Η Ζωή μας ως Όντα Τεσσάρων Διαστάσεων
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι θα γινόταν αν ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος δεν ήταν απλώς μια γραμμική πρόοδος, όπου μπορούσαμε να κινηθούμε μέσα από αυτόν προς όποια κατεύθυνση θέλαμε; Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να ζούμε όχι μόνο σε τρεις διαστάσεις, αλλά σε τέσσερις;

Ορισμένες ομάδες ανθρώπων θεωρούν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η Ανάληψη. Όμως αυτό θα το δούμε κάποια άλλη φορά. Τώρα, θα σταθούμε στη θεωρητική πλευρά του πως θα ήταν σε γενικές γραμμές η ζωή μας αν ήμασταν όντα τεσσάρων διαστάσεων και ζούσαμε, εννοείται, σε ένα κόσμο 4Δ;

Η ιδέα ενός κόσμου 4D είναι συγκλονιστική και ανοίγει μια εντελώς νέα σφαίρα δυνατοτήτων για το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή.

Η ιδέα του χρόνου

Πρώτα απ ‘όλα, ας εξετάσουμε την ιδέα του χρόνου.

Στον σημερινό τρισδιάστατο κόσμο μας, ο χρόνος είναι κάτι που προχωρά με σταθερό ρυθμό. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ή να πηδήξουμε μπροστά στο μέλλον.

Αλλά σε έναν κόσμο 4D, ο χρόνος θα ήταν απλώς μια άλλη διάσταση στην οποία θα μπορούσαμε να κινηθούμε ελεύθερα. Θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε το παρελθόν μας, να δούμε το μέλλον και να ζήσουμε τον χρόνο με έναν τρόπο που μας είναι εντελώς ξένος τώρα.

Φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό στην καθημερινότητά μας. Θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε το μέλλον με απόλυτη βεβαιότητα, γνωρίζοντας ακριβώς τι θα συμβεί και πότε.

Θα μπορούσαμε επίσης να μάθουμε από τα λάθη μας αναθεωρώντας το παρελθόν και κάνοντας διαφορετικές επιλογές. Η έννοια του «χάσιμο χρόνου» θα ήταν ξεπερασμένη, καθώς θα μπορούσαμε πάντα να επιστρέφουμε πίσω και να την εκμεταλλευόμαστε καλύτερα.

Η αντίληψή μας

Αλλά δεν είναι μόνο ο χρόνος που θα επηρεαστεί σε έναν κόσμο 4D. Η αντίληψή μας για το διάστημα θα άλλαζε επίσης δραματικά.

Θα μπορούσαμε να δούμε αντικείμενα από όλες τις γωνίες ταυτόχρονα και θα μπορούσαμε να κινηθούμε στο διάστημα με τρόπους που είναι επί του παρόντος αδύνατος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι περιορισμοί ύψους, πλάτους και βάθους δεν θα ισχύουν πλέον, ανοίγοντας ένα εντελώς νέο φάσμα δυνατοτήτων για την αρχιτεκτονική, τη μεταφορά, ακόμη και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τον κόσμο γύρω μας.

Ερωτήματα και προκλήσεις

Φυσικά, η ιδέα της ζωής σε έναν κόσμο 4D εγείρει πολλά ερωτήματα και προκλήσεις.

Πώς θα αντιλαμβανόμαστε και θα αλληλεπιδρούμε με αυτήν την επιπλέον διάσταση; Πώς θα επηρέαζε την κατανόησή μας για το σύμπαν και τους νόμους της φυσικής; Θα ίσχυε η τρέχουσα κατανόησή μας για την πραγματικότητα σε έναν κόσμο 4D;

Θα ισχύουν τα ίδια μαθηματικά και οι νόμοι της φυσικής, όπως στον τρισδιάστατο κόσμο μας; τι είδους ύπνο θα χρειάζονται οι άνθρωποι; Πόσα χρόνια θα ζουν; Θα αρρωσταίνουν; Θα υπάρχουν δυνατότητες αιώρησης, τηλεκίνησης, τηλεμεταφοράς, τηλεπάθειας, μεταμόρφωσης ή μετασχηματισμού;

Όλα τα παραπάνω – και πολλά περισσότερα – είναι συναρπαστικά ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, και ενώ μπορεί να μην γνωρίζουμε ποτέ πραγματικά πώς θα ήταν η ζωή σε έναν κόσμο 4D, η ιδέα ανοίγει το μυαλό μας σε νέες δυνατότητες και τρόπους σκέψης για τον κόσμο γύρω μας.

Είναι πιθανό, λοιπόν, πως η τρέχουσα πραγματικότητά μας είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές πραγματικότητες και ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουμε και να εξερευνήσουμε.

Λοιπόν, πώς θα ήταν η ζωή μας αν ήμασταν τετραδιάστατα όντα που ζούσαμε σε έναν κόσμο 4D;

urantiacenter.gr1.html / Image by deselect from Pixabay