Οδεύουμε προς την Κατοικία των Θεών;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως στο ελληνικό αλφάβητο τα γράμματα που το απαρτίζουν, αποτελούν μία μαθηματική κατασκευή, είναι ένα λεξαριθμικό σύστημα. Με βάση τις ισοψηφίες που προκύπτουν από το άθροισμα των γραμμάτων ανάμεσα σε λέξεις ή προτάσεις προκύπτουν διάφορα συμπεράσματα-ταυτότητες. π.χ.: ΑΣΤΕΡΕΣ = 891 = ΟΥΡΑΝΟΣ

Εκείνο το οποίο, ίσως, δεν έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό είναι ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι φτιαγμένο να μιλάει με μαθηματικούς όρους και να προσδιορίζει ή ακόμα και να «προβλέπει» φυσικούς και αστρονομικούς νόμους (όπως π.χ. της βαρύτητας) που ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να αμφισβητήσει αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ικανή να εντοπίσει τα πως και τα γιατί. Κατ’ αρχήν το ίδιο το αλφάβητο προσδιορίζει το πόσα γράμματα έχει:

Τα γράμματα δεν είναι όλα 24, αλλά 27. Έχουν αφαιρεθεί το «Δίγαμμα», το «Κόππα», και το «Σανπί». Αν αθροίσουμε το σύνολο των γραμμάτων-αριθμών (συμπεριλαμβανομένου των τριών που αφαιρέθηκαν) προκύπτει ο αριθμός 4995. Με δεδομένο τον λεξάριθμο της λέξης «Γράμμα»=185 έχουμε 4995/185 = 27

Είναι, επίσης, γνωστό σε όσους έχουν επαφή με τα μαθηματικά πως διαιρώντας το μήκος της περιφέρειας του κύκλου με την διάμετρό του προκύπτει ο γνωστός αριθμός 3,14
Πράγματι, το ίδιο ισχύει και στο αλφάβητο:

ΜΗΚΟΣ=338 + ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ=1016 + ΚΥΚΛΟΥ = 940
——————————————————————————————— =>
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ = 730

2294
—————- = 3,14
730

Σε αυτή την μαθηματική ακρίβεια βασιζόμαστε για να δείξουμε πως αν:

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ=961 είναι μήκος περιφερείας ενός κύκλου και ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ=306 η διάμετρός του τότε:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ=961
—————————— = 3,14
ΓΑΛΑΞΙΑΣ=306

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο τμήμα του ουρανού, του οποίου αν η αριθμητική αξία διπλασιαστεί τότε έχουμε το εξής:

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ + Ο ΟΥΡΑΝΟΣ = 1922
————————————————————- = 3,14
ΖΕΥΣ = 612

Ενδεχομένως αυτή η εξίσωση μας δίνει το δικαίωμα να προτείνουμε πως ολόκληρος ο ουρανός, δηλαδή το Σύμπαν βρίσκεται σε μία στενότατη σχέση με τον Δία-Ζευς.

Ωστόσο μόνο να το υποθέσουμε με κάποια επιφύλαξη μπορούμε, καθώς δεν είναι δυνατό να εκφράσουμε με σιγουριά τι ακριβώς προσδιορίζει Ο ΟΥΡΑΝΟΣ, ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος, πόσο μάλλον το άθροισμά τους.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι ΖΕΥΣ=612=ΓΡΑΦΗ και ότι η ελληνική γραφή είναι μαθηματική κατασκευή.

Κι όμως, όλα αυτά συνδέονται με ένα τρόπο αφανή και αόρατο αλλά υπαρκτό:

Με βάση αστρονομικούς υπολογισμούς έχουμε ήδη περάσει ή διανύουμε το κατώφλι της εποχής του Υδροχόου.

Το ζώδιο της Ελλάδας είναι ο Υδροχόος.

Στον αρχαίο ζωδιακό κύκλο, Υδροχόος είναι ο Γανυμήδης.

Ο Γανυμήδης ήταν ο γιος του βασιλιά Τρώα. Ήταν ο πιο ωραίος από τους ανθρώπους, γ’ αυτό και ο Δίας, μεταμορφωμένος σε αετό τον άρπαξε, για οινοχόο του ιδίου και των υπολοίπων Θεών, και τον ανέβασε στον Όλυμπο. Τον απάλλαξε από τα γηρατειά και τον έκανε αθάνατο.

Εκτός από τον μύθο, την ίδια αφήγηση διαβάζουμε και στον ουρανό καθώς στον αστερισμό του Υδροχόου προηγείται ο αστερισμός του Αετού, ο οποίος τον καθοδηγεί.

Τον καθοδηγεί σε ένα ανώτερο επίπεδο: Στην κατοικία των Θεών.

Μήπως, όμως, η κατοικία των θεών έχει σχέση με το

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ + Ο ΟΥΡΑΝΟΣ = 1922
————————————————————- => 3,14
ΖΕΥΣ = 612

Ίσως.

Αν, μάλιστα, πάρουμε ως καθοριστικό σημείο την 21/12/2012, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια (δηλαδή ο κύκλος που έκλεισε και ο καινούργιος που ανοίγει και το συνδυάσουμε με τον Κύκλο του Φοίνικα), τότε, εύκολα υποθέτουμε πως εισερχόμαστε, κατά ένα τουλάχιστον βήμα, στον κόσμο των θεών, όπως κι αν τον αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Αλλά μπορούμε να εισπράξουμε και την υπόθεση ότι οι Θεοί επιστρέφουν σε εμάς….

Σημ.
Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, S=F=6, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=10, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, Ο=70, Π=80, Q=90, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500, Χ=600, Ψ=700, Ω=800, ϖ=900.

diadrastika / Image by Linekk from Pixabay