Ίσως, τελικά, υλοποιήθηκε η ασύρματη ενέργεια του Νίκολα Τέσλα

Φανταστείτε να είστε σε θέση να ανάψετε μία ηλεκτρική συσκευή στην αυλή σας χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε μία μπαλαντέζα για την παροχή ρεύματος. Ή ακόμα φανταστείτε το σπίτι σας χωρίς καλώδια και κουτιά διακλάδωσης μέσα στους τοίχους.

Χάρη στους Ιάπωνες ερευνητές, αυτό το ουτοπικό σενάριο θα μπορούσε μια μέρα να γίνει πραγματικότητα.Χθες επιστήμονες από την Ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι, σε μια σειρά πειραμάτων που έγιναν ,κατάφεραν να μεταδώσουν ασύρματα ηλεκτρική ενέργεια σε μια σημαντική απόσταση.

Στα επιτυχημένα αυτά πειράματα χρησιμοποιήθηκαν μικροκύματα για να στείλουν 10 κιλοβάτ ηλεκτρικής ισχύος σε ένα στόχο που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την πηγή ενέργειας. Το ποσό ισχύος των 10 KW θεωρείται αρκετά αξιοπρεπή για να τροφοδοτήσει όλες τις συσκευές μίας τυπικής οικιακής κουζίνας.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ερευνητές της Mitsubishi Heavy Industries λένε μετά την κάλυψη της απόστασης των 500 μέτρων, τα 10 killowatts τροφοδότησαν με επιτυχία και άναψαν φώτα LED.

Δείτε την συνέχεια από το ελληνικό κανάλι Lab of Datum:

Ισως Υλοποιήθηκε Η Ασύρματη Ενέργεια Του Νικόλα Τέσλα / Image by PIRO4D from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.