Οι δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν γη μακριά από τις ακτές. Ξέρουν κάτι παραπάνω που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εύθραυστη ζωή στον πλανήτη μας φαίνεται να απειλείται από πολλά και διάφορα μέτωπα, όπως είναι για παράδειγμα η ρύπανση, καθώς και πολλά άλλα πράγματα που προκαλεί ασταμάτητα ο ίδιος ο άνθρωπος – και ακόμα επιτρέπουν οι κυβερνήσεις.

Ωστόσο, υφίστανται ακόμα διάφορες απειλές, οι οποίες φαίνεται να είναι έξω και πέρα από τον έλεγχο της ανθρωπότητας, όπως για παράδειγμα η πιθανότητα μιας σοβαρής πολικής μετατόπισης, η πτώση ενός αστεροειδούς, μία γενική πλημμύρα ή ένας νέος κατακλυσμός, καθώς και πολλές άλλες κοσμικές απειλές που, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να αποδειχτούν μοιραίες.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο δείχνει πως θα είναι η Γη όταν λιώσουν οι πάγοι από παντού

Αν και η ανθρωπότητα προφανώς δεν να είναι ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστροφές, φαίνεται πως υπάρχουν λίγοι άνθρωποι, οι οποίοι διαθέτουν το προνόμιο να φτιάξουν σχέδια διαφυγής τους, είτε μιας ενισχυμένης προφύλαξής τους. Αυτό γίνεται φανερό πως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Ένα άρθρο από το Forbes (αρχείο), στις αρχές του 2017, το οποίο ακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο, δείχνει πως υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αγοράζουν γη με γεωργικές εκτάσεις στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό, δεν θα ήταν περίεργο, αν οι τοποθεσίες που προτιμούν, δεν ήταν πολύ μακριά από τις ακτές, μακριά από τις θάλασσες, μακριά από τους ωκεανούς.

Φαίνεται σαν η προτίμησή τους αυτή να δείχνει την τάση πως υπάρχει μία πρόθεση για μια προετοιμασία ώστε να μπορούν ξεφύγουν σε περίπτωση αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

Τέτοιες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, το Ουαϊόμινγκ και το Τέξας, όπου δημοφιλείς δισεκατομμυριούχοι, αγοράζουν γη, εκατομμύρια στρέμματα, με πολλούς από αυτούς να έχουν τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη έτοιμα να αναχωρήσουν, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο ανώτερος συνεργάτης του Forbes, ο Jim Dobson ρωτά ευθέως:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Με όλη αυτή τη γνώση της μελλοντικής χαρτογράφησης, γνωρίζουν οι οικονομικοί ηγέτες του κόσμου κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς;»

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ερώτηση, η απάντηση της οποίας ενδεχομένως να έχει δύο σκέλη.

Το ένα σκέλος θα μπορούσε να βασίζεται σε επιστημονικές πληροφορίες που δίνουν πιθανότητες σε κάποια επικείμενη καταστροφή, αλλά παραμένουν εμπιστευτικές μεταξύ της ελίτ και το δεύτερο θα μπορούσε να είναι κάποιες προφητείες.

Το Forbes σημειώνει δύο σύγχρονους προφήτες, τον φουτουριστή Gordon-Michael Scallion και τον ψυχικό Edgar Cayce, γνωστός και ως «Ο Κοιμώμενος Προφήτης» που πέθανε το 1945. Και οι δύο προέβλεψαν ότι μια επερχόμενη αλλαγή στους πόλους θα οδηγούσε σε καταστροφές. Μάλιστα, ο πρώτος ανέπτυξε μελλοντικούς χάρτες του πλανήτη, δείχνοντας τις ακραίες αλλαγές στις ηπείρους καθώς μια Μεγάλη Πλημμύρα θα αφήνει τα σημάδια της επάνω στη Γη.

Πέρα, όμως από τις προφητείες οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές καταστροφές, όπως μια πιθανή πολική μετατόπιση ή αναστροφή. Μια έκθεση από το Science Alert (αρχείο) σημειώνει ότι ο μαγνητικός βορράς της Γης μετατοπίζεται με σχετικά γρήγορο ρυθμό: 30 μίλια το χρόνο.

«Είναι μια μικρή αλλαγή για τους περισσότερους από εμάς – αισθητή μόνο σε άτομα που προσπαθούν να πλοηγηθούν με μεγάλη ακρίβεια κοντά στην Αρκτική. Ωστόσο, η ασταμάτητη μετατόπιση του βόρειου μαγνητικού πόλου υποδηλώνει ότι κάτι περίεργο – και πιθανώς ισχυρό – συμβαίνει βαθιά μέσα στη Γη. Μόνο ιχνηλατώντας το, λέει ο γεωφυσικός Phil Livermore του Πανεπιστημίου Leeds, θα μπορούν οι επιστήμονες να καταλάβουν τις συμβαίνει», αναφέρει σε ένα σημείο του το άρθρο.

Και, φυσικά, δεν είναι μόνο οι πόλοι, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διάφορα.

Άραγε, οι δισσεκατομμυριούχοι αγοράζουν γη, τεράστια στρέμματα γης, μακριά από τις ακτές, βάσει προφητειών, εμπιστευτικών πληροφοριών, ή βάσει επιστημονικών δεδομένων και ενδείξεων; Ξέρουν κάτι παραπάνω;

Μπορεί και να μην ξέρουν τίποτα. Λεφτά έχουν και σίγουρα δεν θα τα τσιγκουνευτούν προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Εξάλλου η αγορά γης, ήταν, είναι και θα είναι πάντα μία επιτυχημένη επένδυση.

diadrastika.com / Image by 733215 from Pixabay