Έψαχναν την Κιβωτό της Διαθήκης και Ανακάλυψαν Αίμα που, ίσως, Ανήκε στον Ιησού

Έψαχναν την Κιβωτό της Διαθήκης και Ανακάλυψαν Αίμα που, ίσως, Ανήκε στον Ιησού

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Επί αιώνες η Κιβωτός της Διαθήκης ήταν το πιο ιερό αντικείμενο στον κόσμο μέχρι που, ξαφνικά, το 586 π.Χ. εξαφανίζεται από το προσκήνιο.

Μία φήμη, ανάμεσα σε πολλές άλλες υποστηρίζουν ότι το 1982 εντοπίστηκε η θέση της. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν τόσο σοβαρό που η ανακάλυψη – εφόσον έγινε – κρατήθηκε μυστική για πολιτικούς και άλλους λόγους. Κατά συνέπεια, δεν αποκαλύφθηκαν όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που ο Αμερικανός ερασιτέχνης αρχαιολόγος Ron Wyatt ισχυρίστηκε ότι βρήκε.

Όταν τον Ιανουάριο του 1979 ο Ron Wyatt και η ομάδα του άρχισαν ανασκαφές στην Ιερουσαλήμ, δεδομένης της ευρείας φύσης των ενδείξεων που είχαν έως τότε συγκεντρώσει, ξεκίνησαν περίπου στα τυφλά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των χιλιετιών η πόλη της Ιερουσαλήμ έχει καταστραφεί και ξαναχτιστεί πολλές φορές, κάνοντας το έργο του Wyatt και της ομάδας του, ακόμα πιο δύσκολο.

Μετά από αρκετούς άθλους, δύσκολες περιπέτειες και κουραστικές έρευνες, ο Ρον εντόπισε ένα σπήλαιο. Άρχισε να μετακινεί τους βράχους που έκλειναν το δρόμο και σύντομα βρήκε σανίδες από ξηρό ξεφτισμένο ξύλο. Κάτω από αυτές ήταν υπολείμματα ζωικών δερμάτων που επηρεάστηκαν από τη σήψη οπότε μόλις τα άγγιξε έγιναν αμέσως σκόνη.

Τα δέρματα των ζώων ήταν τοποθετημένα πάνω σε ένα χρυσό τραπέζι με χυτές πλευρές. Η αδρεναλίνη του Ρον είχε φτάσει στα ύψη καθώς ένιωθε ότι πλησίαζε σε μία ανυπολόγιστη προσδοκία.

Σάρωνε το θάλαμο με το φακό του, οπότε παρατήρησε μία πέτρινη θήκη να εκτείνεται μέσα από τα βράχια. Ήταν μια θήκη με λεπτό τοίχωμα. Ήταν ραγισμένη στα δύο. Ο Ron αφαίρεσε το μικρότερο τμήμα του. Εστίαζε το φακό του σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό, περιμένοντας να εντοπίσει αυτό που θα επιβεβαίωνε την ανακάλυψή του.

Μέσα υπήρχε μία μαύρη ουσία την οποία είχε εντοπίσει και νωρίτερα στο έδαφος, σαν να είχε στάξει από κάποια ρωγμή της πέτρινης θήκης.

Όταν πήρε δείγματα αυτής της μαύρης ουσίας για μεταγενέστερη ανάλυση, η προκαταρκτική εξέταση έδειξε ότι η ουσία ήταν ανθρώπινο αίμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η θεωρία του Ron Wyatt ήταν ότι πιθανότατα δεν είχε ανακαλύψει την Κιβωτό της Διαθήκης, αλλά το αίμα του Χριστού που κάποιος συνέλεξε, το οποίο είχε χυθεί από το πλευρό του Ιησού, όταν ο Ρωμαίος στρατιώτης το τρύπησε για να επιβεβαιώσει ότι ήταν νεκρός επάνω στο σταυρό.

Αυτό που συνέβη στην συνέχεια ήταν, οι αρχές να διατάξουν τον Ron Wyatt και την ομάδα του να σφραγίσουν την είσοδο της ανασκαφής που οδηγούσε στη σκοτεινή αίθουσα.

Άραγε, αν η ιστορία αυτή είναι αληθινή, σε ποιόν ανήκε το αίμα; Γιατί είχε συλλεχθεί και κρυφτεί με αυτό τον τρόπο; Γιατί οι αρχές έσπευσαν να κλείσουν το σπήλαιο και την σήραγγα που οδηγούσαν σε αυτό; Μπορεί η θεωρία του Ron Wyatt να είναι σωστή;

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

They Found Something in Jerusalem, Lost For Thousands of Years!

https://youtu.be/dKlui80i9jQ

diadrastika.com

AMP code