Μυστηριώδη αντικείμενα αμφισβητούν την Ιστορία, αλλά καμία επιστημονική κοινότητα δεν τα αναγνωρίζει ως αυθεντικά και γνήσια

Η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού αντικειμένων που έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο, θέτει σε αμφισβήτηση τις ιστορικές μας γνώσεις και αποτελεί δυσεπίλυτο το αίνιγμα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ιστορίας, απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Προκειτε για αντικείμενα αρχαιότατα, τα οποία ομως φαινονται ως συγχρονα. Αρκετοι υποστηριζουν οτι κάποια από αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα προκειται για συσκευες αγνωστης προηγμενης τεχνολογιας.

Αλλά… όλα τα παρακάτω, όπως και παρά πολλά άλλα είναι, είτε υπό αμφισβήτηση είτε έχουν καταχωρηθεί ως πλαστά. Ουσιαστικά, πρόκειται για αμφιλεγόμενα αντικείμενα που καμία επιστημονική κοινότητα δεν τα αναγνωρίζει ως αυθεντικά. Οι λόγοι είναι πολλοί. Συνήθως χάνονται κατά την πορεία τους στο εργαστήριο, ή όποια καταφέρουν να φτάσουν, το πόρισμα των εξετάσεων με κάποιο τρόπο καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό. Παρόλο αυτά, θεωρούμε πως έχουν ένα αρκετά μεγάλο και συναρπαστικό ενδιαφέρον, αν θελήσουμε να τα δούμε ως αντικείμενα που βρέθηκαν στην εποχή μας από μία πολύ παλαιότερη, ενός προηγούμενου κύκλου ζωής, ο οποίος και αυτός, φυσικά, αμφισβητείται από την επιστήμη.

Ενδεικτικα:

Το 1961 οι ιδιοκτητες ενος μαγαζιου με δωρα στην Καλιφορνια, κοβοντας στα δυο εναν γεωλιθο βρηκαν μεσα του ενα αντικειμενο φανερα τεχνητο. Αποτελειτο απο εναν μεταλλικο πυρηνα τον οποιο περιεβαλλαν στρωματα ενος υλικου που εμοιαζε κεραμικο, ενω ειχε και ενα εξαγωνικο περιβλημα απο ξυλο. Οταν υποβληθηκε σε εξεταση ακτινων Χ το αντκειμενο εμοιαζε με καλωδιο ή καποιο αλλο ηλεκτρονικο εξαρτημα. Ειχε εγκλωβιστει μαζι με καποια απολιθωματα μεσα στο γεωλιθο, τα οποια εκτιμηθηκε οτι ηταν 500, 000 ετων παλιό. (Ωστόσο – και ως επικύρωση των εμφιβολιών που αναφέραμε – το τεχνούργημα γνωστό και ως Coso artifact, σύμφωνα με την wikipedia και άλλα sites κατά της παραπληροφόρησης, έχει αναγνωριστεί ως ένα μπουζί Champion της εποχής του 1920.)

Μερικά ακόμα μυστηριώδη αντικείμενα

Διαβάστε επίσης: kalpa vigraha idol. Το αγαλματίδιο 30.000 ετών

Το 1851 η εφημεριδα Illinois sprigfield Rebublican δημοσιευσε οτι ενας επιχειρηματιας βρηκε ενα μεγαλο κομματι χρυσοφορου χαλαζια σε ενα ταξιδι του σε καποιο ταξιδι του στην Καλιφορνια. Καποια στιγμη του επεσε και σπαζοντας πεταχτηκε ενα σιδερενιο καρφι. Το αξιοσημειωτο ειναι οτι ο χαλαζιας ηταν 1.000.000 ετων.

Το 1786 εργατες που εσκαβαν βρηκαν μεσα σε ενα στρωμα αμμου κατω απο το εδαφος νομισματα, απολιθωμενες λαβες σφυριων, καθως και διαφορα απολιθωμενα εργαλεια. Η αμμος μεσα στην οποια βρεθηκαν τα αντικειμενα, διαπιστωθηκε οτι ηταν 300.000.000 ετων.

Τον Ιουνιο του 1851 το Scientific American δημοσιευσε οτι βρεθηκε ενα μεταλλικο βαζο το οποιο αποτελειτο απο κραμα ψευδαργυρου και ασημιου. Στην επιφανεια του υπηρχαν εικονες λουλουδιων διακοσμημενες με καθαρο ασημι. Το βαζο βρεθηκε μεσα σε εναν βραχο ηλικιας 21.000.000 ετων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

alito team / Image by Stefan Keller from Pixabay