Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Όλα είναι πολιτικές σκοπιμότητες ισχυρίζονται επιστήμονες

Ομάδα 500 διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον συνιδρυτή του CLINTEL Guus Berkhout, απέστειλε επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με την οποία του δηλώνουν ότι:

η «ακολουθούμενη κλιματική πολιτική άσκοπα και θανάσιμα υπονομεύει το οικονομικό σύστημα και θέτει σε κίνδυνο ζωές στερώντας τους την πρόσβαση σε φτηνή ηλεκτρική ενέργεια»…

«Σας καλούμε να ακολουθήσετε πολιτική για το κλίμα βασισμένη σε βάσιμες επιστημονικές, ρεαλιστικές οικονομικές παραμέτρους και στην ανησυχία για εκείνους που πλήττονται από δαπανηρές αλλά περιττές προσπάθειες μετριασμού», αναφέρουν.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κλιματικός συναγερμός. Το κλίμα της Γης άλλαξε πολλές φορές στην ιστορία του πλανήτη. Η τελευταία εποχή των παγετώνων κράτησε μέχρι το 1850, αναφέρουν. Κατά συνέπεια μια θερμή περίοδος δεν αποτελεί έκπληξη, όπως αναφέρει το defence-point.gr

Αναφέρουν επίσης ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι μικρότερη από ότι υποστηρίζεται και όλα έχουν βασιστεί σε λανθασμένα μοντέλα υπολογισμών, προσθέτοντας πως υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα.

Αναφέρουν επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί την τροφή των φυτών και πως η άνοδος της θερμοκρασίας δεν συνδέεται με τις φυσικές καταστροφές. Καταλήγουν δε λέγοντας πως η πολιτική για το κλίμα πρέπει να σεβαστεί την οικονομική και επιστημονική πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Κλίμα που εστάλη στον γ.γ. του ΟΗΕ υπογράφεται από 14 χώρες. Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στο ΌΣ,Ο στις 18 Οκτωβρίου. Το Climate Intelligence Foundation (CLINTEL) ιδρύθηκε πρόσφατα στην Ολλανδία από τον καθηγητή Guus Berkhout, σύμφωνα με το defence-point.gr

Εδώ είναι η επιστολή των επιστημόνων όπου τονίζεται πως «δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα», όπως αναφέρει το cosmostatus.

Παράλληλα, ο καθηγητής στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Σταύρος Αλεξανδρής μιλώντας στον 98.4 καυτηρίασε το γεγονός της απόλυτης σιωπής από τα ΜΜΕ γύρω από το περιεχόμενο της επιστολής 500 κορυφαίων επιστημόνων προς το ΓΓ του ΟΗΕ με την οποία εμφανίζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή της κρατούσας Διεθνώς για Κλιματική κρίση, σύμφωνα με το pentapostagma.gr και το ηχητικό βίντεο που ακολουθεί:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στ. Αλεξανδρής: 500 κορυφαίοι επιστήμονες λένε άλλα για το κλίμα

Image by Pete Linforth from Pixabay