Η Γη παρακολουθείται στενά από εξωγήινους;

Η Γη παρακολουθείται στενά από εξωγήινους;

Η είδηση ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε καταφτάσει από το Διάστημα και είχε προσγειωθεί ανώμαλα πάνω στη Γη και ότι στον δίσκο αυτόν επέβαιναν εξωγήινα όντα, είχε αναστατώσει έντονα τους Αμερικανούς πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα, πολλοί πίστεψαν την είδηση αυτή και οι έκτακτες εκδόσεις πολλών εφημερίδων επέτειναν τη σύγχυση του κοινού. Φυσικά, οι επιστήμονες υποδέχτηκαν με πολύ σκεπτικισμό τις πληροφορίες αυτές, που προκαλούσαν τέτοια έξαψη.

Πάντως, άλλες εφημερίδες υπενθύμισαν επί τη ευκαιρία μια ανάλογη ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία πραγματοποιήθηκε, χάριν φάρσας, το 1939 και η οποία έσπειρε αφάνταστο πανικό σε ολόκληρη την Αμερική. Επρόκειτο τότε για την εκπομπή αποσπασμάτων από το μυθιστόρημα του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς “Ο Πόλεμος των Κόσμων”, στο οποίο περιγράφεται, ως γνωστόν, η προσγείωση Αρειανών, με τον σκοπό να καταλάβουν τον πλανήτη μας. Η περιγραφή του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα ήταν τόσο συναρπαστική, ώστε εξελήφθη, όταν μεταδόθηκε στο ραδιόφωνο, ως πραγματικό ρεπορτάζ από γεγονότα που διαδραματίζονταν εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: «Υπάρχουν Εξωγήινοι και Είναι Ήδη Εδώ» είπε Πάμπλουτος Συνεργάτης της NASA

Κάτι ανάλογο ίσως θα συνέβαινε με τις ειδήσεις περί ιπτάμενων δίσκων κατά το έτος 1950, εάν το κοινό δεν έδειχνε αυτή τη φορά μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα. Τον Ιανουάριο του 1950, εν τούτοις, κυκλοφόρησαν έντονες φήμες στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ένα μυστηριώδες αερόπλοιο διέσχιζε τον ουρανό. Η φήμη αυτή εμφανίστηκε πρωτίστως στο περιοδικό “True” ως αληθής. Συγκεκριμένα, αναγραφόταν το εξής: “Για 175 χρόνια, ο πλανήτης Γη βρίσκεται υπό στενή και συστηματική παρακολούθηση από ζώντες ευφυείς παρατηρητές από άλλους πλανήτες”.

Μάλιστα, το εν λόγω άρθρο έτεινε να αποδείξει ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι μετέφεραν διαπλανητικούς κατασκόπους, οι οποίοι επιθυμούσαν να μελετήσουν τις συνήθειες της Γης. Εκατοντάδες εφημερίδες αναδημοσίευσαν την είδηση αυτή, ενώ πολλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί την εξαπέλυσαν στους αιθέρες. Οι επίσημες διαψεύσεις της Ουάσινγκτον είχαν ελάχιστο αποτέλεσμα. Οι περίεργες φήμες διαδίδονταν πριν από το άρθρο του περιοδικού “True”. Στο Λος Άντζελες, άλλωστε, φημολογούνταν ότι οι δοκιμές ρουκετών παρακολουθούνταν μυστικά από εξωγήινους παρατηρητές.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, ένα τεράστιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, σύμφωνα με τις επίμονες διαδόσεις, είχε συντριβεί και αναφλεγεί στο Νέο Μεξικό. Τα 15 μέλη του πληρώματός του κάηκαν, αλλά μερικά από τα όργανα του σκάφους παρέμειναν άθικτα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας δέκτης ασυρμάτου, ο οποίος μετέδιδε κατά διαλείμματα μηνύματα σε μια γλώσσα άγνωστη στη Γη.

Ενώ οι Αμερικανοί ειδήμονες μελετούσαν τα συντρίμμια, ένα δεύτερο αινιγματικό πτητικό μηχάνημα συνετρίβη σε γειτονική περιοχή. Και τα δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν ακαριαία, αλλά το ένα από τα δύο πτώματα ανασύρθηκε σε καλή κατάσταση για περαιτέρω εξέταση. Ο εξωγήινος επισκέπτης είχε ύψος 90 εκατοστά και έμοιαζε με πίθηκο. Το σώμα του μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα Ρόζενβαλντ στο Σικάγο, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς.

Κατά μια άλλη, όμως, θεωρία, οι 15 εξωγήινοι δεν είχαν σκοτωθεί μετά την πρόσκρουση του σκάφους τους πάνω στο έδαφος, αλλά περισυνελέγησαν ζωντανοί. Δε μιλούσαν ή ίσως δεν ήθελαν να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους. Όμως, ένας από αυτούς παρουσίασε έναν χάρτη του ηλιακού συστήματος και έδειξε τον δεύτερο πλανήτη από τον Ήλιο. Κατόπιν τούτου, οι διαπλανητικοί κρατούμενοι εγκλείστηκαν σε έναν θάλαμο, ο οποίος ήταν πλήρης με διοξείδιο του άνθρακα, όπως και η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Η Αεροπορία, πάντως, αρνούνταν να σχολιάσει το παραμικρό. Αρκέστηκε να επαναλάβει ότι οι φήμες ήταν ανυπόστατες και ότι θα παρακολουθούσε στενά κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που θα εμφανιζόταν στον αμερικανικό ουρανό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 19/01/1950 – strangepress.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Image by Karen Smits from Pixabay