αιθερικό σώμα
Image by Lightworker from depositphotos

Αιθερικό Σώμα. Εξερευνώντας τα Μυστικά του
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις αόρατες πτυχές της ύπαρξής μας; Πέρα από το φυσικό μας σώμα βρίσκεται ένα βασίλειο ενέργειας και ζωτικότητας γνωστό ως αιθερικό σώμα. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εμβαθύνουμε στα μυστικά και τα μυστήρια του αιθερικού σώματος, θα αποκαλύψουμε τη θέση του, θα κατανοήσουμε τη λειτουργία του και θα εξερευνήσουμε τα στοιχεία που περιλαμβάνει.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι καθώς ξεκλειδώνουμε τα μυστικά του αιθερικού σώματος στον άνθρωπο.

Αιθερικό Σώμα. Ένας περίπλοκος ιστός ενέργειας

Σύμφωνα με τις εσωτερικές φιλοσοφίες, το αιθερικό σώμα, που συχνά αναφέρεται ως το ζωτικό σώμα ή το ενεργειακό σώμα, είναι ένας περίπλοκος ιστός ενέργειας που περιβάλλει και διαπερνά κάθε κύτταρο, όργανο και ιστό στο φυσικό μας σώμα.

Διαβάστε επίσης: Τα Ενεργειακά Σώματα του Ανθρώπου και η Αύρα

Είναι το ενεργειακό σχέδιο που διαμορφώνει και συντηρεί τη φυσική μας μορφή. Ενώ είναι αόρατο με γυμνό μάτι, το αιθερικό σώμα θεωρείται η γέφυρα ανάμεσα στο φυσικό και το πνευματικό βασίλειο.

Εντοπίζεται ακριβώς πέρα ​​από το φυσικό σώμα και εκτείνεται περίπου δύο με τέσσερα εκατοστά πέρα ​​από την επιφάνεια του δέρματος. Ακολουθεί τα περιγράμματα του φυσικού μας σώματος, αντικατοπτρίζοντας το σχήμα και τη δομή του.

Αν και μοιράζεται ομοιότητες με το φυσικό μας σώμα, το αιθερικό σώμα αποτελείται από μια πιο εκλεπτυσμένη και λεπτή ενέργεια. Η θέση του είναι μεταξύ φυσικού σώματος και του, επίσης, αόρατου Συναισθηματικού.

Λειτουργεί ως ένας ενεργητικός αυτοκινητόδρομος

Το αιθερικό σώμα δρα ως ζωτική δύναμη ζωής που ζωντανεύει το φυσικό μας σώμα.

Λειτουργεί ως ένας ενεργητικός αυτοκινητόδρομος, διευκολύνοντας τη ροή της πράνα ή της ενέργειας της ζωτικής δύναμης σε όλη την ύπαρξή μας. Αυτή η ροή ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία μας.

Τυχόν μπλοκαρίσματα ή ανισορροπίες στο αιθερικό σώμα μπορεί να εκδηλωθούν ως σωματικές, συναισθηματικές ή ψυχικές παθήσεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το Αιθερικό σώμα είναι το σχέδιο πάνω στο οποίο σχηματίζεται το φυσικό μας σώμα. Κρατάει τους κώδικες και τα πρότυπα που καθοδηγούν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της φυσικής μας μορφής.

Στοιχεία του Αιθερικού Σώματος

Το αιθερικό σώμα συνεργάζεται με πολλά βασικά συστατικά, καθένα από τα οποία παίζει μοναδικό ρόλο στη διατήρηση της ζωτικότητας και της ενεργειακής μας ισορροπίας. Ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία του Αιθερικού Σώματος:

Τσάκρα: Πρόκειται για περιστρεφόμενα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού καναλιού του αιθερικού σώματος. Ρυθμίζουν τη ροή της ενέργειας σε όλο το σύστημά μας και αντιστοιχούν σε διάφορες πτυχές της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής μας ευεξίας.

Διαβάστε επίσης: Τσάκρα. Τα ενεργειακά κέντρα στο ανθρώπινο σώμα

Μεσημβρινοί: Αυτά τα ενεργειακά μονοπάτια διασχίζουν το αιθερικό σώμα, μεταφέροντας ζωτική ενέργεια ζωτικής δύναμης. Οι μεσημβρινοί συνδέουν διάφορα όργανα και συστήματα εξασφαλίζοντας μια αρμονική ροή ενέργειας σε ολόκληρη την ύπαρξή μας.

Αύρα: Η αύρα είναι ένα ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει και περιβάλλει το αιθερικό σώμα. Αποτελείται από πολλά στρώματα, που αντανακλούν τη συναισθηματική, διανοητική και πνευματική μας κατάσταση. Η αύρα λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, φιλτράροντας και αλληλεπιδρώντας με τις ενέργειες του περιβάλλοντος.

Κουνταλίνι: Με βάση τις διδασκαλίες, το αιθερικό σώμα γίνεται το πρώτο σκαλί για την ανέλιξη της Κουνταλίνι: το κουλουριασμένο φίδι μέσα μας.

Διατήρηση ισορροπίας και αρμονίας

Για την προώθηση της βέλτιστης υγείας και ευεξίας, είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση ισορροπίας και αρμονίας του αιθερικού μας σώματος.

Πρακτικές όπως ο διαλογισμός, η ενεργειακή θεραπεία, η γιόγκα και το τάι τσι μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων και στην αποκατάσταση της ελεύθερης ροής ενέργειας.

καλλιέργεια του αιθερικού μας σώματος μέσω θετικών σκέψεων, ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και μιας υγιεινής διατροφής συμβάλλει επίσης στη συνολική ζωτικότητά του.

Η γραμμή της «εξέλιξης deva»

Πληροφοριακά, σύμφωνα με θεοσοφικές διδασκαλίες και του κινήματος της Νέας Εποχής, οι πλανήτες και τα άστρα διαθέτουν αιθερικό σώμα το οποίο αποτελείται από όντα ή Ντέβας, ένα είδος πνευματικών δυνάμεων – μερικοί τα αποκαλούν αγγέλους.

Τα όντα αυτά θεωρείται ότι βοηθούν στο να καθοδηγούν τη λειτουργία των διαδικασιών της φύσης όπως η διαδικασία της εξέλιξης και της ανάπτυξης των φυτών. Λέγεται επίσης ότι τα πνεύματα της φύσης, τα στοιχειά και οι νεράιδες, βρίσκονται σε αυτή τη γραμμή της «εξέλιξης deva» της πνευματικής ανάπτυξης.

Ένα μονοπάτι αυτο-ανακάλυψης

Η εξερεύνηση του αιθερικού σώματος αποκαλύπτει τη διασύνδεση των φυσικών, συναισθηματικών και πνευματικών πλευρών μας. Η κατανόηση της θέσης, της λειτουργίας και των στοιχείων του μας παρέχει πολύτιμες γνώσεις για την περίπλοκη λειτουργία της ύπαρξής μας.

Αναγνωρίζοντας και φροντίζοντας το αιθερικό μας σώμα, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τη δυνατότητα για αυξημένη ζωτικότητα, ισορροπία και γενική ευημερία στη ζωή μας. Αγκαλιάστε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι και ξεκινήστε ένα μονοπάτι αυτο-ανακάλυψης, καθώς κάνετε μια βουτιά στον υπερβατικό κόσμο του αιθερικού σώματος.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από wikipedia.org
diadrastika / Image by Lightworker from depositphotos.com