«κουνέλι» στον Άρη

Αναστάτωση στη NASA από ένα «κουνέλι» στον Άρη. Τι απαντά γεωλόγος των ΗΠΑ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ακόμα και οι ειδικοί επιστήμονες έμειναν άφωνοι. Ο Jeff Johnson, από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (U.S. Geological Survey) προσπαθεί ακόμα να καταλάβει τι βλέπει. Δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κάποιος με σιγουριά, αλλά είναι προφανές ότι αυτό που αντικρίζουμε θυμίζει άνετα λευκό κουνέλι με τα μεγάλα αυτιά του.

Είναι, μάλιστα, σχετικά εύκολο να διακρίνει κάποιος το ένα του μάτι και τα ποδαράκια του και, ίσως, την ροζ πατουσούλα του ενός μπροστινού ποδιού του! Ωστόσο το μέγεθός του είναι γύρω στα τέσσερα εκατοστά. Τι μπορεί να είναι;

Διαβάστε επίσης: Πιθανή φιγούρα στον Άρη φαίνεται να φοράει ζώνη και αλυσίδα στο σώμα

Ο Jeff Johnson, μαζί με την υπόλοιπη παρέα του, τα έβαλαν όλα κάτω. Αναλύσεις από δω αναλύσεις από κει. Θα μπορούσε να είναι κάποιο πέτρωμα, αλλά δεν ταιριάζει. Μεγεθύνσεις και ξανά αναλύσεις. Σίγουρα δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι -αν και λογικά πρέπει να είναι μία παρειδωλία. Μα ούτε αυτό μπορεί να αποδείξει… Το μπερδεύουν πολύ τα «αυτιά».

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρέπει να είναι κάποιο υλικό που έπεσε από το Opportunity και όχι, φυσικά, ένα «κουνέλι» στον Άρη. Αλλά και πάλι δεν μπορεί να προσδιορίσει τι να είναι αυτό. Όμως, η “υπόθεση” πρέπει να κλείσει. Τελικά, αποφαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο παρασυρμένο κομμάτι από τους αερόσακους του μηχανήματος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 4/8/2012 από το Opportunity της NASA. Όπως είναι φυσικό και επόμενο, η NASA, στην σελίδα της για το συγκεκριμένο θέμα δεν παραδέχεται ότι πρόκειται για έμβιο ον.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στη NASA από ΕΝΑ... ΚΟΥΝΕΛΙ στον ΑΡΗ;
Η αρχική φωτογραφία του Oppurtunity

Διαβάστε επίσης: Βράχος στον Πλανήτη Άρη μοιάζει να έχει Πόρτα και Παράθυρο. Τα έφτιαξαν οι τελευταίοι επιζώντες;

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.