Υπερβόρειοι: Μία αρχαία εξωγήινη φυλή “παρούσα” στη Γη έως σήμερα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπερβορεία ως περιοχή και Υπερβόρειοι ως οι κάτοικοι της περιοχής αυτής. Πρόκειται για ονομασίες που προέρχονται από την ελληνική μυθολογία και θα μπορούσαν να σημαίνουν, “πέρα από τον Βορά”, “πάνω από τον Βορά”, “πέρα από τον Βόρειο Πόλο”, “πάνω από τον Βόρειο Πόλο”, “πέρα ή πάνω από τον Βόρειο Άνεμο”.

Ερμηνείες που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το τι μπορεί να εννοούσαν οι αρχαίοι μυθογράφοι, αλλά με το πως το αντιλαμβάνονται οι σύγχρονες προσπάθειες ερμηνείας. Όλοι, όμως, συμφωνούν ότι στην σημερινή γεωγραφία της Γης, η περιοχή των Υπερβορείων θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου στον Βορά, κοντά ή γύρω από τον Βόρειο Πόλο.

Φυσικά, τόσο οι Υπερβόρειοι όσο και η Υπερβορεία, θεωρείται μία μυθική πόλη, η οποία υπήρξε μόνο στην φαντασία των αρχαίων, όπως η Ατλαντίδα και η Λεμουρία. Κατά συνέπεια, για τους σκεπτικιστές, ό,τι εξετάζεται στην συνέχεια θα μπορούσε άνετα να αποτελεί μία νεομυθολογική προσέγγιση και τίποτε περισσότερο. Για τους υπόλοιπους, ίσως, να αποτελούν ενδείξεις μία άγνωστης πραγματικότητας ενός άγνωστου παρελθόντος που, όμως, θα μπορούσε να αγγίζει και το “σήμερα”.

Φαίνεται πως, ίσως, δεν ήταν μόνο οι Έλληνες που αναφέρθηκαν στους Υπερβόρειους. Υπάρχει ενδεχόμενο πως και άλλες πηγές δίνουν κάποιες πληροφορίες για έναν πολιτισμό που ζούσε σε αυτές τις βόρειες περιοχές, χωρίς να είναι πάντα βέβαιο ότι “δείχνουν” τον ίδιο αρχαίο ή έστω μυθικό πολιτισμό.

Αν πράγματι αυτός ο πολιτισμός έχει περιγραφεί και από άλλους, τότε μαθαίνουμε πως οι Υπερβόρειοι ήταν αρκετά ψηλοί, με γαλάζια μάτια, είχαν ξανθιά μαλλιά και πολύ λευκό δέρμα. Η κοινωνία τους ήταν πολύ καλά οργανωμένη με συνεχή εξέλιξη, με ιδιαίτερη αγάπη στις τέχνες και τις επιστήμες. Με αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο, καθώς είχαν αναπτύξει σχέσεις με λαούς πέραν της δικής τους φυλής.

Το DNA τους πρέπει να ήταν τέτοιο που μάλλον δεν γνώριζε ούτε γήρας ούτε ασθένεια. Καλλιεργούσαν το πνεύμα και την καρδιά. Ήταν πολύ ψυχικά όντα. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι Υπερβόρειο είναι ένας μακρόβιος λαός που ζει 14.000.000 χρόνια.

Υπάρχει ένα παράδοξο σε αυτό το υπέροχο βασίλειο: Ενώ θεωρητικά βρισκόταν κάπου στις βόρειες περιοχές του πλανήτη μας, οι οποίες σήμερα ξέρουμε ότι είναι κρύες και παγωμένες, τότε, τα χρόνια εκείνα, επικρατούσε αιώνια άνοιξη και ο Ήλιος έλαμπε 24 ώρες την ημέρα.

Ένα άλλο περίεργο, είναι πως ενώ όλοι όσοι ήξεραν που βρισκόταν η Υπερβορεία, ήταν σχεδόν αδύνατο να φτάσουν εκεί, γιατί αυτή η περιοχή προστατεύονταν από τεράστια διαφανή τείχη πάγου. Ακόμα και όσοι τα κατάφερναν, το είχαν επιτύχει με μέσα μεταφοράς τα οποία δεν ήταν συμβατικά, δηλαδή από εκείνα που χρησιμοποιούσε ο πολύς κόσμος. Υπήρχε αρκετά εξελιγμένη φρούρηση και εξειδικευμένη ασφάλεια που δεν επέτρεπε την είσοδο σε όποιον δεν τα διέθετε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ήταν μία φυλή που ζούσε ειρηνικά, χωρίς πόλεμο και, κυρίως, χωρίς να συμμετέχει σε άλλους πολέμους ή να βάζει “φιτίλια” για να φουντώσουν πόλεμοι σε αλλοδαπές περιοχές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Εξαίρεση σε αυτό, είναι οι Γρύπες με τους οποίους βρίσκονταν σε διαρκή αμυντικό πόλεμο, επειδή απειλούσαν ν’ αρπάξουν τον χρυσό της χώρας τους.

Λέγεται ότι κατασκεύασαν υπόγειες σήραγγες σε διάφορες ηπείρους και είχαν πρόσβαση σε σημεία από τα οποία αντλούσαν ενέργεια ή/και ό,τι χρησιμοποιούσαν την ενέργεια αυτή, ότι την αξιοποιούσαν και την μετέτρεπαν σε θετική για τα όντα του πλανήτη, ή ακόμα σε ένα είδος ελεύθερης ενέργειας. Μάλιστα, υπάρχουν σύγχρονοι ισχυρισμοί ότι κάπου σε αυτές τις σήραγγες υπάρχουν Πύλες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρονται σε άλλα μέρη, ακόμα και πέραν της Γης.

Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι Υπερβόρειοι είναι πολύ πιθανόν να συνυπήρξαν για κάποιο χρονικό διάστημα με τον ισχυρό πολιτισμό της Ατλαντίδας, της Λεμουρίας και των αρχαιότερων Ελλήνων, την εποχή που ο Απόλλωνας είχε πολλές επαφές μαζί τους, μάλιστα, ανταλλάσσοντας πολλές γνώσεις.

Υποστηρίζεται ότι η Υπερβορεία δεν είναι ένας θρύλος, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, δεν χάθηκε. Μετά τον καταποντισμό της Ατλαντίδας είναι πολύ πιθανόν να φρόντισαν να ζήσουν κάπου μέσα στην Γη, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει μόνο ακολουθώντας τις υπόγειες σήραγγες που κατασκεύασαν. Ήταν ήδη προετοιμασμένοι να μετακομίσουν στο εσωτερικό του πλανήτη. Ίσως, να βρίσκονται κάπου υπέρ του Βορά, δηλαδή πάνω από τον Βορά, ουσιαστικά σε μία πολιτεία που δεν “πατάει” στην Γη, αλλά ίπταται πάνω από αυτήν.

Είναι πολύ πιθανόν, ως εικασία, κάποιο μέρος των απογόνων που έμειναν και επέζησαν στην επιφάνεια, ή που ήρθαν στην επιφάνεια, με την πάροδο του χρόνου, στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας μας, να προσαρμόστηκαν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, οπότε και αναμείχθηκαν με κατοίκους διαφορετικών περιοχών του πλανήτη.

Ίσως, το μόνο γνωστό σημείο που συνδέει το “τότε” με το “σήμερα”, τον μύθο με την ιστορία, να είναι η επίσκεψη του υπερβόρειου Άβαρη στον Πυθαγόρα, κατά κάποιον τρόπο για να “μαθητεύσει”, όπως αναφέρει ο Ιάμβλιχος, ενώ μέχρι κάποια εποχή δεν έπαψαν και τα πάρε-δώσε που είχαν με την Δήλο, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.

Εάν και εφόσον θα μπορούσε να αληθεύει μία τέτοια πληροφορία, τότε, ενδεχομένως θα μπορούσε να στηριχτεί η υπόθεση ότι οι Υπερβόρειοι εξακολουθούν να υπάρχουν κάπου στον πλανήτη μας, μέσα ή πάνω από αυτόν.

Εάν κάποιες από τις παραπάνω αναφορές θα μπορούσαν να έχουν έστω κάποια ψήγματα αλήθειας, ξεπερνώντας το ταμπού του “παραμυθιού”, δεν θα αποκλείαμε την πιθανότητα οι Υπερβόρειοι να είναι μία εξωγήινη φυλή, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει από το απώτατο παρελθόν, έως και σήμερα.

diadrastika.com

Φωτογραφία: Reinhold Silbermann από το Pixabay