Τι είναι Αρνητική Συγκομιδή και Μετενσάρκωση
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει με την ενέργειά μας αφού πεθάνουμε; Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν οντότητες που τρέφονται με αυτήν, οπότε και έχουμε αρνητική συγκομιδή ή ακόμα και αρνητική μετενσάρκωση.

Αν ισχύουν αυτά, άραγε, υπάρχει όμως τρόπος να αποφευχθεί αυτή η μοίρα; Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε την έννοια της αρνητικής συγκομιδής μετενσάρκωσης και θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε ενδεχομένως να τα αποφύγουμε.

Τι είναι η αρνητική συγκομιδή

Η ιδέα των οντοτήτων που τρέφονται με την ενέργειά μας μετά το θάνατο μπορεί να ακούγεται σαν κάτι βγαλμένο από ταινία τρόμου, αλλά για κάποιους, είναι μια πολύ πραγματική ανησυχία.

Αυτές οι οντότητες λέγεται ότι έλκονται από την αρνητική ενέργεια και μπορούν να κολλήσουν στις ψυχές μας αφού πεθάνουμε, οδηγώντας σε μια αρνητική συγκομιδή της ενέργειάς μας.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος και η Σήραγγα του Φωτός

Αυτή η έννοια είναι βαθιά ριζωμένη σε διάφορες πνευματικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, και ενώ μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο σε κάποιους, άλλοι το παίρνουν πολύ σοβαρά.

Τρόπος να αποφευχθεί

Άραγε, υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτή η αρνητική συγκομιδή;

Αν και δεν υπάρχει οριστική απάντηση, υπάρχουν βήματα που μπορούμε να λάβουμε για να το αποτρέψουμε. Ένας τρόπος είναι να επικεντρωθούμε στην καλλιέργεια θετικής ενέργειας σε όλη μας τη ζωή.

Με την εξάσκηση της καλοσύνης, της συμπόνιας και της αγάπης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια θετική ενέργεια που μπορεί να απωθήσει τυχόν αρνητικές οντότητες μετά το θάνατο.

Επιπλέον, ορισμένοι πιστεύουν ότι η διατήρηση μιας ισχυρής πνευματικής σύνδεσης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ενέργειάς μας από τη συγκομιδή με αρνητικό τρόπο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μέσω καθαρισμού και προστασίας

Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να αποφευχθεί η αρνητική συγκομιδή είναι μέσω της πρακτικής καθαρισμού και προστασίας της ενέργειας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές όπως θυμιάματα, οπτικοποίηση και καθαρισμό ενεργειακών ορίων.

Καθαρίζοντας και προστατεύοντας τακτικά την ενέργειά μας, μπορεί να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τυχόν αρνητικές οντότητες που επιδιώκουν να τραφούν με αυτήν μετά θάνατον – η ακόμα και εν ζωή.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακά Βαμπίρ: Πώς να τα Σταματήσετε να Ρουφάνε την Ενέργειά σας

Επιπλέον, ορισμένοι πιστεύουν ότι το να έχουμε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης αγαπημένων προσώπων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία της ενέργειάς μας μετά το θάνατο.

Περιβάλλοντας τον εαυτό μας με θετικούς και στοργικούς ανθρώπους, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης που μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση και την προστασία της ενέργειάς μας στη μετά θάνατον ζωή.

Ισχύει ή όχι;

Τελικά, η έννοια της αρνητικής συγκομιδής και των οντοτήτων που τρέφονται με την ενέργειά μας μετά το θάνατο είναι μια περίπλοκη και βαθιά προσωπική πεποίθηση. Το αν ισχύει ή όχι είναι θέμα ατομικής πίστης και ερμηνείας.

Ωστόσο, εστιάζοντας στην καλλιέργεια θετικής ενέργειας, στην εξάσκηση της ενεργειακής εκκαθάρισης και προστασίας και περιβάλλοντας τους εαυτούς μας με μια υποστηρικτική κοινότητα, είναι πιθανό να είμαστε σε θέση να αποφύγουμε την αρνητική συγκομιδή της ενέργειάς μας μετά το θάνατο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές είναι απλώς πιθανότητες και ότι η αληθινή φύση του τι συμβαίνει στην ενέργειά μας αφού πεθάνουμε παραμένει μυστήριο.

Αρνητική Μετενσάρκωση

Έχετε ακούσει ποτέ την έννοια της αρνητικής μετενσάρκωσης; Θα το θέσω αλλιώς: Είναι η μετενσάρκωση ατομική επιλογή ή παρασυρόμαστε από έναν άγνωστο φορέα που μας οδηγεί τυχαία; Αν συμβαίνει το δεύτερο, μπορεί αυτός ο φορέας να μας οδηγεί σε αρνητική συγκομιδή μέσω της μετενσάρκωσης;

Διαβάστε επίσης: Οι επιθέσεις που δέχεται η ψυχή πριν βγει από το σώμα

Η μετενσάρκωση ήταν ένα θέμα γοητείας και συζήτησης για αιώνες. Η ιδέα ότι οι ψυχές μας υφίστανται πολλαπλές ζωές, αναγεννημένες σε διαφορετικά σώματα και βιώνοντας διάφορες ζωές, είναι μια ιδέα που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών. Αλλά ένα ερώτημα που ανακύπτει συχνά είναι αν η μετενσάρκωση είναι μια ατομική επιλογή ή αν απλώς μας οδηγεί κάποιος άγνωστος φορέας.

Μια προσωπική απόφαση

Μερικοί πιστεύουν ότι η μετενσάρκωση είναι μια προσωπική απόφαση, ότι επιλέγουμε την επόμενη ζωή μας με βάση τις πράξεις και τις εμπειρίες μας σε προηγούμενες ζωές.

Αυτή η ιδέα υποδηλώνει ότι έχουμε κάποιο επίπεδο ελέγχου πάνω στο πεπρωμένο μας και ότι η ψυχή μας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις συνθήκες και τα μαθήματα που θα συναντήσουμε στην επόμενη ζωή μας.

Είναι μια ενδυναμωτική σκέψη, καθώς υπονοεί ότι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και να αναπτυχθούμε από τα λάθη και τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης, άγνωστης δύναμης

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η μετενσάρκωση δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά μάλλον αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης, άγνωστης δύναμης ή φορέα.

Αυτή η προοπτική υποδηλώνει ότι οι ψυχές μας καθοδηγούνται ή οδηγούνται από κάποια μεγαλύτερη δύναμη και ότι οι συνθήκες της μετενσάρκωσής μας καθορίζονται από αυτή τη δύναμη και όχι από τη δική μας βούληση.

Διαβάστε επίσης: Τα ερπετοειδή ξερογλύφονται για τις ψυχές μας. Ο Πλάτωνας ήξερε πως να ξεφύγουμε

Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι τόσο παρήγορη όσο και ανησυχητική, καθώς υπονοεί ότι υπάρχουν δυνάμεις που δρουν πέρα ​​από την κατανόησή μας που επηρεάζουν την πορεία της ζωής μας. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό ο κακόβουλος φορέας να μας οδηγεί σε αρνητική συγκομιδή.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σαφές και χειροπιαστό. Μόνο πληροφορίες από μερικές εμπειρίες, λαογραφίες και θρύλους, καθώς και πληροφορίες από παλιά ή αρχαία κείμενα από διάφορα θρησκευτικά δόγματα, συστήματα πεποιθήσεων και φιλοσοφικές προσεγγίσεις.

Το ερώτημα

Τελικά, το ερώτημα εάν η μετενσάρκωση είναι μια ατομική επιλογή ή αν μας παρασύρει ένας άγνωστος φορέας, κακόβουλος ή καλόβουλος, είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ να απαντηθεί οριστικά και με σιγουριά.

Είναι ένα θέμα που προσκαλεί φιλοσοφικές εικασίες και πνευματική ενδοσκόπηση, και είναι ένα θέμα που έχει εμπνεύσει αμέτρητες πεποιθήσεις και ερμηνείες σε όλη την ιστορία.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο θέμα, οι έννοιες της μετενσάρκωσης και της αρνητικής συγκομιδής, είναι μια ιδέα που προκαλεί σκέψη και ενδιαφέρει.

Είτε πρόκειται για θέμα προσωπικής επιλογής και αντίστασης, είτε καθοδηγείται από κάποια άγνωστη δύναμη, η ιδέα ότι οι ψυχές μας μπορεί να βιώσουν πολλές ζωές ή να γίνουν τροφή, πυροδοτεί την περιέργεια και τον στοχασμό. Είναι ένα θέμα που μας καλεί να αναλογιστούμε τη φύση της ύπαρξης, τις δυνατότητες της ψυχής μας και τα μυστήρια του σύμπαντος.

Και τελικά, ίσως οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο σημαντικά καθώς γεμίζουν την παρούσα ζωή μας με άγχος, στρες και αμφιβολίες.

diadrastika