ολοκαίνουριας Porsche του.

Ο υπάλληλος το συζητάει με τον διευθυντή της τράπεζας ο οποίος συμφωνεί να δεχτεί το αυτοκίνητο ως εγγύηση για το δάνειο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν έφυγε ο Έλληνας πελάτης, όλοι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν επειδή έβαλε ως εγγύηση μια Porsche 300.000 δολαρίων για ένα δάνειο μόλις 6.000!

Τέλος πάντων, πήραν λοιπόν την Porsche και την πάρκαραν στο γκαράζ της τράπεζας.

Μετά από 15 μέρες επιστρέφει ο Έλληνας από το ταξίδι του, ξεπληρώνει τα 6.000 δολάρια και τον τόκο, ο οποίος δεν ήταν περισσότερο από 18,50 δολάρια.

Ο τραπεζικός υπάλληλος του χαμογελάει με μία απορία:

«Κύριε, σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία αλλά μας έχετε μπερδέψει λίγο. Όταν φύγατε, όπως ήταν αναμενόμενο, ελέγξαμε τα περιουσιακά σας στοιχεία και είδαμε ότι είστε ένας εκατομμυριούχος! Για ποιο λόγο πήρατε ένα τόσο μικρό δάνειο;»

Και του απαντάει ο Έλληνας με ανάλογο χαμόγελο:

«Επειδή εδώ στο Σίδνεϊ δε θα έβρισκα πουθενά αλλού να παρκάρω την αστραφτερή και ολοκαίνουργια Porsche μου, κοντά στο αεροδρόμιο, για 15 μέρες με μόνο 18,50 δολάρια! Πολύ απλό» poly-gelio.gr

Διαβάστε ένα ακόμα:

Ανέκδοτο: Η καμήλα και ο νέος διοικητής στο στρατόπεδο της ερήμου

Πηγαίνει ένας νέος διοικητής στο πιο ερημικό στρατόπεδο στην Σαχάρα και ενώ του έκαναν την καθιερωμένη ξενάγηση είδε μια καμήλα δεμένη στο πίσω μέρος από το στρατόπεδο.

Ρώτησε λοιπόν τον αξιωματικό:

«Γιατί είναι δεμένη εδώ αυτή η καμήλα;»

Και του απαντάει ο αξιωματικός ντροπαλά:

«Κύριε διοικητά, όταν οι άντρες έχουν ανάγκες και δεν αντέχουν άλλο, έχουμε αυτήν την καμήλα και… καταλαβαίνετε…»

Ο διοικητής τρελαμένος από αυτό που άκουσε του φωνάζει:

«Ντροπή να λες τέτοια πράγματα. Αυτό από εδώ και στο εξής θα σταματήσει» και διέταξε να φτιάξουν ένα στάβλο έξω από το κατάλυμα του.

Έβαλαν εκεί την καμήλα και δεν τη ακούμπησε κανένας από τους στρατιώτες, παρά μόνο για να την ταΐζουν και να την πλένουν.

Ο χρόνος όμως περνούσε βασανιστικά στο στρατόπεδο. Δεν πήγαινε άλλο ούτε για τον διοικητή που μετά από 8 μήνες δεν άντεχαν άλλο οι ορμές του. Πήγε στον στάβλο με την καμήλα και έμεινε εκεί όλο το βράδυ και “είδε το φως”.

Το πρωί, μετανιωμένος που έκανε ό,τι έκανε με την καμήλα και που αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα από τους στρατιώτες, φωνάζει τον αξιωματικό και του λέει:

«Μπορείς να πάρεις την καμήλα και να την πας εκεί που ήταν όταν ήρθα».

Και ο αξιωματικός όλο χαρά του λέει:

«Κύριε διοικητά, εκ μέρους όλων σας ευχαριστούμε πολύ. Μπορώ να είμαι εγώ ο πρώτος που θα την καβαλήσω για να πάω στο διπλανό χωριό με τις πουτ@νες;». funtime.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ