Η λίμνη Berryessa και η τεράστια τρύπα Glory Hole μέσα στην οποία παρασύρθηκε γυναίκα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η λίμνη Berryessa είναι η μεγαλύτερη στην κομητεία Napa της Καλιφόρνιας . Αυτή η δεξαμενή στα βουνά Vaca σχηματίστηκε μετά την κατασκευή του φράγματος Monticello στο Putah Creek την δεκαετία του 1950.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, αυτή η δεξαμενή παρέχει νερό και υδροηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή του Βορείου Κόλπου της Περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Η λίμνη είναι πάνω από 20.000 στρέμματα (80 km²) όταν είναι γεμάτη. Έχει μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα (15,5 μίλια), ενώ έχει περίπου 265 χιλιόμετρα (165 μίλια) ακτογραμμή.

Κοντά στο φράγμα στη νοτιοανατολική πλευρά της δεξαμενής υπάρχει μία ανοιχτή τρύπα διαμέτρου 72 ποδιών (22 μ.) και βάθους 200 ποδών (60 μ.), η οποία είναι γνωστή ως Drop-Glory Overflow, ή απλώς Glory Hole.

Διαβάστε επίσης: Λίμνη Βουλιαγμένης: Κρύβει ένα Μυστικό που Ελάχιστοι Γνωρίζουν

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν σωλήνα υπερχείλισης που έχει μέγιστη χωρητικότητα 48.000 cfs (1360 m³ / s). Όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα νερού στη λίμνη. όπως το 2017 ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις και το 2019, γεμίζει έτσι ώστε να μην πλημμυρίσει η γύρω περιοχή της ξηράς, όταν υπερβεί ένα ορισμένο ύψος. Το 1997, μια γυναίκα σκοτώθηκε αφού τραβήχτηκε στο εσωτερικό του υπερχειλιστή.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι γίνεται όταν η τρύπα γεμίσει από τα νερά της λίμνης. Η Glory Hole είναι φτιαγμένη έτσι ώστε τα ύδατα που εισέρχονται μέσα της να βγαίνουν σε έναν ποταμό κάτω από το φράγμα Monticello.

Δείτε και σχετικά βιντεάκια, πριν και μετά την υπερχείλιση:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Lake Berryessa and the Glory Hole during and after drought.

How does ‘The Glory Hole’ at Lake Berryessa work?

First time in 20 years Lake Berryessa is 4′ Over the Spillway! – LB News Drone Report 2-27-19

Image by Sabrina Ferriera from Pixabay