Ειδική πέτρα που ανιχνεύει αγγέλους, πνεύματα και φαντάσματα, πουλάει πάμφθηνα η Amazon

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι λεγόμενοι “κυνηγοί φαντασμάτων” διαθέτουν διάφορα εργαλεία για να ερευνήσουν το αντικείμενό τους, όπως αναλογικές και ψηφιακές βιντεοκάμερες με υπέρυθρη νυχτερινή όραση, ενισχυμένη ηχογράφηση ή ειδικά μικρόφωνα και οθόνες, ανιχνευτές κίνησης, μετρητές Geiger, σεισμογράφους ή κάμερες θερμογραφικές.

Αλλά μία από τις πιο αξιοποιημένες συσκευές στην αναζήτηση των φαντασμάτων είναι το λεγόμενο “Ghost Box” ή “Spirit Box”, το οποίο είναι σχεδιασμένο από το Frank Sumption το 2000, το οποιο έγινε δημοφιλές το 2009 από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Ghost Adventures. Είναι ουσιαστικά ένα ραδιόφωνο, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει συνεχώς τις εξαιρετικά γρήγορες συχνότητες.

Εάν ακούγεται μια σαφής φωνή ανάμεσα στα χιλιοστά του δευτερολέπτου ήχου που καταγράφεται στη σάρωση, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποιος τύπος οντοτήτων θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η τεχνολογία, όλο και περισσότερες συσκευές υποτίθεται ότι συνδέονται με το “αλλού” και το “υπερπέραν”. Αλλά αν ενδιαφέρεστε για παραφυσική έρευνα, μπορεί να χρειαστεί να εξετάσετε μια νέα συσκευή: μια πέτρα που υποτίθεται ότι ανιχνεύει την παρουσία φαντασμάτων και μπορείτε να την αγοράσετε στο Amazon πάρα πολύ φτηνά.

Η συσκευή από χαλαζία που κατασκευάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία SolidAlliance, ονομάζεται Baketan Reiseki και στοχεύει να δείξει μέσω χρωματισμών που αλλάζει, αν υπάρχουν υπερφυσικά όντα γύρω σας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ένα δελτίο τύπου, ο πρώτος ανιχνευτής Phantom SolidAlliance εισήχθη στην Ιαπωνία το 2005. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε μεγάλη επιτυχία στην αγορά της υποκουλτούρας της χώρας και η εταιρεία άρχισε να λαμβάνει πολλές αναφορές ανίχνευσης φαντασμάτων.

Πάνω από 200.000 συσκευές πωλήθηκαν στην Ιαπωνία και από τότε η SolidAlliance κυκλοφόρησε περιοδικά νέες εκδόσεις των ανιχνευτών φαντασμάτων της, συμπεριλαμβανομένης της μικρής συσκευής Baketan Reiseki.

Η ιαπωνική πύλη SoraNews24 αναφέρει ότι το όνομα της συσκευής είναι ένα είδος επεξεργασμένου ακρωνυμίου, έτσι το “Baketan Reiseki” μεταφράζεται σχεδόν ως “πέτρα που αναζητά φαντάσματα”. Και αυτό είναι ακριβώς που η συσκευή προτίθεται να κάνει: να βρει παραφυσική δραστηριότητα και να αναφέρει τι συμβαίνει γύρω σου χρησιμοποιώντας ένα σύστημα χρωματισμένου φωτός.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η πέτρα ανάβει πράσινη όταν όλα είναι φυσιολογικά. Γίνεται μπλε εάν υπάρχει ένας “άγγελος” κοντά σας, ενώ γίνεται κόκκινη αν υπάρχει ένα “φάντασμα” κάπου εκεί.

Διαθέτει “λειτουργία αυτόματης αναζήτησης” οπότε σαρώνει το περιβάλλον κάθε 10 λεπτά και θα σας δώσει μια “εικόνα” για το συμβαίνει, με βάση αυτό που θα εντοπίσει. Επίσης, έχει “λειτουργία φραγμού” που υποτίθεται ότι σας προστατεύει από τα πνεύματα.

Αν νομίζετε ότι έχετε φαντάσματα στο σπίτι σας, ή ότι κάποιο πνεύμα ή άγγελος σας επισκέπτεται, ή αν πηγαίνετε σε χώρους που πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν, τότε, την συσκευή μπορείτε να την αγοράσετε στην Amazon και η τιμή του είναι αρκετά ελκυστική, με μόλις 25.40 ευρώ (3.024 γιεν).

Ο Seiji Nakazawa της SoraNews24 εξέτασε πρόσφατα μια πέτρα Baketan Reiseki στο κάστρο Chillingham, στην κομητεία Northumberland, κοντά στα σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, όπου οι περιοχές αυτές είναι γνωστές για την “φιλοξενία” φαντασμάτων. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

【検証】世界最恐心霊スポット「チリンガム城」に幽霊はいるのか? お化け探知機『化けたん』でサーチしてみたら衝撃の結果に!

diadrastika / Image by Hans-August Beer from Pixabay