Από την ημέρα εκείνη που ένα ζευγάρι, ο Γιώργος Αποστόλου και η Δήμητρα Κουράκου, διηγήθηκε μια πολύ παράξενη εμπειρία σε κοντινούς τους ανθρώπους, η ιστορία τους διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε όλο το χωριό, στα Έρια Ευβοίας.

Αυτό που έζησαν με την “ανάποδη βροχή”, από την μικρή λιμνούλα με τον μοναδικής φυσικής ομορφιάς μικρό καταρράκτη, που ελισσόταν μέσα σε έναν πυλώνα φωτός που προερχόταν πάνω από το πλατανόδασος, κοντά στους Καθενούς, του δήμου της Δίρφυς, στη κεντρική Εύβοια, έφτασε ως πληροφορία στα αυτιά ομάδων που ερευνούσαν για ΑΤΙΑ στην Ελλάδα.

Ουφολόγοι στα Έρια Ευβοίας

Η ομάδα Hellenic UFO Hunters, έφτασε στο χωριό και συνάντησαν το ζευγάρι για να μιλήσουν και να ακούσουν από πρώτο χέρι την αφήγησή τους. Το συμπέρασμα που έβγαλαν οι ειδικοί της ομάδας και ο αρχηγός της Μάρκος Δαμιανός, ήταν πως ο πυλώνας φωτός που έφτανε πολύ ψηλά, προερχόταν από έναν ιπτάμενο δίσκο που αιωρούνταν πολύ πάνω από το πλατανόδασος, ο οποίος “ρουφούσε” το νερό της μικρής λιμνούλας.

Για την ομάδα και τον Δαμιανό, δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν πως ένα ΑΤΙΑ συλλέγει νερό στο σκάφος με κάποιο φως. Εκείνο, όμως, που δεν είχαν ακούσει ή διαβάσει ποτέ – ίσως, επειδή δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες – ήταν πως οι σταγόνες νερού, η κάθε μία ξεχωριστά, έδιναν την εντύπωση νεράιδων, ενώ το εντυπωσιακότερο ήταν πως όλο μαζί το φαινόμενο παρουσιάστηκε στα μάτια τους ως μια γιγαντιαία νεράιδα, με δεκάδες άλλες τριγύρω.

Ο Μάρκος Δαμιανός έσπευσε στον Δήμο και την περιφέρεια, έτρεξε, προσκόμισε χαρτιά, κι άλλα χαρτιά, δικαιολογητικά και ό,τι άλλο χρειαζόταν για την γραφειοκρατική διαδικασία και μετά από μέρες, η ομάδα των ουφοκυνηγών, πήρε άδεια από τον δήμο Δίρφυς, απέκλεισε την περιοχή με τον καταρράκτη και την λίμνη του, στα Έρια, οπότε και έστησε ειδικά μηχανήματα και όργανα προκειμένου να καταγράψει και να μελετήσει τυχών ηλεκτρομαγνητικά και άλλα φαινόμενα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν.

Όσο περίμεναν τους επισκέφθηκαν 4-5 κάτοικοι από διάφορα γειτονικά χωριά και έλυσαν τη γλώσσα τους, αναφέροντας συχνά την εμφάνιση των UFOs εκεί στη λίμνη και ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα παρέμεναν σκόπιμα ακίνητα από πάνω της, αλλά για άγνωστους λόγους. Αυτό υποδήλωνε ότι η λίμνη ήταν πηγή εξωγήινης δραστηριότητας

Μάλιστα, κάποιος υποστήριξε ότι υπάρχει μια υπόγεια βάση κάτω από τη λίμνη. Ο Δαμιανός και η ομάδα του συγκράτησαν ένα χαμόγελο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νευρικό γέλιο. Αυτό που είπε ο υποτιθέμενος μάρτυρας, φυσικά, ήταν αδύνατο να συμβαίνει στην πραγματικότητα, διότι η λίμνη είχε μηδαμινό βάθος για να βγαίνει μια τέτοια κατασκευή, ιπτάμενος δίσκος, όσο μικρός και να ήταν, ούτε υπήρχε κάποια είσοδος/έξοδος για κάτι τέτοιο.

Ο μάρτυρας, έφερε αντιρρήσεις λέγοντας πως αν όλα αυτά που τους έλεγε ήταν τόσο φανερά, τότε δεν θα χρειάζονταν να διερευνηθούν. Θα ήταν γνωστά σε όλο τον κόσμο, παγκόσμια. Φυσικά, κανείς δεν τον πίστεψε. Δεν του άφησαν κανένα ανοιχτό περιθώριο πιθανοτήτων αν και όλοι όσοι αποτελούσαν την ομάδα έρευνας για τα UFOs στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι ανοιχτοί σε παρόμοιες μαρτυρίες και όχι να τις αποκλείουν, όσο απίστευτες και αν ακούγονταν, όπως παρόμοια κάνουν όσοι αποτελούν την επιστημονική κοινότητα και κρατούν έδρες.

Η αντίδραση

“Είστε γιαλατζήδες ερευνητές. Ερασιτέχνες. Νόμιζα ότι είστε σοβαροί”, τους είπε. Αν και είχε σκοπό να σηκωθεί και να φύγει, αποφάσισε να μην το κάνει και τους έδειξε ένα βίντεο που είχε καταγράψει ο ίδιος κρυφά, ένα βράδυ. Το βίντεο έδειχνε την περιοχή όπου βρισκόντουσαν αλλά από αρκετά μεγάλη απόσταση. Αν και ήταν νύχτα ολόγυρα και παντού, η μικρή λίμνη έλαμπε σαν να υπήρχε εσωτερικός φωτισμός. Το φως ολοένα και μεγάλωνε σε έκταση αλλά και σε ένταση. Στη συνέχεια τα νερά έμοιασαν να αντιδρούν με ένα δικό τους τρόπο, σαν κάτι τεράστιο να βούτηξε μέσα σε βαθιά νερά και ξεχείλισε το νερό, αλλά έμεινε μετέωρο, σε μόνιμη βάση, χωρίς να πέσει, σαν να κόλλησε ο χρόνος.

Μέσα από αυτή την “τρύπα” που είχε δημιουργηθεί άρχισαν να βγαίνουν ιπτάμενα φώτα με ομόκεντρα δαχτυλίδια μεγάλης έκτασης. Το εξωτερικό δαχτυλίδι του καθενός μπορεί να είχε και 20 μέτρα διάμετρο. Το φως τους, αν και διαπεραστικό, δεν τύφλωνε, ούτε κούραζε τα μάτια. Ήταν ιπτάμενοι δίσκοι που έβγαιναν με ταχύτητα μέσα από την λίμνη και έφευγαν με ελιγμούς στον σκοτεινό ουρανό, ώσπου χάνονταν. Δεν προλάβαιναν να μετρήσουν πόσα. Τόσο μεγάλη ήταν η ταχύτητά τους. Ίσως, πάνω από δέκα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η ομάδα έρευνας για τα UFOs, ειδικά ο αρχηγός Μάρκος Δαμιανός, είχε μείνει άφωνος. Όταν μετά από μέρες εξέτασαν το βίντεο, διαπίστωσαν ότι ήταν αληθινό πέρα ως πέρα, χωρίς κανένα ίχνος παρέμβασης. Ζήτησαν συγνώμη από τον αυτόπτη μάρτυρα και με την άδειά του έστειλαν το οπτικό υλικό στην MUFON.

H Mutual UFO Network είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα στις ΗΠΑ και αποτελείται από εθελοντές που μελετούν αναφορές ΑΤΙΑ. Αν και η ομάδα του Δαμιανού δεν κατέγραψε τίποτα το υπερφυσικό και παραφυσικό, στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν κατασκηνώσει στα Έρια, όλοι είχαν ήδη συγκλονιστεί από το βίντεο του μάρτυρα ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

*Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια από τα Περίεργα Φαινόμενα στα Έρια Ευβοίας. Η ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay