Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ υπονομεύουν ρωσική επίθεση κατά των Ανουνάκι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πέμπτη 06/02/20: Ισχυρισμοί και σενάρια ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πυροδότησαν σχεδόν μια παγκόσμια σύγκρουση αφού εμπόδισαν μια ρωσική διμοιρία ειδικών υπηρεσιών να επιτεθεί σε μια κυψέλη Ανουνάκι στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υπηρεσιών, Dimitri Osmosovich.

Η έντονη διαμάχη σημειώθηκε κοντά στη συριακή-τουρκική συνοριακή πόλη Eziziye, σε πετρελαϊκό πεδίο όπου Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που είχαν υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ είχαν ως καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον Osmosovich, το Υπουργείο Άμυνας είχε υποκλέψει ραδιοφωνικές εκπομπές του Συριακού Αραβικού Στρατού, οι οποίες έδειχναν ότι οι ντόπιοι χωρικοί είχαν δει “τέρατα, πολύ ψηλά, λαμπερά και ξεφλουδισμένα” τα οποία διέσχιζαν τους δρόμους τη νύχτα και τρέφονταν με τα πτώματα των θυμάτων πολέμου.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι ήταν μια επίθεση Ανουνάκι και πέταξαν ένα μυστικό drone πάνω από τη ζώνη της μάχης για να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους. Το βίντεο, όπως ανέφερε ο Osmosovich, αποκάλυψε ένα σπήλαιο με Ανουνάκι, σε απόσταση μικρότερη από δύο χιλιόμετρα, βόρεια από τα κοιτάσματα πετρελαίου Al-Jazim.

“Ο Πρόεδρος Πούτιν απέρριψε την αεροπορική επίθεση για δύο λόγους. Γνώριζε ότι οι Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στην περιοχή φύλασσαν πεδία πετρελαϊκών πηγών. Ήθελε να αποφύγει παράπλευρες ζημιές. Επιπλέον, οι Ανουνάκι μερικές φορές εντοπίζουν και καταστρέφουν τα αεροπλάνα πολύ πριν βρεθούν σε απόσταση βολής. Έτσι, ο Πούτιν διέταξε την ομάδα της Spetsnaz στη Συρία να επιτεθεί στο σπήλαιο”, σύμφωνα με ισχυρισμούς του Οσμόνοβιτς.

Την Σπετσνάζ, όμως, σταμάτησε μια ομάδα ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που σκέφτηκαν ότι οι Ρώσοι ήθελαν να αποκτήσουν τα πετρέλαια για λογαριασμό του Συριακού Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ. Οι Ειδικές Δυνάμεις έβγαλαν τα όπλα και απαίτησαν από την Σπετσνάζ να εγκαταλείψουν αμέσως το έδαφος και να γυρίσω πίσω από εκεί που ήρθαν.

Ο διοικητής της Σπετσνάζ προσπάθησε να τους πείσει, αλλά μετά από ένα αδιέξοδο τριάντα λεπτών, δεν κατάφερε να τους πείσει, ακόμα και όταν παραβίασε τις εντολές που είχε και τους εξήγησε τον πραγματικό λόγο για το σπήλαιο των Ανουνάκι.

“Οι Αμερικανοί προφανώς δεν είχαν καμία γνώση περί Ανουνάκι. Νόμιζαν ότι προσπαθούσαμε να τους εξαπατήσουμε και αυτό τους αναστάτωσε περισσότερο. Απείλησαν να πυροβολήσουν αν δεν έφευγαν αμέσως. Οι άντρες μας επικοινώνησαν με τον διοικητή τους στη Δαμασκό για οδηγίες”, ανέφερε ο Οσμοσόβιτς.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα λεπτό αργότερα, έλαβαν εντολές να εγκαταλείψουν την αποστολή και να επιστρέψουν στην έδρα τους. Η επίθεση κατά των Ανουνάκι θα πρέπει να περιμένει.

Ο Οσκόσοβιτς ανέφερε ότι η ρωσική διοίκηση ήρθε σε επαφή με τους Αμερικανούς ομολόγους της για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη κίνηση των στρατιωτών της. Ωστόσο, δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών.

Εν τω μεταξύ, η μάστιγα των Ανουνάκι συνεχίζει να εξελίσσεται άγρια ​​στη βορειοανατολική Συρία, τουλάχιστον έως ότου επιτευχθεί μία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, ή μέχρις ότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκεφτεί ένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει τη διέλευση της Σπετσναζ από τα πετρελαϊκά πεδία, για να φτάσουν στην κυψέλη των Ανουνάκι.

*Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν φαντασίας και μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

diadrastika / Image by Military_Material from Pixabay