Μακρινό πλανητικό σύστημα στο διάστημα
Image by sdecoret from depositphotos

Η NASA μελετά τις Πύλες που υπάρχουν γύρω από τη Γη ήδη από το 2012

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η NASA, φαίνεται να αναγνωρίζει ότι αυτό που θεωρούσε προηγουμένως ως επιστημονική φαντασία είναι τώρα μία πραγματικότητα. Η ύπαρξη εκείνου που αποκαλείται ως “πύλες”, δεν είναι πλέον μία υπόθεση.

Σε μια δήλωση από τη NASA, πριν από μερικά χρόνια, αναφέρθηκε σε ένα πρότζεκτ που ονομάζεται “MMS” (Multiscale Magnetospheric Mission) το οποίο θα μελετούσε τις διαστημικές πύλες.

Οι διαστημικές πύλες, έχουν γίνει γνωστές για την ύπαρξή τους εδώ και δεκαετίες στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάστηκε πολλές φορές, ασχέτως εάν χλευάστηκε από τους σκεπτικιστές.

Ωστόσο, αυτή παραδοχή από τη NASA, είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα και, ίσως, μια μέρα θα μπορούσε να παραδεχτεί και άλλα πράγματα που μέχρι τώρα δεν παραδέχεται.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Ιουλίου 2012 στην ιστοσελίδα ειδήσεων της NASA, σημειώνεται:

“Ένα αγαπημένο θέμα στην επιστημονική φαντασία είναι οι “πύλες”, ένα άνοιγμα στον χώρο-χρόνο ή άλλες διαστάσεις που συνδέει τους ταξιδιώτες με άλλους κόσμους. Μια πύλη είναι ένα σύντομος δρόμος, ένας οδηγός ή μια πόρτα για το άγνωστο. Αν υπήρχαν… Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν, κατά κάποιο τρόπο”, σύμφωνα με έναν ερευνητή που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, για να ανακαλύψει πώς να τις βρει.

Ο Jack D. Scudder περιγράφει τις πύλες ως Σημεία X ή περιοχές ηλεκτρονίων διάχυσης, δηλαδή, σημεία όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, δημιουργώντας ένα αδιάσπαστο μονοπάτι που πηγαίνει από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του Ήλιου 93 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τον Scudder, οι παρατηρήσεις που έγιναν από την αποστολή THEMIS της NASA, τα διαστημικά σκάφη και οι ανιχνευτές συμπλέγματος στην Ευρώπη δείχνουν ότι αυτές οι μαγνητικές πύλες είναι ανοιχτές δεκάδες φορές την ημέρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι περισσότερες από τις πύλες είναι μικρές και βραχύβιες, ενώ άλλες είναι μεγάλες και διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου.

Οι τόνοι σωματιδίων υψηλής ενέργειας που μπορούν να εισρεύσουν μέσα από αυτά τα ανοίγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη θέρμανση της ανώτερης ατμόσφαιρας της Γης, εκτός από τις γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι και μια εξήγηση για τις φωτεινές πολικές ακτίνες.

Αν και η ιδέα των Πυλών στη Γη αρχίζει να αποκτά μία αξιοπρόσεκτη σημασία ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 που ο διαστημικός καθετήρας «Mars Polar Lander» πέρασε χρόνια στη μαγνητόσφαιρα και προφανώς βρήκε πολλά Σημεία X στο μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, τα όσα αναφέρει η NASA δεν μοιάζουν και τόσο πολύ με αυτό που έχει σχηματιστεί στην αντίληψη των ανθρώπων μέσω των μυθιστορημάτων και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Άραγε, θα μπορούσαν αυτά τα Σημεία Χ, να αποτελούν έναν τύπο “Stargate”, δηλαδή μία Πύλη μέσω της οποίας θα μπορούμε να ταξιδέψουμε στιγμιαία από τον έναν τόπο στον άλλο, στιγμιαία;

Ίσως, μετά από περισσότερα χρόνια μελέτης και με σχετικά πειράματα, να το επιβεβαιώσει.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε οπτικά αυτά τα Σημεία Χ, ή Πύλες:

Hidden Magnetic Portals Around Earth (HD)

diadrastika / Image by sdecoret from depositphotos.com