Μήνυμα από εξωγήινη βάση σε κομήτη κατέγραψε η NASA

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ο περιοδικός κομήτης 67P/Churyumov–Gerasimenko, ο οποίος ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 6,45 χρόνια, έχει γίνει διάσημος τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της αποστολής Rosetta, μέσω της οποίας έγινε προσεδάφιση του σκάφους Φίλαι (Philae), κάπου στην επιφάνειά του, για πρώτη φορά, στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα παράξενα καθώς ορισμένοι ανεξάρτητοι ερευνητές των UFOs είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει μία συγκάλυψη γύρω από αυτό το θέμα, ενώ παράλληλα ισχυρίζονται ότι έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ένα από αυτά είναι ότι ο 67P εκπέμπει κάποια σήματα, τύπου ραδιοφωνικών μεταδόσεων, τα οποία έχουν καταγραφεί από την NASA και την ESA.

Σίγουρα, η NASA σε συνεργασία με την ESA, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, δεν ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια για ένα ταξίδι που ξεπερνάει την δεκαετία ωσότου φτάσει εκεί, μόνο και μόνο για να πάρει μερικές κοντινές φωτογραφίες και δείγμα πάγου από την επιφάνεια ενός ασήμαντου βράχου, διαμαρτύρεται ο γνωστός ουφολόγος Scott Waring από το ufosightingsdaily.com, σύμφωνα με την theguardian.com. Ήξεραν από πριν που πήγαιναν και για ποιο λόγο. Ο λόγος ήταν ότι είχαν από παλιά αντιληφθεί κάποια σήματα εκεί, ισχυρίζονται ουφολόγοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η βρετανική metro.co.uk ο Nigel Watson, συγγραφέας του Haynes UFO Investigations λέει ότι υπάρχουν πέντε κύριες «θεωρίες» ως προς το ποιος μπορεί να είναι ο βράχος, στην πραγματικότητα. Δηλαδή, στην πραγματικότητα των ουφολόγων. Διότι στην πραγματικότητα της NASA δεν είναι παρά ένας από τα εκατομμύρια βράχων που κινούνται χωρίς σκοπό στο διαστημικό χώρο.

Για τους ερευνητές UFO, αυτές οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις, αποτελούν απόδειξη ότι εκπέμπεται άγνωστου είδους μετάδοση από μια εξωγήινη δομή, ενδεχομένως εγκατεστημένη μέσα στον βράχο – ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν και ορατά στοιχεία, όπως κάποιου τύπου εξωγήινες κεραίες, οπότε και ελήφθησαν από τον διαστημικό ανιχνευτή της NASA. Επινόησα, λοιπόν, μία ιστορία φαντασίας για όλο αυτό:

Το μήνυμα για το γενικό πληθυσμό της Γης

Όταν το Philae προσγειώθηκε στον τεράστιο βράχο, οι αισθητήρες του αναμετάδωσαν στη Γη πως μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, μακριά του, υπήρχαν δύο ακόμη διαστημικοί καθετήρες γαντζωμένοι στην επιφάνειά του – και ήταν αυτοί που έκαναν κάποιους ουφολόγους να πιστέψουν πως υπήρχαν εξωγήινες κατασκευές επάνω του. Στην πραγματικότητα ο ένας ήταν ρωσικός και ο άλλος γιαπωνέζικος που είχαν φτάσει και προσεδαφιστεί, περίπου μόλις ένα χρόνο νωρίτερα από το Philae. Οι αρμόδιοι της αποστολής Rosetta δεν ξαφνιάστηκαν, καθώς ήδη γνώριζαν για αυτές τις προσεγγίσεις, απλά δεν τους άρεσε που ήρθαν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι προηγήθηκαν.

Το ευτύχημα για τη NASA ήταν πως, τόσο ο ρωσικός όσο και γιαπωνέζικος, λειτουργούσαν. Μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες εκπομπές από το Philae, οι ειδικά εκπαιδευμένοι χάκερς απομόνωσαν τους αλγόριθμους από τους δύο ανταγωνιστές ώστε να καταφέρουν να μπουν στα συστήματά τους προκειμένου να μάθουν τι πληροφορίες συγκέντρωναν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Βέβαια, πάντα είχα στο μυαλό τους, ότι τα δεδομένα που θα υπέκλεπταν μπορεί να ήταν ήδη κατασκευασμένα για να τους μπερδέψουν.

Το συμπέρασμα που βγήκε αργότερα, μήνες μετά την επεξεργασία τους, ήταν πως ο κομήτης 67P, ουσιαστικά λειτουργούσε ως ένα είδος εξωγήινου ραντάρ, κατά πάσα πιθανότητα μη επανδρωμένου, το οποίο έκανε μία ιδιαίτερα ακριβέστατη χαρτογράφηση των περιοχών που ταξίδευε. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τα υποκλεμμένα στοιχεία, ήταν πως δημιουργούσε και καθόριζε διαδρομές που θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα οποιοδήποτε διαστημόπλοιο από άλλα συστήματα αστεριών, προκειμένου να αποφεύγει επικίνδυνες διαδρομές. Ωστόσο, ο κομήτης δεν έκανε μόνο αυτό.

Ο τρόπος που έκανε τις εκπομπές, ήταν κάποιο είδος αριθμητικής ήχων και γεωμετρίας του φωτός, πολύ καλά συνδυασμένα μεταξύ τους που, όμως, ανάμεσά τους υπήρχαν και πληροφορίες κατάστασης εκτός από πληροφορίες χαρτογράφησης. Δηλαδή, για παράδειγμα, περιέγραφε πως ήταν ο πλανήτης Άρης, το περιβάλλον του, αν υπήρχε χλωρίδα, πανίδα και σε τι νοητική κατάσταση βρισκόταν η ζωή που υπήρχε σε αυτόν. Κι όλα αυτά, από εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι ειδικοί στην αποκρυπτογράφηση της NASA επικεντρώθηκαν περισσότερο σε ότι αφορούσαν τις περιγραφές για τον πλανήτη μας, καθώς μπορούσαν να κάνουν σύγκριση αυτών που κατέγραψαν με εκείνα που διέθεταν οι ανταγωνιστές που προηγήθηκαν. Ύστερα από αρκετούς μήνες ανάλυσης, αποκωδικοποίησης και σύγκρισης, διαπίστωσαν πως ο Κομήτης 67P, πράγματι εξέπεμπε εκατομμύρια ακριβέστατων δεδομένων σε άγνωστο παραλήπτη. Εκείνο, όμως, που τους έκανε εντύπωση ήταν η περιγραφή για την νοητική κατάσταση των ανθρώπων.

Τόσο η δική τους μελέτη, όσο των Ρώσων και των Ιαπώνων – με ελάχιστες διαφορές στη μετάφραση – κατέληγε πως “στο γενικό σύνολο του πληθυσμού υπάρχει οικονομική και κοινωνική σύγχυση που προκαλείται με νοητικά τεχνάσματα από εκείνους που κυβερνούν, οι οποίοι κυβερνήτες το κάνουν επίτηδες ή παρασύρονται από άλλους για να το κάνουν, προκειμένου να αυξήσουν τον έλεγχο του πληθυσμού, ενός πληθυσμού που υποψιάζεται αλλά αδιαφορεί, ίσως, επειδή είναι διαιρεμένος σε ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα.”

Όλες οι πληροφορίες κρίθηκαν ως απόρρητες, όμως η τελευταία πήρε την υψηλότερη διαβάθμιση που υπήρχε και στάλθηκε μόνο σε μία ειδική Υπηρεσία Ψυχολογίας της Μάζας η οποία δεν υπήρχε επίσημα. Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι της NASA άρχισαν να εξετάζουν τα δεδομένα που θα έπαιρναν σε ό,τι αφορούσε τη Σελήνη και, φυσικά, για όλους τους άλλους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος.

diadrastika / Image by Willgard Krause from Pixabay