diadrastika / Image by boscorelli from depositphotos

Είναι οι Πολιτικοί μας Μασόνοι;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλά έχουν γραφτεί και πολύ περισσότερα λέγονται και ψιθυρίζονται, κατά καιρούς για τη μασονία στην Ελλάδα. Ποιοι πολιτικοί μας είναι μασόνοι; Είναι όλοι; Είναι μερικοί, λίγοι ή περισσότεροι; Μας κυβερνούν μασόνοι πολιτικοί; Πως μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε; Λέγεται ότι έχουν μια μυστική χειραψία.

Οι μασόνοι αποτελούν μεγάλο ή μικρό μέρος της ελίτ της ελληνικής κοινωνίας; Έχουν όλοι σκοπό όλα αυτά τα μέλη της λέσχης των ελευθεροτεκτόνων (μασόνων) να αναρριχηθούν στην εξουσία; Στην πολιτική εξουσία ή και σε άλλες;

Γενικότερα, λέγεται ότι μέλη της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων της Ελλάδος, καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα στην Ελλάδα, εκτός από την Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που το αποδεικνύουν αν μπορεί κάποιος να τις ερμηνεύσει σωστά, με βάση κάποιους μυστικούς κώδικες που χρησιμοποιούν αλλά και με βάση την εμφάνιση.

Στη σφαίρα της πολιτικής

Στη σφαίρα της πολιτικής, όπου η εξουσία και η επιρροή συμπλέκονται, οι φήμες και οι συνωμοσίες βρίσκουν συχνά πρόσφορο έδαφος, λόγω αντιπαλότητας των κομμάτων αλλά και των οπαδών τους που συνήθως επιδιώκουν να σπιλώσουν πολιτικούς σε ένα κόμμα στην εξουσία.

Μια τέτοια ενδιαφέρουσα αφήγηση περιλαμβάνει την υποτιθέμενη συμμετοχή πολιτικών στη μυστική αδελφότητα των μασόνων που είναι γνωστή ως Ελευθεροτεκτονισμός.

Υποθέτω, όμως ότι αυτό συνέβαινε παλιά. Τον χαρακτηρισμό του “μασόνου”, δεν τον χρησιμοποιούν και τόσο η νεότερη γενιά. Προτιμούν άλλους, πιο σύγχρονους, πιο μοντέρνους. Έτσι ή αλλιώς, οι χαρακτηρισμοί δεν λείπουν για τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δημόσια αξιώματα.

Mια παγκόσμια αδελφότητα

Ο Ελευθεροτεκτονισμός ή Μασονία, είναι μια παγκόσμια αδελφότητα με τις ρίζες της να φτάνουν αιώνες πίσω, έχει από καιρό μια αύρα μυστηρίου.

Γνωστός για τις τελετουργίες, τα σύμβολα και τη μυστικοπαθή φύση του, ο Τεκτονισμός έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή, συχνά χρησιμεύοντας ως γόνιμο έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας.

Στην Ελλάδα αφθονούν οι εικασίες σχετικά με την ανάμειξη πολιτικών σε αυτή τη μυστική εταιρεία, καλύπτοντας με ίντριγκα τους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά κυρίως στους δρόμους και τα σαλόνια των απλών καθημερινών ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης: Μασόνος 90ου βαθμού σπάει την σιωπή του

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η μασονική χειραψία

Κεντρική θέση στις θεωρίες συνωμοσίας που περιβάλλουν τους πολιτικούς και τον Τεκτονισμό είναι η έννοια της διακριτής χειραψίας. Λέγεται ότι οι Μασόνοι αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον μέσω μιας μοναδικής λαβής, γνωστής ως «μασονική χειραψία».

Αυτή η μυστική χειρονομία πιστεύεται ότι χρησιμεύει ως σημάδι αδελφοσύνης, επιτρέποντας στα μέλη να αναγνωρίζουν το ένα το άλλο διακριτικά. Σχετίζεται με μία συγκεκριμένη θέση του αντίχειρα τους ενός, στις αρθρώσεις των δαχτύλων του άλλου.

Ενώ η ύπαρξη και η ακρίβεια αυτής της χειραψίας εξακολουθεί να συζητείται, η ιδέα παραμένει, τροφοδοτώντας εικασίες για τις διασυνδέσεις μεταξύ πολιτικών και μασόνων.

Από την άλλη, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν αυτή η «μασονική χειραψία» έχει διαρρεύσει, και είναι μυστική και μόνο για αναμεταξύ τους αναγνώριση, πλέον θα έχει αλλάξει και θα είναι τελείως διαφορετική, εφόσον φυσικά ενδιαφέρονται να κρατήσουν το συγκεκριμένο μυστικό εντός των πυλών τους.

Διαβάστε επίσης: Μασονικές Χειραψίες Υψηλόβαθμων και Χαμηλόβαθμων.

Πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής είναι μέλη

Η υποτιθέμενη αλληλεπικάλυψη μεταξύ πολιτικών και Μασόνων έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού, με τις επίμονες φήμες να υποδηλώνουν ότι βασικά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής είναι μέλη αυτής της αινιγματικής αδελφότητας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με προσοχή, καθώς συχνά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ενώ ορισμένοι πολιτικοί έχουν παραδεχτεί ανοιχτά τη συμμετοχή τους με τον Τεκτονισμό, άλλοι απορρίπτουν τέτοιους ισχυρισμούς ως αβάσιμες εικασίες.

Σε τελική ανάλυση, η πραγματική έκταση της σχέσης των πολιτικών με τους Ελευθεροτέκτονες παραμένει μυστική. Και – κατά τη γνώμη μου – στην εποχή μας, δεν έχει πια και τόση σημασία να ξέρεις αν κάποιος είναι μασόνος ή όχι. Όμως, ορισμένοι πιστεύουν ότι εμπλέκονται στην ύφανση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ετοιμάζεται και δρα κρυφά;

Η ιδέα μιας τάξης ελίτ δεν είναι αβάσιμη

Πέρα από τη συνωμοσία των Ελευθεροτέκτονων ή Μασόνων, η ιδέα μιας τάξης ελίτ στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αβάσιμη.

Η ελληνική πολιτική, όπως και πολλές άλλες, έχει γίνει μάρτυρας της ανόδου σημαντικών οικογενειών και δυναστειών που έχουν διαμορφώσει την τροχιά του έθνους.

Είτε ο Τεκτονισμός λειτουργεί είτε όχι ως αγωγός για αυτήν την ελίτ, είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχει ένας κύκλος εξουσίας, που σφυρηλατεί συνδέσεις και επηρεάζει τα δημόσια αξιώματα.

Η κατανόηση αυτού του περίπλοκου ιστού κοινωνικής επιρροής είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής της ελληνικής πολιτικής. Όμως, πολλοί φοβούνται τα γρανάζια αυτού του μυστικού κόσμου και γενικότερα των μυστικών εταιριών. Από την άλλη, λέγεται πως αν γίνεις μέλος τους σε κάνουν πλούσιο – αν ισχύει, υποθέτω υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Θέμα που συνεχίζει να κεντρίζει

Η τομή μεταξύ της πολιτικής, του Τεκτονισμού, των Μασόνων και της ελίτ της ελληνικής κοινωνίας είναι ένα σαγηνευτικό θέμα που συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ενώ οι φήμες επιμένουν και οι θεωρίες συνωμοσίας ανθούν, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με σκεπτικισμό και να βασιζόμαστε σε επαληθευμένες πληροφορίες. Ζούμε σε ένα καιρό που ανθεί και το λεγόμενο politically correct (πολιτική ορθότητα). Άλλοι λένε ότι ζούμε σε ένα σύγχρονο Μεσαίωνα.

Ωστόσο, η ύπαρξη κύκλων επιρροής στην ελληνική πολιτική είναι αναμφισβήτητη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα δημόσια αξιώματα.

Το αίνιγμα γύρω από τους πολιτικούς και την υποτιθέμενη εμπλοκή τους με τον Τεκτονισμό μας λέει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να αμφισβητήσουμε τις αφηγήσεις, υπέρ ή κατά, που διαμορφώνουν την κατανόησή μας για την εξουσία και την επιρροή στην κοινωνία.

Για τη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες Ελλήνων πολιτικών στο PHOTO GALLERY του newsbomb.gr.

diadrastika / Image by boscorelli from depositphotos.com