Καλλιτεχνική απεικόνιση γυναίκας ως μία από τα νέα είδη ανθρώπων
Καλλιτεχνική απεικόνιση. Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας με νέα είδη ανθρώπων; Τι λέει η θεωρία της Δρ Mary Rodwell;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Δρ Mary Rodwell είναι μια γνωστή ερευνήτρια και συγγραφέας που έχει αναπτύξει μια θεωρία που αφορά νέα είδη ανθρώπων στον πλανήτη μας. Το έργο της διερευνά την ιδέα ότι υπάρχουν άτομα στη Γη που διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ικανότητες που τα ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η έννοια «Παιδιά των Άστρων» και των «Παιδιών Indigo», ως νέα είδη ανθρώπων

Η θεωρία του Dr. Rodwell προτείνει ότι αυτά τα άτομα μπορεί να αποτελούν μέρος ενός νέου κύματος ανθρώπινης εξέλιξης ή να έχουν προέλευση πέρα ​​από τον πλανήτη μας.

Μία από τις βασικές έννοιες στη θεωρία της Δρ Mary Rodwell είναι η ιδέα των “Star Children” ή «Παιδιά των Άστρων» και των «Παιδιών Indigo». Σύμφωνα με την έρευνά της, αυτά τα άτομα παρουσιάζουν προηγμένες γνωστικές ικανότητες, αυξημένη διαίσθηση και ισχυρή σύνδεση με την πνευματική σφαίρα.

Διαβάστε επίσης: Το «Παιδί των Άστρων» που ο Πυθαγόρας ήρθε σε επαφή μαζί του

Συχνά περιγράφονται ως σοφοί πέρα ​​από τα χρόνια τους και έχουν μια βαθιά αίσθηση του σκοπού. Ο Δρ Rodwell πιστεύει ότι αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν εξωγήινη προέλευση ή να έχουν σταλεί στη Γη με μια συγκεκριμένη αποστολή.

Ισχυρισμοί για συναντήσεις με εξωγήινα όντα

Η θεωρία της Δρ Rodwell περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς για συναντήσεις με εξωγήινα όντα.

Προτείνει ότι ορισμένα άτομα έχουν αναφέρει επαφή και επικοινωνία με αυτά τα όντα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε βαθιές προσωπικές μεταμορφώσεις και διευρυμένη συνείδηση. Αυτές οι συναντήσεις συχνά περιλαμβάνουν εμπειρίες όπως τηλεπαθητική επικοινωνία, αστρικά ταξίδια και θεραπευτικές ικανότητες.

Η έρευνα του Dr. Rodwell στοχεύει να ρίξει φως σε αυτά τα εξαιρετικά φαινόμενα και να διερευνήσει τις επιπτώσεις τους στην κατανόησή μας για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά σε συνδυασμό με αυτά τα νέα είδη ανθρώπων.

Ενδείξεις που υποστηρίζουν την πιθανότητα για νέα είδη ανθρώπων

Μαρτυρίες δεν μπορούν να απορριφθούν

Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος ενδείξεων που υποδηλώνουν την ύπαρξη νέων ειδών ανθρώπων που συνυπάρχουν μαζί μας στον πλανήτη μας.

Μια σειρά στοιχείων που υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτών των νέων ειδών προέρχονται από μαρτυρίες ατόμων που ισχυρίζονται ότι είναι «Παιδιά των Άστρων» ή απόγονοι από όντα των άστρων που γεννήθηκαν στη Γη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυτά τα άτομα πιστεύουν ότι προέρχονται από γονείς γήινους με όντα από άλλους πλανήτες. Κατά συνέπεια θεωρούν ότι προέρχονται από άλλα αστρικά συστήματα ή διαστάσεις και διαθέτουν μοναδικές ικανότητες και χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Μια «διαφορετική μετάλλαξη», ξεκίνησε; Εντοπίστηκαν άνθρωποι με «άτρωτο», ανθεκτικό DNA

Σύμφωνα με τον Δρ Rodwell, αυτές οι μαρτυρίες δεν μπορούν να απορριφθούν ως απλές φαντασιώσεις ή αυταπάτες, καθώς συχνά παρουσιάζουν αξιοσημείωτη συνέπεια και συνοχή. Αυτές οι ιστορίες παρέχουν ενδιαφέρουσες ιδέες στη δυνατότητα διαφορετικών ανθρώπινων ειδών να μοιράζονται τον πλανήτη μας.

Γενετικές και φυσιολογικές διαφορές

Εκτός από μαρτυρίες, παρατηρούνται επίσης γενετικές και φυσιολογικές διαφορές σε ορισμένα άτομα που υποστηρίζουν την έννοια του νέου ανθρώπινου είδους. Η Δρ Rodwell επισημαίνει ότι ορισμένα άτομα εμφανίζουν γενετικούς δείκτες και παραλλαγές που δεν βρίσκονται στο γενικό πληθυσμό.

Αυτές οι γενετικές διαφορές, όμως, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν και να εξηγηθούν ως ενδεικτικές εξελικτικών αλλαγών ή προσαρμογών που έχουν συμβεί σε αυτά τα άτομα, χωρίς απαραίτητα να προϋποθέτουνε κάτι πέρα από τον πλανήτη μας.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης φυσιολογικές παραλλαγές, όπως αυξημένη αισθητηριακή αντίληψη ή αντίσταση σε ορισμένες ασθένειες, που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένα άτομα. Αυτές οι διαφορές υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστά ανθρώπινα είδη με μοναδικά γενετικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά που ζουν ανάμεσά μας.

Γνωστικές ικανότητες και στα ψυχικά φαινόμενα

Μια άλλη σειρά ενδείξεων και στοιχείων που υποθετικά υποστηρίζουν την εκπληκτική θεωρία της Δρ. Rodwell είναι η παρουσία ανωμαλιών στις γνωστικές ικανότητες και στα ψυχικά φαινόμενα.

Ορισμένα άτομα που εκλαμβάνονται ως «Παιδιά των Άστρων» και των «Παιδιών Indigo» εμφανίζουν εξαιρετικές γνωστικές ικανότητες, όπως προηγμένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αυξημένη διαίσθηση και τηλεπαθητική επικοινωνία.

Αυτές οι ικανότητες υπερβαίνουν αυτό που θεωρείται τυπικό ή φυσιολογικό στον ανθρώπινο πληθυσμό. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για ψυχικά φαινόμενα, όπως η πρόγνωση ή η τηλεκίνηση, που σχετίζονται με αυτά τα άτομα.

Διαβάστε επίσης: Το DNA μας ΔΕΝ είναι 100% Ανθρώπινο

Ενώ αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται συχνά με σκεπτικισμό, ο Δρ Rodwell προτείνει ότι μπορεί να είναι ενδεικτικά της μοναδικής φύσης αυτού του νέου ανθρώπινου είδους. Η παρουσία αυτών των ανωμαλιών στις γνωστικές ικανότητες και στα ψυχικά φαινόμενα προσθέτει περαιτέρω υποστήριξη στην ιδέα ότι μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας με νέα είδη ανθρώπων.

Κριτικές και σκεπτικισμός για τα «νέα είδη ανθρώπων» της Δρ. Mary Rodwell

Έλλειψη επιστημονικών στοιχείων και εμπειρικών δεδομένων

Η θεωρία της Δρ Mary Rodwell που προτείνει την ύπαρξη νέων ειδών ανθρώπων έχει συγκεντρώσει τόσο κριτική όσο και σκεπτικισμό.

Ένα από τα κύρια σημεία της κριτικής περιστρέφεται γύρω από την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων και εμπειρικών δεδομένων που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις, είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς την ύπαρξη αυτών των νέων ειδών ανθρώπων. Σε πολύ γενικές γραμμές, η σύγχρονη επιστήμη ακόμα δεν έχει φθάσει σε επίπεδο τέτοιο που μπορεί να κατανοήσει και να εξηγήσει το μηχανισμό μέσω του οποίου η ζωή αναβαθμίζεται συνεχώς.

Επιπλέον, η έλλειψη έρευνας από αναγνωρισμένους καθηγητές παρέα με την ανύπαρκτη επιστημονική συναίνεσης σχετικά με αυτό το θέμα τροφοδοτεί περαιτέρω τον σκεπτικισμό, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες επιχειρούν να συμπληρώσουν τα κενά.

Εναλλακτικές εξηγήσεις

Οι εναλλακτικές εξηγήσεις για τα παρατηρούμενα φαινόμενα που προβάλλονται από τους σκεπτικιστές συμβάλλουν επίσης στην κριτική της θεωρίας της Δρ. Mary Rodwell.

Ορισμένοι προτείνουν ότι οι εμπειρίες που αναφέρουν τα άτομα μπορεί να αποδοθούν σε ψυχολογικούς ή φυσιολογικούς παράγοντες παρά στην ύπαρξη νέων ειδών.

Αυτοί οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι ψευδαισθήσεις, οι ψευδείς αναμνήσεις ή ακόμα και οι πολιτισμικές επιρροές μπορούν να διαμορφώσουν και να διαστρεβλώσουν τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Διάσημοι Μεταλλαγμένοι που έμειναν στην Ιστορία

Μάλιστα, υπογραμμίζουν σθεναρά τη σημασία της εξέτασης αυτών των εναλλακτικών εξηγήσεων, επάνω στα άτομα που τα αποκαλούν «Παιδιά των Άστρων» και των «Παιδιών Indigo» ή που ισχυρίζονται ότι τέτοια, πριν αποδεχτούν την έννοια των νέων ειδών ανθρώπων.

Ο ρόλος των συστημάτων πεποιθήσεων

Μια άλλη πτυχή της κριτικής γύρω από τη θεωρία της Δρ. Mary Rodwell είναι ο ρόλος των συστημάτων πεποιθήσεων και των πολιτισμικών επιρροών στη διαμόρφωση των εμπειριών των ατόμων.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι προσωπικές πεποιθήσεις και τα πολιτισμικά πλαίσια μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο κάποια άτομα ερμηνεύουν και κατανοούν τις συναντήσεις τους με ανθρώπους που τα ίδια θεωρούν ότι είναι ανώτερης ή μη ανθρώπινης νοημοσύνης.

Προτείνουν ότι αυτές οι εμπειρίες μπορεί να επηρεαστούν από έναν συνδυασμό πολιτισμικών πεποιθήσεων, αναπαραστάσεων μέσων ενημέρωσης και κοινωνικών προσδοκιών. Ως εκ τούτου, οι σκεπτικιστές τονίζουν και επιμένουν στην ανάγκη για μια κριτική εξέταση τόσο των ατόμων που θεωρούνται «νέα είδη ανθρώπων», όσο και της επιρροής των συστημάτων πεποιθήσεων και των πολιτισμικών παραγόντων στη διαμόρφωση αυτών των εμπειριών.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από imdb.com, amazon.com
diadrastika / Image by Alexas_Fotos from Pixabay