βράχος με σκάλες που οδηγούν στην κορυφή ενός πέτρινου ερωτηματικού που το χτυπάει κεραυνός
Image by Sergey Nivens from depositphotos

Η αναζήτηση της αλήθειας

Τι σημαίνει αναζήτηση της αληθείας; Ποια είναι η αλήθεια; Πόσοι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια; Αξίζει να αναζητάμε την αλήθεια; Μήπως δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια; Μηπως υπάρχουν βαθμίδες αλήθειας; Πόση αλήθεια αντέχουμε; Αυτό τα ερωτήματα μπορούν να τεθούν ως τροφή για σκέψη όπως άλλωστε είναι και ο σκοπός του συγκεκριμενου βίντεο.

Ως ένα παρεμφερές αλλά από άλλη, διαφορετική οπτική γωνία, θέμα είναι και ό,τι έχει να κάνει με την Πραγματικότητα: Ποιά είναι η Αληθινή Φύση της.

Η πραγματικότητα και η αλήθεια, είναι πράγματα υποκειμενικά. Είναι δύσκολο να απαντηθούν κι έτσι προκειμένουν να βρεθεί μία λύση, οι άνθρωποι “αναγκάζονται” να σκαρώσουν περιγραφικές ιστορίες για να περιγράψουν τον κόσμο μας αλλά και διάφορα γεγονότα που μπορεί να συμβαίνουν μέσα σε αυτόν.

Αυτές οι ιστορίες που φτιάχνουν οι άνθρωποι προκειμένου να εξηγήσουν την φύση κάποιων αφηρημένων αλλά υπαρκτών πραγμάτων, εφόσον επικρατήσουν μπορούν να διαμορφώσουν απόψεις μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν ισχύουν. Στο διάστημα αυτό, ο άνθρωπος είναι σε μια συνεχή αναζήτηση της Αλήθειας.

Δείτε, όμως, το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί από το ελληνικό κανάλι Katerina Kostaki Official:

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΗ (15-10-2019)

Image by Sergey Nivens from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.