Γιατί να μην αφήνουμε την πόρτα της καρδιάς μας ανοιχτή

Στα μέρη όπου ζουν άνθρωποι, εκατομμύρια και δισεκατομμύρια οντότητες πάνε κι έρχονται, κυκλοφορούν, χωρίς αυτοί να το αντιλαμβάνονται.

Λοιπόν, αν δεν κάνετε τίποτα για να τις εμποδίσετε, τα κατώτερα όντα, βρίσκοντας την πόρτα ανοιχτή, μπορούν να έρθουν να σας κλέψουν ή να σας προκαλέσουν άλλες ζημιές. Και δε θα μπορείτε να παραπονεθείτε στη θεική Δικαιοσύνη, γιατί θα σας απαντήσει: “Εσείς φταίτε, δεν είχατε παρά να βάλετε μια πινακίδα που να λέει: “Ιδιόκτητη περιοχή. Απαγορεύεται η είσοδος”, ή τουλάχιστον ένα συρματόοπλεγμα συμβολικό.”

Αν το αμπέλι σας δεν είναι περιφραγμένο, να μη παραξενευτείτε όταν πάνε και σας κλέψουν τα σταφύλια σας.

Με τον ίδιο τρόπο, αν οι καρδιές σας, οι ψυχές σας, τα πνεύματά σας μένουν ανοιχτά στους τέσσερις ανέμους χωρίς να είναι αφιερωμένα, προφυλαγμένα, περιτριγυρισμένα από ένα φράγμα φωτός, τα καταχθόνια πνεύματα, οι ανεπιθύμητοι έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν, να κάνουν ζημιές και να ξαναφύγουν αποκομίζοντας όλους σας τους θησαυρούς.

Δεν μπορεί κανείς να τους τιμωρήσει, έπρεπε ο ιδιοκτήτης να πάρει προφυλάξεις. Όπως στο παρελθόν προστάτευαν τις πόλεις και τους πύργους στήνοντας ισχυρά χαντάκια γεμάτα νερό, έτσι και ο μαθητής πρέπει να χτίζει γύρω του τοίχους, οχυρά και χαρακώματα. Μήπως φροντίζετε για κάτι τέτοιο; Όχι, είστε εκτεθειμένοι στο πήγαιν’ – έλα των ανεπιθύμητων, και στη συνέχεια παραπονιέστε ότι σας έκλεψαν ή ότι αισθάνεστε λυπημένοι, δυστυχισμένοι και εξαντλημένοι.

Παρατηρήστε τη φύση: όλα παίρνουν προφυλάξεις, τα πουλιά, τα άγρια θηρία, τα έντομα χτίζουν γύρω τους εμπόδια για να μην αφήνουν να τα βρίσκουν και να ταπιάνουν Γιατί ο άνθρωπος είναι τόσο αφελής και εύπιστος για να πιστεύειότι κανένας εχθρός δεν τον απειλεί και ότι αυτός είναι απαλλαγμένΟς απότον κίνδυνο; Βέβαια, στο φυσικό επίπεδο προφυλάσσεται, ναι, μα είναι στο αόρατο επίπεδο που διατρέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Μερικοί αναρωτιούνται πως συμβαίνει ο Θεός να αφήνει τα πνεύματα κακού ναεισέρχονται μέσα τους, γιατί δεν τους προστατεύει … Τι ανόητη ερώτηση ! Άν αυτοί οι ίδιοι δεν προστατεύονται, γιατί ο Θεός να τους προστατέψει; Ναι, υπάρχουν κανόνες και νόμοι που πρέπει να γνωρίζετε. Ο άνθρωπος έχει όλες τις εξουσίες να αντιστέκεται, να λέει όχι στα καταχθόνια πνεύματα αν όμως δεν το κάνει, κανείς άλλος δε θα το κάνει στη θέση του.

Εσείς λοιπόν είστε που πρέπει να κρατάτε σε απόσταση τις κακόβουλες οντότητες και αντίθετα να έλκετε τα φωτεινά πνεύματα, λέγοντας κάθε μέρα: “Θεέ μας, Θεία Μητέρα Αγία Τριάδα, όλοι εσείς οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι, υπηρέτες του Θεού, υπηρέτες του φωτός, ουράνιοι φίλοι, όλο μου το είναι σας ανήκει, εγκατασταθείτε μέσα μου, χρησιμοποιείστε με, διαθέστε τον εαυτό μου, για τη δόξα του Θεού, για τη Βασιλεία του Θεού στη γη.” Να τι πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε μέρα. Αν δεν το κάνετε, να μη σας φανεί παράξενο αν άλλοι εγκατασταθούν μέσα σας.

Για να προστατευτεί το σπίτι σας, πρέπει εσείς, σαν ιδιοκτήτης, να έχετε αποφασίσει να το εμπιστεύεστε στα θεικά πνεύματα, τότε τα καταχθόνιαπνεύματα που είχαν εισχωρήσει χωρίς να το ξέρετε είναι υποχρεωμένα να πάρουν δρόμο. Όσο όμως τα ανέχεστε, αυτά εξακολουθούν να κάνουν κατάχρηση. Όλα εξαρτώνται από τη θέληση του ιδιοκτήτη, από το αφεντικό του σπιτιού. Είναι η απόφασή του που μετράει. Οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έρθουν να εγκατασταθούν σπίτι μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας, γιατί δεν ασκούν ποτέ καμιά βία. Ενώ οι άλλοι, που είναι γεννημένοι κάτω από τον αστερισμό της βίας, δε διστάζουν να εγκατασταθούν με τη βία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όσο τα πνεύματα του φωτός σέβονται και περιμένουν την πρόσκλησή σας για να εισέλθουν, τόσο τα πνεύματα του σκότους είναι τολμηρά και χωρίς σεβασμό. Ναι, τι διαφορά στη συμπεριφορά αυτών των δύο κατηγοριών όντων ! Αλλά καθώς το ανθρώπινο ον δεν έχει μάθει, δεν ξέρει πως να ενεργεί, αφήνει να ειχωρούν οι διάβολοι που εγκαθίστανται και προσκολλώνται, ενώ οι Άγγελοι μένουν απ’ έξω λέγοντας: “Είναι πιασμένος ο χώρος, δεν μπορούμε να εισέλθουμε.” Ενώ, αν εσείς πάρετε την απόφαση και απευθυνθείτε στις ουράνιες οντότητες προφέροντας αυτά τα μαγικά λόγια: “Να, είμαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού: χρησιμοποιείστε όλα τα διαμερίσματα, όλα τα δωμάτια, είναι δικά σας”, τότε γίνονται πολύ δυνατές και τολμηρές, πέφτουν επάνω στους άλλους που το βάζουν στα πόδια.

Αυτά που σας αποκαλύπτω εδώ είναι η καθαρή αλήθεια, και πρέπει να προσπαθήσετε να φτάσετε μέχρι σ’ αυτόν το βαθμό της συνείδησης όπου κάθε μέρα θα προφέρετε αυτά τα λόγια της αφιέρωσης: “Φωτεινά Πνεύματα, είμαι στη διάθεσή σας, σας δίνω τα πάντα, είμαι στην υπηρεσία σας”. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λόγια πιό ποιητικά αν θέλετε, όμως με την αυτήν έννοια και προσθέτοντας πάντα: “για τη Βασιλεία του Θεού στη γη”. Ναι,
δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε αυτά τα λόγια: την πραγματοποίηση της Βασιλείας του Θεού στη γη, γιατί αν δεν το προσδιορίσετε, όλο σας το είναι και οι ενέργειές σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για άλλες πραγματοποιήσεις, για άλλες δραστηριότητες.

Και γιατί η πραγματοποίηση της Βασιλείας του Θεού στη γη; Γιατί αυτή είναι η εργασία που ο Ιησούς ο ίδιος μας ζήτησε να κάνουμε όταν είπε: “Ζητείτε τη Βασιλεία του Θεού και τη Δικαιοσύνη Του” και προπαντός στο “Πάτερ ημών”: “.., Ελθέτω η Βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου ως εν ουρανώ και επί της γης.”

Με αυτές τις λέξεις ο Ιησούς επανέλαβε και ενίσχυσε, θέλοντας να επεκτείνει στον ανθρώπινο κόσμο, αυτό το ρητό του Ερμή του Τρισμέγιστου: “Αυτό που είναι κάτω είναι σαν αυτό που είναι πάνω”. Επιβεβαιώνοντας αυτή την αναλογία μεταξύ του “επάνω” και του “κάτω”, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος έθεσε τις βάσεις της μαγείας.

Η μαγεία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σύγκριση μεταξύ γης και Ουρανού. Να ο ορισμός ο πιό αληθινός της μαγείας: μια εργασία όπου συγκρίνει κανείς χωρίς διακοπή τη γη με τον Ουρανό. Και με αυτή τη σύγκριση, ο άνθρωπος καταλαβαίνει ποια εργασία πρέπει να κάνει πάνω στη γη: να κάνει να δονηθεί η γη σε αρμονία με τον Ουρανό, να κάνει να κατέβει ο Ουρανός στη γη …

Η πραγματοποίηση του θείου μέσα στην ύλη, αυτή είναι η θεϊκή μαγεία, η θεουργία.

Omraam Mikhael Aivanhov
Το Βιβλίο της θεΊκής Μαγείας
http://knowthyself5

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ / Image by Syaibatul Hamdi from Pixabay